Jump to content
InsanelyMac Forum

Smallinger

Members
  • Content count

    8
  • Joined

  • Last visited

About Smallinger

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Germany
  1. Hello, i testing actually to get Sierra (build 16A323) working with my specs AMD 8350FX Asus Sabertooth 990FX r2.0 i try the Shaneee USB Fix, but with that only my Keyboard is working on installation and after successful install, no mouse support only keyboard works... so i have no mouse, can anyone help me ? i boot with following commands, -v UseKernelCache=No nv_disable=1SMBIOS.plist is MacPro5,1 Bootloader is Chameleon which i can change that my mouse is probably working ?
  2. Ok, i must say that i can't find the Problem with the Spinning Wheel.... and the Frezzes, i reinstall the System more then 100times everytime with other settings, but nothing work. If i patch the AGPM, then the System have only 20fps on Desktop all things are very slow and the performance are really bad. If i don't patch the AGPM then the fps are better but then i have really long frezzes and Spinning Wheels, and that all after installing the NVIDIA Web Drivers, i can't say waht is the problem, i hope anyone got anytime a fix for that. OpenGL Extensions Viewer crash on startup. Here my IOREG file, and hope anyone can help me... MyIOReg.zip
  3. Smallinger

    Yosemite 10.10.5, poor Performance

    its not really solved, but you can see a little fix here
  4. So after rollback the AppleGraphicsPowerManagement.kext to the Original One,i repair the Permissions and rebuild the cache, using the AppleNForceATA.imk64bit.kext in E/Extensions. And changing the boot parameter too "kext-dev-mode=1 npci=0x2000 GraphicsEnabler=No UseKernelCache=No nvda_drv=1 darkwake=8 (9,10 or 11)" The Cinebench Performance goes up to 49FPS. But now i have the big Problem with the Frezzing UI and the long waiting Rainbow Wheel back and the GPUReset like the old logs, i think the Editing of the AppleGraphicsPowerManagement.kext was better for this problem with the UI, but then i have bad performance on the Graphicscard... like the 22FPS mhm i want to say thank you again for the help, and your endurance, even if the problem is not yet fixed
  5. 1) The kernel that i use is "Darwin Marcs-Mac-Pro 14.5.0 Darwin Kernel Version 14.5.0: So 25 Okt 2015 06:31:33 PDT; mein:10.10.5_SSEPlus_V3/BUILD/obj/RELEASE_X86_64 x86_64" (Link) 2) I boot with "-v npci=0x2000 nvda_drv=1" if i boot with "GraphicEnabler=Yes" then only 1 Display work the DVI one, but the problem is not gone . With "PCIRootUID=1 i can't reach the system its hangs on the bootscreen, so i must use "PCIRootUID=0". I must use "nv_disable=1" only for the first Installation, to get over the bootscreen, after i install the Webdrivers i changed to "nvda_drv=1". 3) Yes! i use it from the beginning to get the latest driver for "Yosemite 10.10.5 - 14F1605" 4) Soo after editing the info.plist in AppleGraphicsPowerManagement.kext most of the freezes are gone.... i can open the finder and its take only 3-5 secs to open not like befor 1-2 mins FINALY, but now i have a other problem only 20 FPS in Cinebench and the performance are really badly. Info.plist from AppleGraphicsPowerManagement.kext <key>MacPro5,1</key> <dict> <key>Vendor10deDevice13c2</key> <dict> <key>Heuristic</key> <dict> <key>ID</key> <integer>0</integer> <key>IdleInterval</key> <integer>250</integer> <key>SensorOption</key> <integer>1</integer> <key>SensorSampleRate</key> <integer>4</integer> <key>TargetCount</key> <integer>5</integer> <key>Threshold_High</key> <array> <integer>30</integer> <integer>45</integer> <integer>75</integer> <integer>100</integer> </array> <key>Threshold_Low</key> <array> <integer>0</integer> <integer>65</integer> <integer>87</integer> <integer>95</integer> </array> </dict> <key>LogControl</key> <integer>1</integer> <key>control-id</key> <integer>18</integer> </dict> Console log from "AGPM" 03.03.16 00:37:54,000 kernel[0]: [AGPM Controller] build GPUDict by Vendor10deDevice13c2 03.03.16 00:37:54,000 kernel[0]: AGPM: GPU = display Initialized, Control ID 18 03.03.16 00:38:47,000 kernel[0]: AGPM: updateGPUHwPstate(3, 0): fHwPstate = 3 fFB = 0xffffff80143e9800 03.03.16 00:38:47,000 kernel[0]: AGPM: updateGPUHwPstate(): state = 3. Calling fFB->setAggressiveness()... 03.03.16 00:38:47,000 kernel[0]: AGPM: GPU = display G-state set to 3 from 3, ControlID = 18. SW occupancy updated. 03.03.16 00:45:19,000 kernel[0]: AGPM: updateGPUHwPstate(2, 0): fHwPstate = 3 fFB = 0xffffff80143e9800 03.03.16 00:45:19,000 kernel[0]: AGPM: updateGPUHwPstate(): state = 2. Calling fFB->setAggressiveness()... 03.03.16 00:45:19,000 kernel[0]: AGPM: GPU = display G-state set to 2 from 3, ControlID = 18. SW occupancy updated. 03.03.16 00:46:34,000 kernel[0]: AGPM: updateGPUHwPstate(3, 0): fHwPstate = 2 fFB = 0xffffff80143e9800 03.03.16 00:46:34,000 kernel[0]: AGPM: updateGPUHwPstate(): state = 3. Calling fFB->setAggressiveness()... 03.03.16 00:46:34,000 kernel[0]: AGPM: GPU = display G-state set to 3 from 2, ControlID = 18. SW occupancy updated.
  6. Hey first thanks for your time and answer. AppleTyMCEDriver.kext was already removed, so i remove only the AppleCPUPowerManagement.kext but nothing changed . Here are the new console logs, if you need other logs then tell which one i upload it then for you. console_error_logs.zip
  7. same problem here, its look like anything crash the Nvidia Web Drivers... i put "AppleNForceATA.imk64bit.kext" into E/E make new mkext, and repair the rights but it doesn't help. changing the SMBios.plist from iMac 14.2 / 14.1 // Mac Pro 3.1 / 4.2 doesn't help too my system CPU: AMD FX-8350 Mainboard: Sabertooth 990FX R2.0 Graphiccard:MSI GTX 970 GAMING 4G 1 Display via DP 144HZ 2560x1440 1 Display via DVI 1280x1042 Here are the error logs from the Console Error_logs_Archiv.zip
×