Jump to content

MrLight

Members
  • Content count

    22
  • Joined

  • Last visited

About MrLight

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. I also like to use terminal, but I hoped that it could be comfortable ... I was something strange, maybe it helps: I first (for testing) change permissons for org.chameleon.Boot.plist: leoone:Extra root# ls -la org.chameleon.Boot.plist -rw-r--r--@ 1 root wheel 628 Jul 26 15:02 org.chameleon.Boot.plist leoone:Extra root# chmod a+w org.chameleon.Boot.plist leoone:Extra root# ls -la org.chameleon.Boot.plist -rw-rw-rw-@ 1 root wheel 628 Jul 26 15:02 org.chameleon.Boot.plist then I made one change in the PrefPane, (not importand which one...) and close the systemsetup ... then I check this file again: leoone:Extra root# ls -la org.chameleon.Boot.plist -rw-r--r--@ 1 root wheel 628 Jul 26 15:02 org.chameleon.Boot.plist leoone:Extra root# --> the permissions are changed, but the content not... So the prefPane is deffinitly accessing this file, but write NO Changes... maybe that could be a hint? Hint 2: --> So long I don't close the System-setup it remember the changes. For Example: - I open System Setup, - Go to Chameleon PrefPane->Boot Setup - change name of one Partition: hd(0,1) MyWindows 7 -> hd(0,1) MyWindows 17 - go to Chameleon PrefPane->Start from... - I see the name is changed. - I go to: Show all Setup, Chameleon Prefpan disappear - I go back to Chameleon Prefpan -> Start from... - >> The Name is still the NEW one. (so far so good) - I close Systemsetup, and reopen it again, the Changes are gone (what is logical, the org.chameleon.Boot.plist wasn't changet and he read it again.) Do You have any version with switched on (extended) Log-Files? So I can search and report better? greetings Mr Light :-) Or maybe a version which is alerting what it want to write, where to write, and after writing the success or actual error? (Only for checking what it is .... p.pS: 10.6.8
  2. Hi, seems I am to stupid, my me it have no effect.. :-( - I downloaded the 315 Trunc 10_6 for my fresh install (p5W DH..) - installed it (for all users). - I look in my /Extra/org.chameleon.Boot.plist leoone:Extra root# ls -la /Extra/org.chameleon.Boot.plist -rw-r--r--@ 1 root wheel 627 Jul 25 23:49 /Extra/org.chameleon.Boot.plist - I start Systemsetup->Chameleon (prefpane) - type requestet Password for unlocking - I made some changes (Exml: resolution to 1280x1024x32) - close the window or klick "Show All" - check again my /Extra/org.chameleon.Boot.plist --> No changes .. :-( leoone:Extra root# ls -la /Extra/org.chameleon.Boot.plist -rw-r--r--@ 1 root wheel 627 Jul 25 23:49 /Extra/org.chameleon.Boot.plist leoone:Extra root# ls -la /Extra/org.chameleon.Boot.plist -rw-r--r--@ 1 root wheel 627 Jul 25 23:49 /Extra/org.chameleon.Boot.plist leoone:Extra root# Console says: 26.07.11 00:23:34 [0x0-0x54054].com.apple.systempreferences[1206] Parsing < 0777 /Extra/org.chameleon.Boot.plist> 26.07.11 00:23:34 [0x0-0x54054].com.apple.systempreferences[1206] Parsing < 0644 /Extra/org.chameleon.Boot.plist> 26.07.11 00:23:34 [0x0-0x54054].com.apple.systempreferences[1206] Parsing < 0777 /Extra/org.chameleon.Boot.plist> 26.07.11 00:23:34 [0x0-0x54054].com.apple.systempreferences[1206] Parsing < 0644 /Extra/org.chameleon.Boot.plist> Do I do something wrong, or is it a bug, or something else? Mr Light :-) ps: THX for Looking :-)
  3. Hi Mac R Oni, is it a fresh installation? Do You have iStat menus and iStat Pro? It could be some initialisin or first time process like indexing (for spotlight), backup, or something else. This tools can help You find out which process is taking so much power. I hope it helps Mr Light :-)
  4. Parallels 4.0

    I found a solution on an other place, which function for me. Virtualisation is ON in BIOS, but Parallels sometimes does not find it. Some Mac-Mini have the same Problem. It can be fixed if You simply send Computer in sleep mode an wake it up again. Mr Light :-)
  5. Yes, but then You loose VISTA ... Mr Light :-)
  6. Hi, If I understand right, You try to install from NOT Original 8 GB DVD, and use any other Install DVD (Kalyway, iDeneb,... ) Thy don't have all languages in the DVD, even if You see it at the install screen. I read in Your Log at the end something like that: Aug 19 12:48:40 MacPro payloadExtractor[546]: pkgExtractor exited with error 1 while processing package '/Volumes/Mac OS X Install DVD/System/Installation/Packages/HP_Photosmart.pkg' Try to install using English, and after that istall from the original Distro the missing Packeges. I use Kalyway 10.5.1, and after INstall I have to reinstall following Packeges from an original DVD, if I want to have an Full install: AdditionalSpeechVoices.pkg AsianLanguagesSupport.pkg BrazilianPortuguese.pkg BrotherPrinterDrivers.pkg CanonPrinterDrivers.pkg Danish.pkg Dutch.pkg EpsonPrinterDrivers.pkg Finnish.pkg FujiXeroxPrinterDrivers.pkg German.pkg GutenprintPrinterDrivers.pkg HewlettPackardPrinterDrivers.pkg Italian.pkg Japanese.pkg Korean.pkg LexmarkPrinterDrivers.pkg Norwegian.pkg Polish.pkg Portuguese.pkg RicohPrinterDrivers.pkg Russian.pkg SamsungPrinterDrivers.pkg SimplifiedChinese.pkg Spanish.pkg Swedish.pkg TraditionalChinese.pkg XeroxPrinterDrivers.pkg ----------------------------------------------------- Simply compare the Packeges in the two DVD's But Take Care, that the Verion of Your DVD and of the Original DVD is the same ... Hope it helps ... Mr Light :-)
  7. I find a solution in Parallels Forum. Simply put Your Computer in sllep mode and then back. (Check before, Virtualisation is enabled in BIOS) and voila, Its runninhg .. Look here: http://forum.parallels.com/thread1508.html Mr Light :-)
  8. I find a solution in Parallels Forum. Simply put Your Computer in sllep mode and then back. (Check before, Virtualisation is enabled in BIOS) and voila, Its runninhg .. Look here: http://forum.parallels.com/thread1508.html Mr Light :-)
  9. I find a solution in Parallels Forum. Simply put Your Computer in sllep mode and then back. (Check before, Virtualisation is enabled in BIOS) and voila, Its runninhg .. Look here: http://forum.parallels.com/thread1508.html Mr Light :-)
  10. Parallels 4.0

    OK. Proc without Virtualisation result in NO Parallels. But I have the Intel® Core™2 Quad Processor Q9550 and get the Error: "Parallels Desktop can be installed only on systems supporting hardware virtualization." What am I doing wrong? Mr Light :-)
  11. Bump... same request here Mr Light :-)
  12. Hi everyone. I have updated my CPU to the Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz and started Parallels (which I didn't use for long time, to test the performance...) And now he says me, that he can't start any emulation, because he need a a Proc with Hardware Virtualization ... Here my System-Profiler specs. Have anyone an idea? Or is my Proc realy not able? I was asking google, and he says everything is OK ... I am thkfull for any hint ... Mr Light :-)
  13. Gurmpf :-( Good Luck... Mr Light :-)
  14. Did You remove all cards? Mr Light :-)
  15. Hi, Unbeliveble. I had the same Problem. - I fix it. Listen: At last it was my Powersupply. Do that before: Remove all not needed Cards and Memory (let one inside at the Orange place, close to the CPU...). and try an other Powersuply. Then Your card will awake again. Simply ask an frand, if You dont have an other Computer, and use for a test his one. I was long time searching the problem, newer thinked that it can be that, because the green lamp was shining, and the CPU fan was working. Than a friend sayd me, that this is no sign. The modern Powersuplys have independet parts. One can work, an an other can be broken. Hope it helps. Mr Light :-)
×