Jump to content
InsanelyMac Forum

geocool

Members
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

About geocool

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Location
    Greece
  1. geocool

    RealtekR1000 v3

    Hello slice. I've installed the latest compiled kext you have provided. In the screenshot there are information about the kext, IORegistry Explorer and sys info. My problem is that without plugging in any ethernet cable, ethernet status is always enabled. ( as it is in the screenshot ) When i connect my router to my laptop via ethernet I don't see any activity at the router. I also tried to connect my desktop to my laptop but there wasn't any activity either. Note* en1 is my 3G USB Modem.
  2. Thanks for your answers. Unfortunately the combination of flags you suggested didn't work. What version of mountain lion did you install ?
  3. I managed to install Mac OS X lion , without the error "still waiting for root device" ,so this problem must be related to Mountain Lion. I've coped some kexts from Lion to Mountain Lion USB, like "IOUSBFamily" and some other ,but no luck.
  4. I updated my first post with lspci output. About PCI Configuration and waiting for root device, i'v used any possible combination of flags before starting changing kexts to fix them. Edit: I also tried what Tikifg said with no luck.
  5. My Notebooks is Sony Vaio VPCEB1S1E Its sata controller is Intel Corporation Series 5/3400 series chipset AHCI. I've searched its vendor and it is already in AppleAHCIPort, so I believe that AHCI is working ( bios doesn't have option to change,IDE,SATA,RAID and also notebook doesn't have IDE on it) My Problem: I'm trying to install Mountain Lion. At first i had a PCI Configuration stuck problem. I solved it by replacing AppleACPIPlatform IOPCIFamily from osx 10.6.7 version.Now I stuck on "still waiting for root device". I tried to install from usb by removing all other hard drives. I tried to install from hard drive by removing usb and other hard rives Flags I Tried: -v -x npci=0x2000 busration=17 GraphicsEnabler=No UseKernelCache=No darkwake=0 PCIRootUID=0 rd=disk0s1 and some more that I can't remember. Kexts I Tried: IOUSBFamily.kext found on topic talking about the same problem and the AHCI_Extetended_Injector. I read that "Still Waiting For Root Device" is related to reading USB or Hard Drive problem. Can someone tell me what the problem may be and/or a possible way to fix it ? Thanks In Advance For Your Time. Update: LSPCI Output: 00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Core Processor DRAM Controller [8086:0044] (rev 02) 00:01.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Core Processor PCI Express x16 Root Port [8086:0045] (rev 02) 00:16.0 Communication controller [0780]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset HECI Controller [8086:3b64] (rev 06) 00:1a.0 USB controller [0c03]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller [8086:3b3c] (rev 05) 00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio [8086:3b56] (rev 05) 00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 [8086:3b42] (rev 05) 00:1c.1 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 2 [8086:3b44] (rev 05) 00:1c.2 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 3 [8086:3b46] (rev 05) 00:1c.5 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 6 [8086:3b4c] (rev 05) 00:1d.0 USB controller [0c03]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller [8086:3b34] (rev 05) 00:1e.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge [8086:2448] (rev a5) 00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation Mobile 5 Series Chipset LPC Interface Controller [8086:3b09] (rev 05) 00:1f.2 SATA controller [0106]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 4 port SATA AHCI Controller [8086:3b29] (rev 05) 00:1f.3 SMBus [0c05]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller [8086:3b30] (rev 05) 00:1f.6 Signal processing controller [1180]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset Thermal Subsystem [8086:3b32] (rev 05) 01:00.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Madison [Radeon HD 5000M Series] [1002:68c1] 01:00.1 Audio device [0403]: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Redwood HDMI Audio [Radeon HD 5000 Series] [1002:aa60] 02:00.0 Network controller [0280]: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01) 03:00.0 SD Host controller [0805]: Ricoh Co Ltd MMC/SD Host Controller [1180:e822] 03:00.1 System peripheral [0880]: Ricoh Co Ltd R5U2xx (R5U230 / R5U231 / R5U241) [Memory Stick Host Controller] [1180:e230] 03:00.4 SD Host controller [0805]: Ricoh Co Ltd MMC/SD Host Controller [1180:e822] 04:00.0 Ethernet controller [0200]: Marvell Technology Group Ltd. Yukon Optima 88E8059 [PCIe Gigabit Ethernet Controller with AVB] [11ab:4381] (rev 11) 3f:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture Generic Non-core Registers [8086:2c62] (rev 02) 3f:00.1 Host bridge [0600]: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture System Address Decoder [8086:2d01] (rev 02) 3f:02.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Core Processor QPI Link 0 [8086:2d10] (rev 02) 3f:02.1 Host bridge [0600]: Intel Corporation Core Processor QPI Physical 0 [8086:2d11] (rev 02) 3f:02.2 Host bridge [0600]: Intel Corporation Core Processor Reserved [8086:2d12] (rev 02) 3f:02.3 Host bridge [0600]: Intel Corporation Core Processor Reserved [8086:2d13] (rev 02) Update2: Added An Image
  6. geocool

    ATI Radeon 6xxx, working QE/CI

    I'm posting to let you know that I uploaded 2 kext files for Ati HD 6790. These files work only on Mountain Lion. Also I added instructions so if something is not working for you, you can edit these kexts manually. Link : http://www.osx86.net/view/3699-ati_radeon_hd_6790.html
  7. geocool

    ATI Radeon 6xxx, working QE/CI

    Any news people about 6790 ? I'm using windows again pffff...
  8. Έκανα και εγώ ένα upgrade σε 4GB ram και τώρα δεν έχω τρελά προβλήματα. Πάντως ότι τρώει πολύ Ram ιδικά ο safari είναι γεγονός..
  9. Hello ! I created my first script, i saved it as application and I run it but i can't close it ! Here is the script: -- iTunes Variables -- global lastSong global trackAlbum global trackArtist set lastSong to "" set trackAlbum to "" set trackArtist to "" set songChanged to false -- Growl Variables -- global AppName set AppName to "iTunes Notify" set NotificationList to {"Playing Track"} set EnableNotification to {"Playing Track"} -- Functions -- --Check if application is running -- on appIsRunning(AppName) tell application "System Events" to set appNameIsRunning to exists (processes where name is AppName) return appNameIsRunning end appIsRunning -- notify user -- on notifyUser() set info to trackArtist & " " & trackAlbum tell application "Growl" notify with name "Playing Track" title lastSong description info application name AppName end tell end notifyUser -- Register To Growl if appIsRunning("Growl") then tell application "Growl" register as application AppName all notifications NotificationList default notifications EnableNotification icon of application "iTunes" end tell else display dialog "Error Please Run Growl" end if -- ---------------------------- Main Application -------------------------------- -- -- Get First Song Played if appIsRunning("iTunes") then -- Wait Until track is played tell application "iTunes" repeat delay 1 if player state is playing then exit repeat end if end repeat -- Take Last Song set lastSong to name of current track end tell end if -- Check if song changed repeat delay 1 if appIsRunning("iTunes") then tell application "iTunes" if player state is playing then if lastSong is not name of current track then set songChanged to true set lastSong to name of current track set trackAlbum to album of current track set trackArtist to artist of current track end if end if end tell -- Display Notification if songChanged is true then set songChanged to false notifyUser() --display dialog lastSong end if end if end repeat What do i have to do to force it close on the close event ??? Thanks in advance
  10. Καλήσπέρα σε όλους και καλός σας βρήκα μιας και είναι η πρώτη φορά που γράφω. Πριν μερικούς μήνες είχα περάσει στο Desktop μου (asus mobo, quad core cpu,2GB DDR2 ram) τα Snow Leopard. Όσο καιρό τα χρησιμοποιούσα όλα πήγαιναν περίφημα. Από ότι θύμάμαι τουλάχιστον δεν είχα κάποιο πρόβλημα με την Ram. Απο τότε που πέρασα τα Lion (κανα 2 μήνες) η Ram πέφτει σε μεγάλο βαθμό σχεδόν μηδενίζεται η ελευθερη μνήμη με αποτέλεσμα να κολλάει ολο το PC και κάθε μέρα να τσαντίζομαι όλο και περισσότερο. Όπως καταλαβαίνεται αυτό δεν κάνει καλό στη ψυχολογία μου Παρατήρισα επίσης πως ο Safari τρώει απελπιστικά πολύ Ram και δε το χρησιμοποιώ καθόλου. Το googlαρα το θέμα και βρήκα ελάχιστα topic. Το σύγουρο είναι πως δεν είμαι ο μόνος. Αναρωτιέμαι λοιπόν, μόνο σε μικρό ποσοστό χρηστών υπάρχει αυτό το πρόβλημα ? Διάβασα επίσης για κάποιους που κάνανε upgrade σε 8GB ram λόγο του ότι δε τους έφτανε. Εσείς πως τα πάτε με τη Ram στα Lion? Έχω αγαπήσει τα Mac και αυτό το θεματάκι πραγματικά σκοτώνει τον έρωτα μας
  11. geocool

    Clevo w76xCU doesn't boot at all

    Hello People I installed yesterday in my clevo notebook os x. When I entered account information (username etc) and clicked continue computer froze. I turn off my notebook from the button and after that i can't turn it on. When I press the power button the power led blinks for a while and then nothing. (Blinking Green is when is in sleep mode) Hard drive, fan does not start and screen stays black. I pulled out the battery and the power supply but I didn't have any luck. I took out ram modules just to see if anything happens after that but this method din't fix it too. Does anybody have idea what is happening ? P.S. I wanted to remove cmos battery but I have to disassemble all the notebook and I don't have a service manual
×