Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

bassistas

Members
  • Content count

    18
  • Joined

  • Last visited

About bassistas

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Recent Profile Visitors

1,455 profile views
  1. Hi guys, I have the same motherboard but with a xeon 2698V4 CPU. I managed to install sierra successfully. Everything works except audio and wifi. Also I have some problems with low benchmark scores and I dont know where to look on how to fix this. So regarding audio, I installed the AppleALC.kext and used the plist from here for clover which already has the hda fix ticked and audio inject 1 but its not working. Do I need anything else except from these? I'm attaching also my current config.plist config.plist.zip
  2. I have an alienware m18x r2 with the same sound card and I am unable to get it working. I installed the voodoohda 2.8.2 kext as you mentioned but didnt worked. Do you have the kext that is working for you to send me? thanks
  3. Can you please send me your patched ATI7000Controller.kext ? I have the same graphics card and I can only get it working with GraphicsEnabler=No and only through HDMI. The internal screen stays black. I have 10.9.2 mavericks.
  4. I have the exact same problem with 5870 mobility on my alienware m17x r2 laptop. I can only boot sucessfully with GraphicsEnabler=No and graphics card recognised as radeon 5000. I get full resolution with opengl enabled but I know its not fully working because dvd player still crashes and I have some slowdowns in the gui sometimes. Also I test the framebuffer status with ioreg | grep ATY. No framebuffer loaded. Did you found any custom boot file for this graphic card and lion 10.7? or a chameleon that has support for our card in lion 10.7?
  5. VSync on HD5870

    I am facing the same problem , but I have the 5870 mobility, in my alienware m17x r2 laptop. I think it has different vendor id, device id than yours but its been recognised also as HD 5000, in lion 10.7. QE/CI also enabled and full resolution. I have tearing too, in opengl games and I didnt find any option in the gui to force the vsync ON. Maybe can be done through console commands, but I dont know how. I hope someone with the knowledge help us
  6. Alienware m17x r2 with dual mobility 4870s,

    Okay thank you! one last question. When I opened my m17x r2 I saw that the wireless card has three wires for the antenna connected. This one has two. How do you made the connection to antenna? you have one without connection to the card?
  7. Alienware m17x r2 with dual mobility 4870s,

    can you please tell me which model is exactly?. I want to order this card from ebay too.
  8. Alienware m17x r2 with dual mobility 4870s,

    I have also the alienware m17x r2 but with 5870 crossfire. In lion 10.7 worked without editing anything. Installed and was already in full resolution with qe/ci enabled. I see in your screenshot that you have your wireless lan working. how did you managed to install the wifi card? mine not recognised.
  9. as the title says, my 5870 mobility in lion 10.7 acts as secondary extended without having any other cable attached in my laptop (HDMI, VGA etc.). So , i connected a monitor to the hdmi port, and I changed from system preferences > displays > arrangement the white bar and moved it in the laptop display. It changed BUT when I start my laptop without any external monitor attached it continue to act as an extended display and I can only see the backround in my laptop display. Then If i start the laptop with the HDMI attached to a monitor for example, it boots with internal laptop display as primary!!!! this is very strange. Anyone know how can I change this to normal? I cannot use my laptop like this because I dont see the top bar and bottom. also in system info > graphics/displays, I see that recognise three attached displays. (laptop internal, hdmi and vga) but I have no other attached, only the internal laptop screen thanks
  10. Can anyone tell me why my 5870 mobility has black internal screen with backlight on? HDMI works with full resolution and QE/CI. I am using the boot file provided from the tutorial. I looked in my VBIOS and the sense id for my internal display is 5 !!! So why isnt working? what else I must change in the personality? encoder/transmiter values maybe?
  11. Editing custom personalities for ATI Radeon HD[45]xx

    this is from my ati 5870m bios, internal laptop screen not working, and I use nomasus as I see in the ioregistry. can anyone tell me what is wrong with the LVDS? I cannot find which ports are matched correctly and which are not. The Laptop only works with external monitor through HDMI output and internal screen recognized by system profiler but when I press detect displays, only the backlight turns on and stays black. I have also made the EDID override but still nothing. Can anyone help me please? ATOM BIOS Rom: SubsystemVendorID: 0x1028 SubsystemID: 0x043a IOBaseAddress: 0x3000 Filename: 13B96101.104 BIOS Bootup Message: BROADWAY XT B96101 GDDR5 64Mx16 4CH 400m/300e @0.9V UCODEv:128 PCI ID: 1002:68a0 Connector at index 0 Type [@offset 45088]: LVDS (7) Encoder [@offset 45092]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e) i2cid [@offset 45188]: 0x94, OSX senseid: 0x5 Connector at index 1 Type [@offset 45098]: DisplayPort (10) Encoder [@offset 45102]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21) i2cid [@offset 45211]: 0x92, OSX senseid: 0x3 Connector at index 2 Type [@offset 45108]: HDMI-A (11) Encoder [@offset 45112]: INTERNAL_UNIPHY1 (0x20) i2cid [@offset 45238]: 0x90, OSX senseid: 0x1 Connector at index 3 Type [@offset 45118]: VGA (1) Encoder [@offset 45122]: INTERNAL_KLDSCP_DAC1 (0x15) i2cid [@offset 45265]: 0x97, OSX senseid: 0x8 here also attach my IOregistry explorer export file bassistas.ioreg.zip
  12. boot file question Help needed

    I cannot find anywhere a clear answear! my problem is written in this post link. I did excactly what this tutorial describes but why I get output signal only from HDMI port? I have the same laptop with same setup. I can understand that the solution is in the chameleon's boot file and the framebuffer it uses, I replaced this from the tutorial . If I dont replace I cannot boot, it freezes at Ati Card posted.Tried the bios from the tutorial and my bios also extracted from my graphics card, buth both produce the same problem. I cannot get any further with my knowledge. So can anyone help me please and compile a boot file for my laptop specific? , I can donate $15 with paypal to anyone can help me , I upload my graphics card bios file for examination 5870_alienware.rar
  13. hello, I read the tutorial. I have an Alienware m17x r2 with dual ATI 5870 cards. The graphics are working excelent with QE/CI enabled but only through the HDMI port of the laptop. The internal stays black, with backlight open. The strange is I followed a tutorial from another guy with the same laptop, did excactly the same procedure and I only get output from HDMI .The guy in tutorial can use all outputs (internal, HDMI, VGA). First of all, the internal screen is detected by the OSx , I can see in switchresX the monitor with its maximum resolution (native), also vendor id and product id. (so these are real)! I opened a folder in /system/library/displays/... like described in the tutorial, i made the plist with the edid info, with real vendor id , product id. Restart and still black internal screen (only HDMI works), I have double checked everything in the tutorial , I didnt made any mistake. I have captured the EDID for the internal screen from windows ,dos and linux to be sure that is correctly. I know I am close enought to solution but I am hitting a wall right now :/
  14. 5870m crossfire

    anyone? I also read this tutorial and done the Forced EDID. My laptop recognise (also before done this with the forced EDID) the internal monitor (vendor id etc. read in switchresX) and its maximum resolution in system preferences -> displays but when I select it only turns the backlight of the screen on with black picture. My laptop has EDID ver. 1.4 and I read somewhere that this maybe a problem and the EDID viewer from windows cannot read correctly the EDID values. Its very strange that people with excact same laptop with same specs had no problem and internal screen worked with all outputs (HDMI,VGA etc.).
  15. I make it work on 10.6.6 with dumping my own bios from GPU-Z ( full resolution and QE/CI) but the only problem is that only outputs signal through HDMI. internal screen is black! Anyone here with the same laptop and same graphics card had this problem? anyone know how to turn on internal display? thanks
×