Jump to content
InsanelyMac Forum

helmi1234

Members
  • Content count

    6
  • Joined

  • Last visited

About helmi1234

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. helmi1234

    Fix: VoodooHDA KP (10.6.8 + 10.7.x)

    Hey, just wanted to let you know that this tool forks perfectly for my XFi Titanium. No KPs anymore :--) All I did was to change IOPCIClassMatch to IOPCIPrimaryMatch and adding the correct ID. It would probably also work without this edit.. Thank you!
  2. helmi1234

    Fermi overall performance?!

    ..ok, I hope I can make this thread a bit more interesting. Have a look at this. The new version supports osx: http://unigine.com/products/heaven/download/ I have compared Windows 7 to osx. However I hadn't expected these results: Hope to see a few results of you guys. Also I would appreciate to get some tips or experience reports regarding Fermi performance..
  3. helmi1234

    Fermi overall performance?!

    Hello, I have a general question regarding the fermi performance in OSX. I'm running 10.7.3 with a GTX580 (using these http://www.nvidia.com/object/macosx-270.00.00f01-driver.html). OpenGL and OpenCl are enabled (Cinebench ~45 fps), AGPM.kext modified (http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=266036) I have done some testing and immediately noticed some arguably bad performance in Left for Dead 2. (about 100 fps with frequent Frame drops and stutters) It just does not feel right, especially compared to Windows where I get constant fps>200 It's not that I want to use OSX primarily for gaming, I just want to make sure that everything is working correctly. It would be great if someone with a similar fermi setup could test any of the source engine games and tell the results so I can compare afterwards.
  4. helmi1234

    VoodooHDA in Lion

    Hi, you can try this kext. It's voodooHDA 0.2.1 compiled for 64bit. VoodooHDA.kext.zip It works great for me in Lion for my XFi in 64bit. However sometimes it gives me a KP on startup. Does anyone know how to prevent these occasional KPs or alternative drivers for XFi Titanium without crackling noises? Thanks
  5. helmi1234

    Sound Card disappears

    Hello again, I have solved my problem. It seems that I have misunderstood a few things.. Refering to the sound card working on the first boot, I just came across the fact that [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] (which I used for my first startup) loads voodooHDA 0.2.1 during boot. Now make a guess which voodooHDA version is seemingly the only one which works flawlessly for my XFi card. Yes. -> Deleted AppleHDA und installed voodooHDA 0.2.1 (64bit recompiled). Of course this is my first experience with a mac but everything runs really really smooth now. Thanks to this forum, it holds a lot of knowledge..
  6. helmi1234

    Sound Card disappears

    Hello Sirs, I am new to the Mac scene but I'm trying to catch up as fast as I can. Today I have managed to get Lion working on my PC. However, what I have noticed is that after the very first boot into the fresh system my Soundblaster XFi Titanium PCI-E works perfectly out of the box. But here is my Problem: After applying [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url], rebuilding cache and fixing permissions, XFi disappears. I can get it to work again with voodooHDA but it sounds horrible. I have tried switching between 32 and 64 bit Kernel, furthermore I have deleted my Extra Folder to install only hand picked Packages instead of [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] which basically was: Chimera Bootloader FakeSMC EVOReboot NullPUPowermanagement and that kext for preventing cmos reset on reboot (forgot the name) -> same result.. Maybe you can help on this.. Here's my Setup: MSI P67A GD65 8GB DDR3 Soundblaster XFi titanium GTX 580 Btw I've also tried the more complex way with DSDT patching my .aml file using DSDT Auto Patcher. Something must be wrong with the patching because I keep getting ApplePowermanagement Kernel Panics this way. I'm still a noob obviously. regards Dominik
×