Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About Pockets69

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Xiaomi starting to make its own MacBook's

    As Xiaomi Mi4i user and although i am not happy with every decision by Hugo Barra, I can tell you that i am quite happy with Xiaomi decision to venture into the laptop world. I do however have some complaints on how they deal with the GPL constantly breaching it, but that is another story.
  2. ZOTAC ZBOX IE 750

    Read the rules, regarding the software you used to install OSX.
  3. OZMTool - An Ozmosis Toolbox

    Tuxuser tuxuser... its good to see you again, and in here guess you also got tired of the other scene eh how are the people on otherOS? anyway its nice to see a tool for ozmosis, I myself have been having fun with it in the last couple of days , will be using your stuff and report back. and thanks lot good sir and nice to have you on back, stellar devs are always welcome
  4. Ozmosis

    Hey guys I need to ask you a few questions that are troubling me, i have already flashed Ozmosis on my bios, modified the original bios and added fakesmc.kext (converted using fredWST and stlvnub's script) to the bios as well, it is working acordingly, but i have a few questions maybe you guys can help me out. For testing i made two partition one with Mountain lion the other with windows 8, i installed window without uefi support, meaing it boots on legacy, before i flashed ozmosis it worked fine on clover, i could boot windows8 from clover even though it wasn't installed as uefi, but now after installing ozmosis, clover can't boot it, is ozmosis affecting clover? did i lose legacy support?, also the ozmosis bootloader (when i press home) doesn't list windows 8. I am planning on using various linux distros on this pc, i installed ubuntu on the pen drive, and i noticed that i can only boot ubuntu from the pen drive, if i try to use clover to select the pen drive (clover can't see it) and if i try to use ozmosis bootloader by pressing home it doesn't see it as well, and that is set to use uefi boot not legacy. finally i installed every ffs on xpamamadeus dropbox, incluiding the ext.ffs (that should give me support for linux) i also installed partitiondxe (which i don't know what it does) i kept the original filesystem.ffs in hopes of having legacy support but that didn't help. Can you guys give me your opinion on what should i do, to get it recognize legacy stuff? or it is not suposed to recognize it? but if not why did my clover booted windows8 on legacy with the original bios, but once i installed ozmosis clover stopped booting windows8? Hope you guys can help me thanks in advance EDIT problem solved.
  5. Vaio Still Waiting For Root Device

    Apparently your bios can't take over the USB, you need to boot with USBBusFix=Yes and all the other arguments relevant to your case, in mine, i just need the USBBusFix=Yes and -x -v (my laptop never booted the installer out of safe mode, although it worked great with no safe mode needed afterwards).
  6. Would just like to thank rockinron_1 for the time to write the tutorial, which i used, and it worked for me, not without some troubles though, i was stuck while booting from the install USB on DSMOS has arrived, i finally managed to fix it easly, by using the latest chimera, instead of chameleon, and everything is fixed, i just need to fix the GPU (if that ever is going to happen) So congrats rockinron_1 for the awesome tutorial. specs CPU Core i5 GPU ATI 5650m RAM 4gb ram HDD 500GB (sony vaio vpceb1s1e)
  7. Can't get ATI Mobility 5650 working

    About this mac fix never worked for me. as for your problem you need to really do the force edid stuff, thats how i got it working on lion, now the thing is, if the same works on mountain lion, well you can just get the same file that you edited for lion and use it on ML (the force edid file). i have the following problem don't know if any of you came across it, i was able to bypass the pci configuration begin, by using netkas iopcifamily.kext mod, but now i am stuck at waiting for DSMOS, now i don't know why am i stuck there, and am thinking that it might be related to GPU (this all happens when i try to boot the installer), but seeing MrNobody was able to install it i don't know what it might be right now. also the bios most likely doesn't have the discrete option (like mine)
  8. Sony Vaio VPCEB1S1E B/J

    i don't like to this but please guys help out, i really need your guys help, my laptop is getting hot like hell. so Bump
  9. Mobility Radeon HD 5650 QE/CI WORK! (26/2 Update!)

    so any news on your crt problem? ill see to post a ioreg dump here later as well maybe we can compare some stuff and see where the problem is.
  10. Mobility Radeon HD 5650 QE/CI WORK! (26/2 Update!)

    ok try changing your framebuffer to Hoolock using chameleon wizard. if it doesnt work, and you can't boot back into desktop, boot with GraphicsEnabler=No and then change back to Orangutan. But right now, Hoolock seems to have the best performance yet.
  11. Sony Vaio VPCEB1S1E B/J

    Hey Everyone after fixing almost everything on my Vpceb1s1 (wireless usb gpu etc) i came to brick wall to fixing the power management etc on my laptop, i extracted my dsdt compiled it, but it didn't compile, it had to many errors, so i read and read, untill i find a way to fix them, after having them fixed i compiled it, and it worked, but now, i can't patch it, i would like to kindly ask you if you can help me out by patching it, or teach me how to do it, i would like to make the usual patches like speedstep, enable sleep etc, things you experts consider indispensable to add to the dsdt. cause the computer right now is running but its always on high throttle and getting hot like almost 70ºC which is dangerous. hope you guys can help me out would like to also thank neolo for helping out with the GPU if it wasn't for him i wouldn't have done it. My_DSDT_original.aml.zip
  12. Mobility Radeon HD 5650 QE/CI WORK! (26/2 Update!)

    Vilczech18 i have no lines on launchpad whatsoever, so i might not have the the 16bit collor problem, which version are you running? 10.7.3? what frambeuffer are you using? it makes a diference, i am using Hoolock
  13. Mobility Radeon HD 5650 QE/CI WORK! (26/2 Update!)

    I didn't leave the topic, i had to be away (Weekend+family matters) sorry neolo, i am back, well i had gone through lots of trouble after managing to fix it a few weeks ago, troubles that led me to pinpoint my exact problem back then when i couldn't get it to work, now this might not be the reason you couldn't get it to work, with all my trials and tribulations i managed to fix it, i don't need the "Use Ati Rom" i also don't need "VBIOS" nor editing the the ATI5000controller. so this is what i actually did (after booting from the usb on a fresh install) runned M.u.l.t.i.b.e.a.s.t 4.2.1 and installed: OSx86 Software> kext utility and ShowAllFiles. Customization>Boot Options> 32-Bit Apple Boot Screen Drivers & Bootloaders>Bootloaders>Chimera 1.7.0 r1394 this is what i selected, what else did i do? i already had an usb pen drive with the EDID File Named DisplayProductID-717 and placed it on this path /System/Library/Displays/Overrides/DisplayVendorID-756e6b6e (if you already have this path nice replace the file in there) if not create the path, and place it there. i then proceeded to add all the kexts i had on the usb (on the /Extra/Extensions folder) and added it to the /Extra/Extensions folder (on my lion hdd obviously) Finally i did the following, using Chameleon Wizard i edited the org.chameleon.boot.plist (that should already be on the /Extra folder on your Lion Hdd if you have been following this to the tee) and select the following: GUI Time out Legacy Logo Kernel (mach_kernel) npci=0x2000 darkwake=0 (32bit is up to you, i know qe/ci works on 32bits so it should work as well, i myself prefer 64bits so i didn't select this) ForceHPET Ethernet Built In Now comes the tricky part and was responsible (most likely) from some tribulations on my side, and i would never spotted it if i wasn't really paying attention there is an Option called PCIRoot=1 well that option is responsible for allowing you to bypass the (PCI Configuration Begin) by searching for a pci Device in the correct Slot, well most people use it by default (on their org.chameleon) without paying attention, and really not knowing if its really on slot 1 or slot 0 and i had it on 1 by default what did this do, even by having the correct configuration on my org.chameleon.boot.plist and all the files sorted (the display file etc) i never got it to work because of that PCIRoot=1 after i change it to 0 QE/CI started working. so back into the list. PCIRoot=1 just press on the little magnet to get the correct slot, if its 0 don't select it, if its 1 select it. i also selected an SMBIOS.plist (i edited the one on /Extra folder) Restart Fix Generate P-States Generate C-States Drop SSDT USBBusFix (if you have usb problems) Graphics Enabler Ati Config (i have hoolock by default, now its up to you all to text which one works better for you) Graphics Mode 1366x768x32 Press save, Go to Disk Utility and Fix permissions, after doing so reboot, now try to boot on chameleon with GraphicsEnabler=No just this once and see if OSX Boots into the desktop, if it does, Reboot, and boot it normally with no Arguments what so ever, you should have QE/CI now. Before i did this on my main partition i did it on a seperated hdd, use one lying around. I don't have anything edited no edited kexts nothing, if you guys need any help just post, and once again neolo sorry for my absence. Just checked the 16 bit color test you linked there, i don't know if i am having problems but it doesn't seem so. also i played a game and the chess game and didn't see anything usual, haven't watched a movie yet though.
  14. Mobility Radeon HD 5650 QE/CI WORK! (26/2 Update!)

    yup there should be two tables one for 64 the other for 32, i can t find those on yours, now i don't know what the hell to do :S damn it
  15. Mobility Radeon HD 5650 QE/CI WORK! (26/2 Update!)

    the offsets are exactly the same on every ati5000controller, the patches although are not, anyway i ll patch them for you, ill patch one for eulemur, and the other for hillock, be right back.