Jump to content
InsanelyMac Forum

b4sh

Members
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

About b4sh

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. b4sh

    can't get my 1050Ti to work

    1. Leave csractiveconfig 0x0067 2. copy NVWebDriverLibValFix.kext to Clover 3. Install web driver, continue on error 4. DON'T REBOOT 5. Open terminal and rebuild kernel cache ( sudo touch /System/Library/Extensions/ /Library/Extensions/ ; kextcache -u / ) 6. Reboot
  2. This works for me on High Sierra: <dict> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> cgoATWFjUHJvNCwxAE1hY1BybzUsMQBY </data> <key>Name</key> <string>AppleTyMCEDriver</string> <key>Replace</key> <data> cgoAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAABY </data> </dict>
  3. b4sh

    Nvidia EVGA GTX660 and High Sierra

    Hi, I have EVGA GTX660 and glitches with final 10.13.
  4. b4sh

    macOS Sierra 10.12.4 is out ...

    After update i have tons of sound related debug messages in log. Every single sound played by system generate mass log flood. This is Apple bug or something hackintosh related? Update via Appstore. Everything works without problems. This messages don't look like errors, just info... 21:01:00.328798 +0200 systemsoundserverd 321: ------Currently playing system sounds------ 21:01:00.328828 +0200 systemsoundserverd 88: token 169, mActionID 4096, process 592(iTerm2), mClientConnection 316696672, mPlayerSynchronizer 0x0, mPlayFlags->ShouldPlayAudio 1, mPlayFlags->ShouldVibe 0, mAudioFinishedPlaying 0, mVibeFinishedPlaying 0, mIsLoopedSound 0, mClientCompletionToken 67, timeSinceClientRequestedStopInMS 0, elapsedTimeInMS 0 21:01:00.328848 +0200 systemsoundserverd 325: ------------------------------------------- 21:01:00.648552 +0200 systemsoundserverd 628: -> Incoming Request : actionID 4096, inClientPID 592(iTerm2), inBehavior 1, customVibeDataProvided 0, loop 0, loopPeriod 0.000000, inFlags 0, inClientCompletionToken 68 21:01:00.648706 +0200 systemsoundserverd 203: Data was marked NON-purgeable for actionID: 4096; this: 0x7f9912f0fd00 21:01:00.648752 +0200 systemsoundserverd 929: -> Starting audio : actionID 4096, volume 0.397671 (user vol 0.397671, client vol scalar 1.000000, CM vol 1.000000), pan 0.000000 21:01:00.648796 +0200 systemsoundserverd 50: Calling completion proc for token 169, this 0x7f9912c01e70 21:01:00.648822 +0200 systemsoundserverd 236: Audio completed for mActionID 4096, token 169, elapsed time 320 21:01:00.648842 +0200 systemsoundserverd 271: System sound finished playing, mActionID 4096, token 169, total time 320 ms 21:01:00.648876 +0200 systemsoundserverd 308: Number of active sounds remaining 1 21:01:00.648896 +0200 systemsoundserverd 321: ------Currently playing system sounds------ 21:01:00.648927 +0200 systemsoundserverd 88: token 170, mActionID 4096, process 592(iTerm2), mClientConnection 316696672, mPlayerSynchronizer 0x0, mPlayFlags->ShouldPlayAudio 1, mPlayFlags->ShouldVibe 0, mAudioFinishedPlaying 0, mVibeFinishedPlaying 0, mIsLoopedSound 0, mClientCompletionToken 68, timeSinceClientRequestedStopInMS 0, elapsedTimeInMS 0 21:01:00.648947 +0200 systemsoundserverd 325: ------------------------------------------- 21:01:01.008514 +0200 systemsoundserverd 628: -> Incoming Request : actionID 4096, inClientPID 592(iTerm2), inBehavior 1, customVibeDataProvided 0, loop 0, loopPeriod 0.000000, inFlags 0, inClientCompletionToken 69 21:01:01.008676 +0200 systemsoundserverd 203: Data was marked NON-purgeable for actionID: 4096; this: 0x7f9912f0fd00 21:01:01.008724 +0200 systemsoundserverd 929: -> Starting audio : actionID 4096, volume 0.397671 (user vol 0.397671, client vol scalar 1.000000, CM vol 1.000000), pan 0.000000 21:01:01.008766 +0200 systemsoundserverd 50: Calling completion proc for token 170, this 0x7f9912e25180 21:01:01.008791 +0200 systemsoundserverd 236: Audio completed for mActionID 4096, token 170, elapsed time 360 21:01:01.008809 +0200 systemsoundserverd 271: System sound finished playing, mActionID 4096, token 170, total time 360 ms 21:01:01.008844 +0200 systemsoundserverd 308: Number of active sounds remaining 1 21:01:01.008862 +0200 systemsoundserverd 321: ------Currently playing system sounds------ 21:01:01.008889 +0200 systemsoundserverd 88: token 171, mActionID 4096, process 592(iTerm2), mClientConnection 316696672, mPlayerSynchronizer 0x0, mPlayFlags->ShouldPlayAudio 1, mPlayFlags->ShouldVibe 0, mAudioFinishedPlaying 0, mVibeFinishedPlaying 0, mIsLoopedSound 0, mClientCompletionToken 69, timeSinceClientRequestedStopInMS 0, elapsedTimeInMS 0 21:01:01.008906 +0200 systemsoundserverd 325: ------------------------------------------- 21:01:01.519237 +0200 systemsoundserverd 50: Calling completion proc for token 171, this 0x7f9912c01e70 21:01:01.519271 +0200 systemsoundserverd 236: Audio completed for mActionID 4096, token 171, elapsed time 510 21:01:01.519291 +0200 systemsoundserverd 271: System sound finished playing, mActionID 4096, token 171, total time 510 ms 21:01:01.519341 +0200 systemsoundserverd 308: Number of active sounds remaining 0 21:01:01.529919 +0200 kernel + IOAudioEngineUserClient::externalMethod, selector=0x4, arg0 0x0, arg1 0x0, arg2 0x0 arg3 0x0 21:01:01.529925 +0200 kernel scalarInputCount=0x0 structureInputSize 0x0, scalarOutputCount 0x0, structureOutputSize 0x0 21:01:01.529948 +0200 kernel + IOAudioStream[0xffffff801a007200]::removeClient(0xffffff802b3cd550) 21:01:01.529952 +0200 kernel +-IOAudioStream[0xffffff801a007200]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0 21:01:01.529953 +0200 kernel - IOAudioStream[0xffffff801a007200]::removeClient(0xffffff802b3cd550) 21:01:01.529957 +0200 kernel +- IOAudioEngine[0xffffff8019efef00]::decrementActiveUserClients() - 0 returns 0x0 21:01:01.529959 +0200 kernel +- IOAudioEngine[0xffffff8019efef00]::stopClient(0xffffff80179dad80) returns 0x0 21:01:01.529961 +0200 kernel +- IOAudioEngineUserClient[0xffffff80179dad80]::setOnline(0) 21:01:01.529963 +0200 kernel - IOAudioEngineUserClient::externalMethod returns 0x0 21:01:01.529975 +0200 kernel + IOAudioEngineUserClient::externalMethod, selector=0x1, arg0 0x10B700000, arg1 0xaa, arg2 0x0 arg3 0x0 21:01:01.529976 +0200 kernel scalarInputCount=0x2 structureInputSize 0x0, scalarOutputCount 0x0, structureOutputSize 0x0 21:01:01.529989 +0200 kernel + IOAudioEngineUserClient[0xffffff80179dad80]::unregisterClientBuffer64(0x0xffffff910f063b08, 0xaa) 21:01:01.529990 +0200 kernel searching for sourceBuffer 0x10b700000 21:01:01.529993 +0200 kernel +- IOAudioEngineUserClient[0xffffff80179dad80]::removeBufferSet(0xffffff80265cb720) 21:01:01.529993 +0200 kernel + IOAudioStream[0xffffff801a007200]::removeClient(0xffffff802b3cd550) 21:01:01.529995 +0200 kernel +-IOAudioStream[0xffffff801a007200]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0 21:01:01.529995 +0200 kernel - IOAudioStream[0xffffff801a007200]::removeClient(0xffffff802b3cd550) 21:01:01.530012 +0200 kernel - IOAudioEngineUserClient::unregisterClientBuffer64 no sourcebuffer returns 0x0 21:01:01.530013 +0200 kernel - IOAudioEngineUserClient::externalMethod returns 0x0 21:01:01.689848 +0200 kernel + IOAudioEngine[0xffffff8019efef00]::stopAudioEngine() 21:01:01.689941 +0200 kernel +-IOAudioEngine[0xffffff8019efef00]::setState(0x0. oldState=0x1) 21:01:01.689976 +0200 kernel + IOAudioDevice[0xffffff801852f800]::audioEngineStopped() - numRunningAudioEngines = 1 21:01:01.689978 +0200 kernel + IOAudioDevice[0xffffff801852f800]::scheduleIdleAudioSleep: idleSleepDelayTime = ffffffffffffffffffffffff 21:01:01.689980 +0200 kernel - IOAudioDevice[0xffffff801852f800]::scheduleIdleAudioSleep: idleSleepDelayTime = ffffffffffffffffffffffff 21:01:01.689982 +0200 kernel - IOAudioDevice[0xffffff801852f800]::audioEngineStopped() - numRunningAudioEngines = 0 21:01:01.689983 +0200 kernel - IOAudioEngine[0xffffff8019efef00]::stopAudioEngine() returns 0x0
  5. No, I check all binary files (inside xxxxx.kext/Contents/MacOS folder). And almost everything is different. Only HAL kexts are the same. bash-3.2$ md5 GeForce (10.8.1 package) MD5 (GeForce) = b9d13d4d45a709870ed411ca2cba4f63 bash-3.2$ md5 GeForce MD5 (GeForce) = d20d7170144740011ea97fde957c7c46 bash-3.2$ md5 GeForceGA (10.8.1 package) MD5 (GeForceGA) = 7ebf40ef8f72c1c9e9492891b88df803 bash-3.2$ md5 GeForceGA MD5 (GeForceGA) = ae0927fce19a6918d59f4891000d43b9 bash-3.2$ md5 GeForceGLDriver (10.8.1 package) MD5 (GeForceGLDriver) = dff13ba397f896373fa2a8b02f481c5a bash-3.2$ md5 GeForceGLDriver MD5 (GeForceGLDriver) = ba1db278b18bc7dedf225043c736c368 bash-3.2$ md5 GeForceVADriver (10.8.1 package) MD5 (GeForceVADriver) = 9f4081d54b02bf497d4a4f80602bc9b3 bash-3.2$ md5 GeForceVADriver MD5 (GeForceVADriver) = dbf41df8bb09f066a0189f16db13b86e bash-3.2$ md5 NVDAGF100Hal (10.8.1 package) MD5 (NVDAGF100Hal) = 03ed08975494e31236d8efaf23301867 bash-3.2$ md5 NVDAGF100Hal MD5 (NVDAGF100Hal) = 03ed08975494e31236d8efaf23301867 bash-3.2$ md5 NVDAGK100Hal (10.8.1 package) MD5 (NVDAGK100Hal) = e9d48df90981e447552335f585ec8368 bash-3.2$ md5 NVDAGK100Hal MD5 (NVDAGK100Hal) = e9d48df90981e447552335f585ec8368 bash-3.2$ md5 NVDANV50Hal (10.8.1 package) MD5 (NVDANV50Hal) = 8d44e127632bfc95a28922d625c5a6bc bash-3.2$ md5 NVDANV50Hal MD5 (NVDANV50Hal) = 8d44e127632bfc95a28922d625c5a6bc bash-3.2$ md5 NVDAResman (10.8.1 package) MD5 (NVDAResman) = 71521511cfa81eaaed9dfc38b5f0503f bash-3.2$ md5 NVDAResman MD5 (NVDAResman) = bd247cf07a2cfef8229cd152a5256d2a bash-3.2$ md5 libclh.dylib (10.8.1 package) MD5 (libclh.dylib) = fce873bb9d8f6ade0d670ee8f30abfc7 bash-3.2$ md5 libclh.dylib MD5 (libclh.dylib) = 41634b9a1561bbc89791762ed5bdedc7 All files extracted form installer and checked via OS X md5 command. Do your tests again... properly. And I don't have any random freezes (GT440).
  6. One kext is not a "driver". NVDAGF100Hal is only kernel extension. Package have many files - eg. OpenGL driver etc... 10.8.1 (304.00.00f20) package not work in 10.8.2 so NVidia released updated driver for 10.8.2. Some files are the same, but "driver" as package is different for 10.8.1 and 10.8.2 (check md5 sums for all files). I tried install 304.00.00f20 on 10.8.2 and this combination not work for me.
  7. Version taken from http://www.nvidia.com/object/macosx-304.00.05f02-driver.html This is only for 10.8.2 and there is no "previous release" for 10.8.2.
  8. If you have smbios set to Macpro just run the installer app. All files form package need to be installed.
  9. Patch form linked post (robertx - Posted 14 September 2012 - 04:17 AM).
  10. Everything works on my GT440 (sleep, wakeup etc.) OpenCL patch needed. Download from NVidia.
×