Jump to content

kami83

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

About kami83

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Hi, anyone here how can help me with my login problem? I described it in Post #39. Thanks a lot. Cu kami
  2. Hi, i am trying to run El Capitan on an Intel Xeon E3-1231 v3 Haswell with 4x3,4 Ghz and an ASRock Fatal1ty H97 Performance Board with 8GB Ram. I just used this config: VBoxManage setextradata "El_Capitan" "VBoxInternal/Devices/efi/0/Config/DmiSystemProduct" "iMac14,2" VBoxManage setextradata "El_Capitan" "VBoxInternal/Devices/efi/0/Config/DmiSystemVersion" "1.0" VBoxManage setextradata "El_Capitan" "VBoxInternal/Devices/efi/0/Config/DmiBoardProduct" "Mac-27ADBB7B4CEE8E61" VBoxManage setextradata "El_Capitan" "VBoxInternal/Devices/smc/0/Config/DeviceKey" "ourhardworkbythesewordsguardedpleasedontsteal©AppleComputerInc" VBoxManage setextradata "El_Capitan" "VBoxInternal/Devices/smc/0/Config/GetKeyFromRealSMC" 1 But after Installation i set a User and Password but if i enter the Password in the login screen i get a black screen and then back again the login screen?? Can someone help me with this? Cu kami
  3. Hi, i just installed Gentoo on my Macbook Air with dual Boot of Lion and Gentoo. I used refit as the main bootloader. At the first time i got an old gptsync with an old MBR. I got the problem that my Grub on the linux Partition (not the MBR) was not loading. But after updating my gptsync to the new MBR my linux Grub starts fine without any problem. Before all of this i can start from any Linux-Live-USB stick. But after updating my gptsync to the new MBR, the USB-Stick is known by the refit menu but it is not running. if i select the USB-Stick in the refit menu the display is going black for a while and after this, my Grub from the Linux partition is running. So here are the facts: - The Linux-Live-USB Stick is working fine. It can be used as a bootable stick. And i know that it is working with my refit. - Before the update of gptsync with this settings in the MBR: Current MBR partition table # A Start LBA End LBA Type 1 1 236978175 EE EFI Protective my USB-Stick was booting and my Linux-Partition fails to load. But both of them were shown in the refit menu selection. - After updating my gptsync to this: # A Start LBA End LBA Type 1 40 409639 EE EFI Protective 2 409640 195722135 AC Apple RAID 3 195722136 196991671 AB Mac OS X Boot 4 * 196993024 234932223 Linux My Linux Partition is booting really fine, but my Live-USB-Stick is not working. I can see both things in the refit selection menu. If i try to make a chainloading with Grub it cant find the USB-Stick? So maybe there is something wrong? I also trying to chainload the USB Stick with Grub from my Linux Partition. I added this to the grub.cfg: title USB-Stick root (hd1) chainloading +1 and this to the device.map: (hd1) /dev/sdb I also tried both with the hd2 and /dev/sdc. But it is not working. Thanks a lot for help. Cu kami
  4. Hi, thanks a lot. I did it the same way and it works fine. Cu kami Hi, i have got now a new problem. I am trying to boot the Linux Partition, but i think i failed to install the bootloader correctly. Temporaly i always get: No bootable device -- inser boot disk and press any key I tested lilo and grub. Like described in this guides: http://en.gentoo-wiki.com/wiki/Apple_Macbook_Pro#LILO http://spurint.org/misc/installing-gentoo-on-a-macbookair31/ Maybe someone can tell me how to install the Linux bootloader on the Linux partition. Thanks a lot. Cu kami
  5. Hi, maybe someone can tell me somethings to my Problem: http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=266712 it is nearly the same. Thanks a lot. Cu kami
  6. Hi, i would like to install Gentoo on my Macbook Air 2010 with Lion as the main OS and using FileVault with the complete HDD crypted. How can i get this working? I read about Problems with rEFIt and FileVault (maybe i can use Bootcamp?) Can anyone tell me some informations about this? What is the best way? If i install rEFIt without FileVault i can boot the Gentoo. But if i try FileVault it just starts only LION. Thanks a lot for some infos. Cu kami83
×