Jump to content

mwally

Members
  • Content count

    9
  • Joined

  • Last visited

About mwally

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. mwally

    Alienware m17x r2 with dual mobility 4870s,

    Also wondering what frame buffer to use since it says I have 4 connectors, or how I should edit the frame buffer to make the lvds to work, I'm not really needing the other ports to work.
  2. mwally

    Alienware m17x r2 with dual mobility 4870s,

    i edited ati.c and am now getting an error when i try to use the make command in my kabyl folder. ================= make all for i386 ================= /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/obj/i386 /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/sym/i386 /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/dst ================= make all for util ================= ================= make all for libsa ================= ================= make all for libsaio ================= ================= make all for boot2 ================= gcc -static -Wl,-preload -Wl,-segaddr,__INIT,20200 \ -nostdlib -arch i386 -Wl,-segalign,20 \ -o /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/sym/i386/boot.sys /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/obj/i386/boot2/boot2.o /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/obj/i386/boot2/boot.o /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/obj/i386/boot2/graphics.o /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/obj/i386/boot2/drivers.o /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/obj/i386/boot2/prompt.o /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/obj/i386/boot2/options.o /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/obj/i386/boot2/lzss.o /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/obj/i386/boot2/mboot.o /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/obj/i386/boot2/ramdisk.o /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/obj/i386/boot2/picopng.o /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/obj/i386/boot2/resume.o /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/obj/i386/boot2/bmdecompress.o /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/obj/i386/boot2/graphic_utils.o /Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/obj/i386/boot2/gui.o -L/Users/mwally7/Desktop/chameleon/branches/Kabyl/sym/i386 -lsaio -lsa -lcc_kext /usr/bin/ld_classic: Undefined symbols: ___bzero collect2: ld returned 1 exit status make[2]: *** [boot] Error 1 make[1]: *** [all] Error 2 make: *** [all] Error 2 Any help would be greatly appreciated.
  3. mwally

    Alienware m17x r2 with dual mobility 4870s,

    used radeon bios decoder and got ATOM BIOS Rom: SubsystemVendorID: 0x1028 SubsystemID: 0x043a IOBaseAddress: 0x0000 Filename: 13B87610.104 BIOS Bootup Message: QuickSilver MLK PCI ID: 1002:945a Connector at index 0 Type [@offset 45272]: DisplayPort (10) Encoder [@offset 45276]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e) i2cid [@offset 45368]: 0x93, OSX senseid: 0x4 Connector at index 1 Type [@offset 45282]: DisplayPort (10) Encoder [@offset 45286]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e) i2cid [@offset 45395]: 0x92, OSX senseid: 0x3 Connector at index 2 Type [@offset 45292]: VGA (1) Encoder [@offset 45296]: INTERNAL_KLDSCP_DAC1 (0x15) i2cid [@offset 45422]: 0x90, OSX senseid: 0x1 Connector at index 3 Type [@offset 45302]: LVDS (7) Encoder [@offset 45306]: INTERNAL_KLDSCP_LVTMA (0x1f) i2cid [@offset 45445]: 0x94, OSX senseid: 0x5 My computer has of course has its internal screen, but also a hdmi and vga out and a display port. I am confused why it has no hdmi tagged in this.
  4. mwally

    Alienware m17x r2 with dual mobility 4870s,

    I have done a radeondump -i and it outputs: Found a device of class RadeonPCI: IOService:/AppleACPIPlatformExpert/PCI0@0/AppleACPIPCI/PEG3@3/IOPCI2PCIBridge/display@0/RadeonPCI it matched on name "ATY,MotmotParent" Detected unknown Card (device id: 0x945a) It's not in known card list, treat as card with device id: 0x940f Detect EDID may fail for this card. Start I2C dump ATOM BIOS detected ATOM BIOS Rom: SubsystemVendorID: 0x1028 SubsystemID: 0x043a IOBaseAddress: 0x3000 Filename: 13B87610.104 BIOS Bootup Message: QuickSilver MLK object id 0013 01 src object id 221e 30 record type 1 rhdAtomParseI2CRecord: I2C Record: HW_Line 9 EngineID: 1 I2CAddr: 0 ddc_line from ATOMBIOS: 0x0 record type 2 record type 4 object id 0013 01 src object id 211e 30 record type 1 rhdAtomParseI2CRecord: I2C Record: GPIO_ID 9 EngineID: 1 I2CAddr: 0 ddc_line from ATOMBIOS: 0x0 record type 2 record type 4 object id 0005 01 src object id 2115 21 record type 1 rhdAtomParseI2CRecord: I2C Record: GPIO_ID 9 EngineID: 0 I2CAddr: 0 ddc_line from ATOMBIOS: 0x0 record type 4 object id 000e 01 src object id 211f 31 record type 1 rhdAtomParseI2CRecord: I2C Record: GPIO_ID 9 EngineID: 2 I2CAddr: 0 ddc_line from ATOMBIOS: 0x0 record type 4 object id 000f 00 record type 4 object id 0011 01 src object id 2114 20 record type 4 record type 11 Found a device of class RadeonPCI: IOService:/AppleACPIPlatformExpert/PCI0@0/AppleACPIPCI/PEG5@5/IOPCI2PCIBridge/display@0/RadeonPCI it matched on name "ATY,MotmotParent" Detected unknown Card (device id: 0x945a) It's not in known card list, treat as card with device id: 0x940f Detect EDID may fail for this card. Start I2C dump ATOM BIOS detected ATOM BIOS Rom: SubsystemVendorID: 0x1028 SubsystemID: 0x043a IOBaseAddress: 0x3000 Filename: 13B87610.104 BIOS Bootup Message: QuickSilver MLK object id 0013 01 src object id 221e 30 record type 1 rhdAtomParseI2CRecord: I2C Record: HW_Line 9 EngineID: 1 I2CAddr: 0 ddc_line from ATOMBIOS: 0x0 record type 2 record type 4 object id 0013 01 src object id 211e 30 record type 1 rhdAtomParseI2CRecord: I2C Record: GPIO_ID 9 EngineID: 1 I2CAddr: 0 ddc_line from ATOMBIOS: 0x0 record type 2 record type 4 object id 0005 01 src object id 2115 21 record type 1 rhdAtomParseI2CRecord: I2C Record: GPIO_ID 9 EngineID: 0 I2CAddr: 0 ddc_line from ATOMBIOS: 0x0 record type 4 object id 000e 01 src object id 211f 31 record type 1 rhdAtomParseI2CRecord: I2C Record: GPIO_ID 9 EngineID: 2 I2CAddr: 0 ddc_line from ATOMBIOS: 0x0 record type 4 object id 000f 00 record type 4 object id 0011 01 src object id 2114 20 record type 4 record type 11
  5. I have a m17x r2: i7 720QM Dual 1GB ATI Radeon Mobility 4870 8g ddr3 1333 ram 1x500gb with OSX 10.6.7 on it 1x640gb with win7 I installed os x with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] and [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] using the guide in this link. http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=254104 I am not using the .rom file or com.apple.Boot.plist edits from the guide, but I am using the boot file and the VoodooHDA kext. I have installed and have 10.6.7 booting up with out using -x or GraphicsEnabler=no, but I had to remove ATIRadeonX2000.kext and ATI4800Controller.kext from /s/l/e or it will either boot up and stall at some point or go into a boot loop. I added my device id 0x945a1002 to plist of 4800controller, and I have tried using only the RadeonHD.kext only with it freezing at the boot screen. I am new to the os x scene and have been reading around the forums quite a bit looking for guidance. I tried following some of the mobility 4xxx threads but am confused on what I need to do. I am mainly just looking at getting the native resolution of 1920x1200 of my screen. QE/CI would be nice too but I would like it to display the full resolution. Any help is much appreciated. Thank you.
  6. I have a m17x r2: i7 720QM Dual 1GB ATI Radeon Mobility 4870 Graphics Card 4g ddr3 1333 ram 1x500gb with OSX 10.6.7 on it 1x640gb with win7 The system profiler states: Chipset Model: ATI Radeon HD 5870 Type: GPU Bus: PCIe Slot: Slot-1 PCIe Lane Width: x8 VRAM (Total): 256 MB Vendor: ATI (0x1002) Device ID: 0x945a Revision ID: 0x0000 ROM Revision: 113-B7710C-176 EFI Driver Version: 01.00.318 Displays: Display Connector: Display Connector: Display Connector: Chipset Model: ATI Radeon HD 5870 Type: GPU Bus: PCIe Slot: Slot-2 PCIe Lane Width: x8 VRAM (Total): 1024 MB Vendor: ATI (0x1002) Device ID: 0x945a Revision ID: 0x0000 ROM Revision: 113-B7710C-176 EFI Driver Version: 01.00.318 Displays: Unknown Monitor: Resolution: 1024 x 768 Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888) Main Display: Yes Mirror: Off Online: Yes Display Connector: Display Connector: I installed os x with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] and [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] using the guide in this link. http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=254104 I used the boot file from this guide which I have been using as a basic install guide while not using the .rom file since it doesnt relate to my card, as well as discarding the com.apple.Boot.plist editing. I have installed and have 10.6.7 booting up with out -x, but I had to remove ATIRadeonX200.kext and ATI4800Controller.kext from /s/l/e or it will boot up with a black screen with digitized white pattern across the screen. I added my device id 0x945a1002 to plist of 4800controller, and I have tried using only the RadeonHD.kext only with it freezing at the boot screen. I am new to the os x scene and have been reading around the forums quite a bit looking for guidance. I tried following some of the mobility 4xxx threads but am confused on what I need to do. I am mainly just looking at getting(close at least) to the native resolution of 1920x1200 of my screen. QE/CI would be nice too but I would like it to detect my cards correctly and display the correct resolution. Any help is much appreciated. Thank you.
  7. Had to take out the aticonfig lines too and it boots up without the safe mode. Although in system profiler it has my gfxcards labeled as 5870's instead of 4870's and my resolution is stuck at 1024x768.
  8. I have the dual 4870's on my R2 and am not able to boot up without the -x GraphicsEnabler=no command. If i dont use the command it gives me a blank white screen after the apple boot screen. Please let me know if you have any insight into what i need to change in the files. Other than that the install has been working as you have listed. Thank you for all your work.
  9. Great info, please let me know if you have any updates. I'm going to be performing this on my m17xr2 soon.
×