Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About shovon666

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  • Birthday 10/09/1986

Contact Methods

  • MSN

Profile Information

  • Gender
  • Location
    Dhaka,Bangladesh (75)

    Nope.......I am stuck with it.......I am now trying to learn dsdt things......Searching suitable guides to learn.....I brought my crt monitor back from my friend and using it.....And I also didn't get the half screen either.
  2. Snow leopard help for Toshiba Satellite pro

    Hi kizwan, I was trying to pm you for some days but can't. After reading various posts I think you can help me with my hackintosh problem. I am almost there. Actually my hackintosh is working quite well. But still can't manage laptop's LCD working. But got full QE/CI in external monitor at VGA port (any lcd or crt). And can use both dual monitor or mirror. I use Leohazard 10.6.6i and update with 10.6.7 combo in safe mode. Than install legacy_kernel-10.7.0 I used Lion kexts (the 4600 controller, framebuffer and atiSupport). Boot with empire1063-ati disk and install the myHack. Than I install Chameleon v2.RC5 r700 (cause it boot quite fast in my system). Now with GraphicsEnabler=y and arch=i386 I can boot into my OSx normally and everything works fine except my LCD. It shows scrambled color. I pointed that the internal LCD don't has any refresh rate option but the external has. So I think its an edid issue. I check ioreg -l and the edid is same what I got from windows. I also tried with display override. The display ioreg showing, isn't present in my S/L/D/O so I create one by copying one existing display and change the vendor, product id and EDID. But nothing changed except showing the custom display name as my monitor in system pref. From one of your post I saw that you worked out with mobility 4530. I install your framebuffer and replace the boot file. But the system won't run. I also tried with your dsdt. I don't have any dsdt file in my system. So I used PCIRootUID=1 in my boot plist file. But no luck. I don't understand what is the problem. Is it with my framebuffer or EDID? And you are right. With 10.6.7 update the system get less hot. But after update my touchpad tabbing stoped work. I am using ApplePS2, AplePCINub and VoodooTrackpad kexts. Sounds, LAN and webcam are working great. Using my usb wimax modem fine. Can you please give me some way? I am quite new but I got this hackintosh much interesting. I tried to learn how to create dsdt or custom framebuffer. But can't find any post which suites a noobe like me. Please help me. Waiting for your reply. Thanks. Shovon
  3. QE/CI working ATI 4650mobility TOSHIBA Satellite L500

    Hi, I saw your post last day and tried it. But I got a problem. First I can't Install from retail. With [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] I tried before. I can set up and run on safe mode only. And after 2/3 restart the system don't run. I was successful with Leohazard 10.6.6i. Select no disabler/nullCpu and remove all ATI kexts. I update with 10.6.7 combo and install myHack (also tried with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]). Install Chameleon, your kexts (modified with my dev id 0x9553), use DSDT patcher to extract dsdt.aml (I had no dsdt file before that), replace boot, other plist and rom file. (I can't get my rom file any where. Tried with a soft but it says not supported graphics card). Use kext utility to repair permission. But after restart the system don't start. Its same like I failed on previous update attempt. Can you help me with this topic? Your laptop is much similar with mine. I succeed with 10.7 kexts. But with external monitor only. I want to activate my LCD. Thanks. ...Shovon
  4. ATI Radeon Mobility HD 4570 - Please Help Me :3

    Hi there, I have Toshiba with Mobility 4500. I had same probs as you. Follow this post http://www.insanelymac.com/forum/index.php...t=#entry1660802 I got my QE/CI working but color problem in LCD. External monitor works perfect. If you get something on mobility please share. Thanks. Shovon
  5. Snow leopard help for Toshiba Satellite pro

    Hi, First Thank you for the reply. I am much newer in this field and don't know most things. I set up using Leohazard 10.6.6i. I choose no gfx and wLan driver. Choose voodoo ps2, Iofamily patch, dsdt patch, usb fix, and laptop battery, card reader etc. Install new chameleon rc5 but nothing changed except it boots lots quicker. Laptop become heated a lot. Install VoodooPowMini kext and Power management bundle. The heat is less than previous but still much. Can't change touchpad settings. When tried system preference pane crashes. Install VoodooPS2 package. Laptop keyboard and touch pad stopped working but usb Mouse and keyboard is fine. So rollback to the old one. It contain ApplePS2 and VoodooTrackPad kexts. I got fixed 1024x768 resolution. In terminal tried "ioreg -l" and found no IODisplayEDID. So from windows got EDID from MonInfo Raw data and add EDID into Display-717. But nothing changed except color become greenish/bluish. When choose generic RGB profile it become ok. But couldn't change resolution and no QE/CI. There is no DSDT.aml file in my system. I also tried to create ATI rom in windows but the soft say not supported for this card. ****Last day I install Lion ATI 4600 controller, Framebuffer and support kexts. I keep the X2000 with plugin and bundles. Than boot with EmpireEFI (ATI) disk and install the My_hack. The profiler is showing ATI Radeon HD 4600, 512 MB and can change resolution (My native one is there 1366x768). I think its also got QE/CI cause the apple logo is greenish and I can watch ScreenSavers. But the total display is raw messy colors which almost impossible to see and work. But I connect a CRT monitor to the vga port and it works fine with out any problem. But no change in internal LCD. From ioreg -l its showing Display-le3. I add edid into that override but no change. Track pad is working fine also. Heat little less. When I boot with GraphicsEnabler=NO the LCD color is full ok. But showing no mouse cursor, Just some horizontal pixel color lines. When increase the cursor size a lot it appears. System is showing Mobility Radeon 4500 Series, 256 MB and I can change resolution to my native one but no refrash rate is present. No screen saver is showing and the apple logo is gray. From ioreg -l its showing Display-717. I add edid into that override but no change.**** In my com.apple.Boot.plist file- EHCIacquire-->Yes (without this usb don't work) GraphicsEnabler=y Graphics Mode-->1366x768x32 Instant Menu-->Yes Kernel-->mach_kernel Kernel Flags-->arch=i386 PCIRootUID=1 Theme-->Default Timeout-->5 This is what I've done upto my present state. I understand the RadeonDump command. It should be given in Terminal. But where should I put it? And where would I find the Encoder.txt? Please don't mind for my lack of knowledge and forgive my bad English. Thanks. Shovon

    Hi there, Cheers I got it. Sorry you've made it possible. Before installing Myhack I install the ATY_init.kext, changed GraphicsEnabler=NO and now system running with native 1366x768 resolution. But I also get some problems. The system profiler showing ATI Mobility Radeon HD 4500 (Which is right). But its showing 256 MB (My one is 512 MB). Before Empire EFI it was wrong color and showed ATI Radeon HD 4600, 512 MB. I don't know why? And the major problem is my cursor not showing right. It showing some pixelated horizontal lines. When I increase the cursor size it appears to be ok. Any solution on this? And please tell me how can I update the system to 10.6.7? I've downloaded the combo update pack and tried with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] before restart. But the system didn't run after restart. Can I use the efi my hack after update? Waiting for your reply. Thanks. Shovon
  7. Dell Studio 1557 Discussion Thread

    Hi there, I tried different hackintosh on my Toshiba satellite pro L510 B402. I was most successful with Leohazard 10.6.6i. I got most problem with my Graphics card ATI mobility radeon hd 4500. It stayed fixed 1024x768 resolution. Last few days I tried with Lion 4600 controller and framebuffer kexts. They worked! Now I can change resolution. But Now my laptop screen looks color massacre like VGA mode in windows. I connected an external crt monitor to the vga cable and it work fine. I also have overheating problem. I tried to update to 10.6.7. After update I install [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]. But after restart the system don't run. Another small problem is my touchpad. When I try to change touchpad settings in system preference it crashes. Tried new voodoo package, but with it the laptop keyboard and touchpad stop working. The touchpad don't problem when I install from retail 10.6. But the system won't last for long. After several restart/ shutdown it gives KP. Can you help me with these problem please? At least with the Graphics solution. I am trying for last three months and much newer in this. Forgive my bad English. Thanks. Shovon

    Sorry to mention that external monitor is working fine but its all problem with my laptop screen. Is there any way to detect my LVDS. And I can't uninstall switchResX. There is no uninstall option or directory in App folder for switchResX. Before SwitchResX when I try "ioreg -l" in terminal there was nothing about "IODisplayEDID". I found mine in windows and try to edit display overrides. Do thing this info might be helpful? Thanks

    No luck! I tried both from HDD and EFI disk. System start with fixed 1024x768. And its not half screen you mention. And with GraphicsEnabler=NO the switchResX display become disable. Any Help? Thanks Shovon

    I got my resolution right with your way..But now my screen color is wrong. Its like VGA mode of windows. When I boot with EFI legacy the resolution become 1024x768 fixed. I changed custom resolution in switchresx but nothing changed. After reboot from HDD the color become wrong again. Can you give me any idea? Please help me. Thanks. shovon
  11. I tried with this. Install all the kexts with Kext helper. Install Your chameleon. Replace my boot file with yours. Edit plist with GraphicsEnabler=y Repair permission and caches with kext utility. But after restart I got black screen. I didn't found any dsdt.aml file in my hackintosh. What should I do? Please give me a guideline...
  12. Snow leopard help for Toshiba Satellite pro

    Thanks for your quick reply. I think you understand that I am quite new in such thing. Please help me little more. I got all the kexts from that link. During setup I choose DSDT patch but there is no dsdt.aml in my /Extra/ directory. Should I just put the aml file I just downloaded there? I am using chameleon RC5. Do I need to install the downloaded one? I didn't found any article to how I use the boot file? Can you help me with it?
  13. Last 3 months I am trying to install SL on my notebook. But I got different problems, specially graphics related. I really want a solution. If any one can help, Please? My system: Toshiba satellite pro L510 B402 Intel Core 2 duo T6570 2.10 GHz InsyheH2O BIOS version 1.50 4GB (2X2GB) DDR3 RAM (1066 BUS) ATI Mobility Radeon HD 4500/5100 Series (512MB) (0x9553) (resolution-1366x768) Realtek High Definition Audio Realtek LAN (DEV_8136) WLAN (rtl 8191SE) 250GB Hitachi HDD. Here is what i did so far. 1. 10.6 Retail install with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]. Only can set up and run in safe mode (-x during boot). Graphics become 1024x768. Keyboard, Touchpad fine. But after installing [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] the system don't run. (Choose [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] with system cache repair and permission. Also tried different kext combination) 2. Iatkos s3. Only can run in safe mode. Others same as 1. 3. Hazard 10.6.6i. Most successful with following problems After removing all ATI kexts and GraphicsEnabler=YES can boot. Resolution stuck @ 1024x768. System profiler showing ATI mobility 4500 series 256 MB! With ATI framebuffer and X2000 kext after boot screen become messed colors and pixels. Tried with Netkas 4500 controler, x2000 kexts and framebuffer but get KP. If replace boot file with Netkas one but system just restart. Also tried with Graphics Mode=1366x768x32 during boot and editing com.apple.plist. No succsess. Tried myself with original kexts and editing info.plist with my dev id . Sometimes system boot and show gray screen , sometime it just restart. With these also tried with AtiConfig ="". (Alopias, Baboon, Eulemur, Quail, Flicker, Wormy etc). Eulemur and Wormy gave gray screen several times. Others just restart again. Without GraphicsEnabler system run as same. System profiler said GPU, No kext loaded. With GPU-Z tried to make ATI rom . But GPU-Z said BIOS image not supported for this card . Sound Working with VoodooHDA but not the mic. Keyboard-touchpad works but when try to enable trackpad click the System preference panel crash. Tried Voodoo ps2 controller with no success. External keyboard, mouse fine. But other system preferences working fine. Tried rtl8100. Lan worked 1 time. No wifi. Can install my usb wimax modem and brouse. But sometimes system don't find the device. Notebook become too hot but Processor fan is running.Tried Voodoo powmini and powermanagement package. Little success but cant use for long time. USB working. System can recognize and use external hdd and windows partition. Can install software and use them. If don't use for 15-20 min. system hang. Sorry for my bad English. I am searching web for solutions but no help yet. Please somebody help......