Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About emueller

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. [GUIDE] Intel HD Graphics 5500 on OS X Yosemite 10.10.3

    Have a look at: http://www.insanelymac.com/forum/topic/306402-lenovo-yoga-2-pro-hd4400-qhd-qeci-working/?hl=%2Byoga+%2Bpro+%2Bqhd%2B You may have to revert your bios to the attached version.
  2. OSX ML or Mav on Lenovo Yoga 2

    Solution see: http://www.insanelymac.com/forum/topic/306402-lenovo-yoga-2-pro-hd4400-qhd-qeci-working/
  3. Success!!! I finally made it (just by putting together the efforts of others to be honest) I now have QE/CI on a Yoga 2 Pro with QHD+ 3200x1800 including working touchscreen (out-of-the-box) (without directly moding the bios, just doing it by UEFI setup_var) A short collection of what I had to put together (only directly valid for Yoga 2 Pro owners!): - I am using bootloader Clover with Yosemite 10.10.3 - I found, nearly 10 month ago, the needed steps by the godfather of the solution the_darkvoid [Guide] Dell XPS 9530 using Clover UEFI - On Yoga 2 Pro the problem was that you couldn't change the DVMT Pre-Allocated to 96MB, because you cannot "easily" flash a modded bios to the Y2P - but I found an alternative solution from Austere.J by using a custom EFI-Shell based on grub http://www.insanelymac.com/forum/top...osemite-10103/ - thanks also to donovan6000 for his tools and excellent explanations http://donovan6000.blogspot.de/2014/...extractor.html - thanks to FireWolf for his EFI Shell function setup_var http://www.firewolf.science/ To change the DVMT Parameter on Y2P you have to use "setup_var 0x18c 0x03" (for 96MB) (this may also apply for other Insyde BIOS) Under Windows it shows 64MB (+32MB) as dedicated video memory - To patch the maximum pixel clock for QHD+ I patched the IOKit (that sadly cannot be done by Clover) - Thanks to the_darkvoid again [Guide] Dell XPS 9530 using Clover UEFI https://code.google.com/r/darkvoid-m.../source/browse Just execute macPixelClockPatcher.command - I used FakePCIID for HD4400 to have the best graphics results, thanks to Rehabman and the_darkvoid https://github.com/RehabMan/OS-X-Fake-PCI-ID - Finally the hint of RehabMan to use 0xa2e0008 an patch to 96MB was the final solution I recommand to use his config_HD4600_4400_4200.plist as a basis https://github.com/RehabMan/OS-X-Clo...400_4200.plist Annotation: RehabMan already added the DVMT block. You just have to remove "disabled:". !!These are just exerpts of the main important setting you have to add in your config.plist!! <key>Graphics</key> <dict> <key>Inject</key> <dict> <key>ATI</key> <false/> <key>Intel</key> <true/> <key>NVidia</key> <false/> </dict> <key>InjectEDID</key> <false/> <key>ig-platform-id</key> <string>0xa2e0008</string> </dict> <key>KernelAndKextPatches</key> <dict> <key>KextsToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>HD4400 Azul Framebuffer Size 96MB</string> <key>Find</key> <string> 08002e0a01030303000000040000200200005001 </string> <key>Name</key> <string>AppleIntelFramebufferAzul</string> <key>Replace</key> <string> 08002e0a01030303000000060000200200005001 </string> </dict> </array> </dict> Attached you find the config.plist, the BIOS Version 76CN38WW and the DisplayVendorID i used. I hope this brief compilation is of any help to other Yoga 2 Pro Owners. 76CN38WW.zip config_plist.zip DisplayVendorID-756e6b6e.zip
  4. [GUIDE] Thinkpad T420 with (Mountain) Lion

    Hi everbody, I just want to report my experience with 10.9 DP6 on a T420s 4174NEG. Most of all is running fine with tluck's DSDT, config.plist and most of the kexts of #346. Generally I strive not to put any kext into SLE. My dream is to keep it clean to apple delivery state with the help of clover (I am not using Chameleon anymore). Exception: - I had to exchange AppleHDA.kext in SLE to tluck's to get audio work What are the differences I made: - Clover 1945 (I just stuck to it) - no SSDT => GenerateCStates / GeneratePStates = true (in config.plist) (I am just to lazy to generate my own SSDT) - I didn't put patched AppleACPIPlatform.kext to SLE (maybe that's why battery is not working?) - I didn't put IOAHCIBlockStorageInjector.kext to SLE - I used Rehabman's VoodooPS2Controller.kext Version 1.8.7! in clover kext - I added in clover kext PXHCD.kext to make my USB 3.0 work - I added in clover kext RTL8192CU8.kext / RTL8192SU8.kext (10.8 version) to make my USB-WLAN work What is not working (as seen so far): - Rehabman's AppleSmartBatteryManager.kext doesn't work for me (even when I put it to SLE), VoodooBattery.kext doesn't work either - maybe because of missing patched AppleACPIPlatform.kext? - the following errors are flooding my dmesg: kernel[0]: SMC::smcGetKeyFromIndexAction ERROR: failed on index xx - I have a bluetooth problem Hope this helps or motivates anybody to try 10.9 (Mavericks). Just to give something back to this forum, especially to tluck's excellent work. (Sorry, I am no expert and don't have that much time for this fun stuff)
  5. Lenovo ThinkPad T420 with UEFI Only

    Hi, maybe this is discussed already. Why should I install the kexts to /S/L/E with clover. I thought this is the trick of clover to do that by injection. Sorry for this question, but I am trying to get my 4174NEG running with no luck with 10.8.3 so far, by not installing the kexts to /S/L/E. I would like to keep the installation clean. So, maybe I don't need to ask further questions concerning this, because of my approach. Thanks a lot Regards, em P.S.: My current problem seems to be connect with a not starting windows-server. I think this has something to do with my HD3000 graphics card.