Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About schot

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. would it be possible to load the kernel from clover for instance, so you won't have to replace it? I left AMD some years ago but now thinking about coming back to amd with a ryzen or threadripper
  2. [UEFIPatch] UEFI patching utility

    I know! That is no problem.... only problem is to get a Capsule file back... when disable mangement engine (to get rid of the patch https://security-center.intel.com/advisory.aspx?intelid=INTEL-SA-00088&languageid=en-fr ) i need to use me_cleaner and for that tool i have to extract the CAP file and make rom file, after all patches i need to get it back into a AMI Aptio capsule, but that step is hard. I used BRenamerl but this tool really just renames the file into the file needed for Asus flashback but i do not think it will work because it is not put back into a AMI Aptio capsule (at least not if i open it in UEFITool.)
  3. Thanks!!! Still on Hasswell-E Xeon E5-2696v3 and E5-2683v3 Thank you!
  4. [UEFIPatch] UEFI patching utility

    Thanks well i need a lot more patching for my bios ;-) Disable ME and remove hasswell microcode, i know this step is good. Only some problems left to solve ;-) Does anybody know how to convert a de-CAPed file (so extracted rom from CAPSULE) back to Capsule? I used BRenamerl but UBU does not see it as the original CAP file and does not automatically rename the file to STXX99.CAP but makes it mod_NAME.cap So BRenamerl does not really convert back to a capsule file it seems like it renames the file
  5. [UEFIPatch] UEFI patching utility

    Some help i am trying to find how to exactly remove the msr 0xE2 lock on my Asus ROG Strix X99 Gaming board. I now have used UEFIPatch C:\UBU>UEFIPatch STRIX-X99-GAMING-ASUS-1801.CAP parseImageFile: Aptio capsule signature may become invalid after image modifications parseSection: section with unknown type 52h parseFile: non-empty pad-file contents will be destroyed after volume modifications parseSection: section with unknown type 52h parseFile: non-empty pad-file contents will be destroyed after volume modifications patch: replaced 6 bytes at offset F69h 0FBA6C24400F -> 0FBA7424400F Image patched Is this ok? does this mean my MSR 0xE2 lock is removed?
  6. AMD Polaris IDs on Sierra / High Sierra

    Hey guys great to see after my holiday it works without helper card... and it does yeah!!! only....... having weird red dots flying around in black screens, anybody having same issue?
  7. AMD Polaris IDs on Sierra / High Sierra

    Can't get it to work on my machine.... don't know why, but it keeps on rebooting or it hangs just after the OsxAptioFixDrv... 1) deleted all injection related things from my config.plist 2) tried with different bootargs 3) deleted a lot of kext for USB etc. Maybe clean install i can not remember if i changed any kext of the machine..... (oh no it can't be because i just updated to DP5)
  8. AMD Polaris IDs on Sierra / High Sierra

    Good news! Which SMBIOS are you using?
  9. AMD Polaris IDs on Sierra / High Sierra

    But that means i need to use Orinoco, which corresponds with my ports. Itried but then also shown AMD R9 XXX 8Gb.... i have to change something elso i forgot.... must be... also i still need kadeid and this injection to have the card working otherwise i get a black screen (use MSI RX480 Gaming X 8GB flashed with the MSI RX580 Gaming X 8Gb rom). But that doesn't matter really ;-) better than not working. I would love if it would be ever possibel to boot without helpercard or modded vbios... keep on dreaming... When this machie is over i think i will buy an imac or something.... but well i think it will survive for some time ;-)
  10. First the bootarg could be the same as for Sierra so if that works change is big it would boot High Sierra too, but install Clover 4097 (there are some video bugs in 4091 Do you use injection? Maybe you need web driver in 10.13 I don't know but it could that they skipped drivers for the GTX 5xx series. Which SMBIOS are you using? You know you have to patch kext in Sierra when using MacPro6,1 smbios?! Easiest way is booting nv_disable=1 and then use AGDPfix app to patch it and then reboot. Maybe it is the same for High SIerra but I am not sure...
  11. beta 2 installed.... back on showing AMD R9 XXX 8Gb in video info and a lot of loaded kext for AMD but not the only needed ones :-( It should be better but no... also still needing fakeID for RX480/580 and kext injection, black screen, that should be solved, is still there... I wonder if it is also still there with the eGPU from the Developer Kitt.... where this problem also occurred but should be solved now.
  12. Clover General discussion

    I don't think is is clear what I mean. I have 1 SSD with Sierra, High Sierra and Windows. One EFI partition on that same disk with clover. I have a config.plist, config_sierra.plist, and config_HS.plist in EFI/Clover I have config.plist file is a duplicate of config_sierra.plist, I have a AMD RX480 that needs kext patches in Sierra. But... not in High Sierra, also using some patches and fakeID's that are not needed for High Sierra. So when clover bootmenu comes up, I go to Options -> config -> and choose my config_HS from the list. My bootargs are changed (npci=0x3000 to 0x2000) rest is the same, but that is also in the config files. When I look at the kext patches I see all patches from config.plist file and not from config_HS.plist which I actually selected, which actually should be there because I selected another config file. I know when testing Sierra in DP state this was not there! It worked! I don't think this has anything to do with a EFI-backups on my Sierra partition, because it loads the EFI partition. By the way, I only load UEFI boots so no legacy! If I could program I would definitely look into this but sorry I don't know nothing about programming ;-) Also don't know when this broke.... I only know it was working before in r30XX but I don't know till which version, normally I do not need it only now. I use now refi shell to switch the config names and reboot or boot into the latest state and replace it but it should be great if some of you smart guys and girls can fix this.
  13. AMD Polaris IDs on Sierra / High Sierra

    So here my finding of 10.13 DP2 For a reason.... after upgrading to DP2 I lost my RX480 name... it is back at R9 xxx 8Gb A lot of kext loaded where in DP1 only 9520Controller, X4200, AMD Framebuffer were loaded now x4100, 9520 and 9500 are loaded and some more.... This is with fb Dayman, also tried without faked but this still gives a black screen. It looks like we are back at trying to find a way... I have to try more... I hoped because there was written a black screen with eGPU was solved this was solved to and it would work with a helper card OOB but not....
  14. Well i tried already to do a installation via core but this also does not work on this machine. Strange thing... on my second i did not saw the HS partition with the USB drive but... with the clover on the disk it worked.... strange.... and but on the other machine i can not see the HS partition with either. Already copied all same uefi drivers etc. no clue why my MSI board won't let me see the HS partition. Only the installation partition. But i don't remember if i copied the boot.efi to the HS partition i will need to check that. Use latest clover (r4097)