Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

waters

Members
  • Content count

    14
  • Joined

  • Last visited

About waters

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. About this Mac Graphics

    big red apple... MacOSXelma.tif
  2. Gainward 8400GS 1GB

    update your OSX to 10.6.7, update your vga drvs by; tonymacx86 NVIDIA Update.mpkg, so that your kexts should be ver. NVDANV50Hal 1.3.4.0 (256.01.00f03) edit only NV..Hal50.kext, ---> 10c310de repair permissions, bla bla... If you restart now; you ll always have black screen with GE=yes (in plist) because the older boot loaders do not know this card, they know 512mb but not 1gb. So you have to switch to the newest chimera 1.3.0 r780 i think compiled on 11.05.2011 if you open the boot file with text app. , you will observe the 10de10c3 on the last line of the nvidia part do install chimera or smilar if there is a smilar in chameleon? now, install nvenabler64.kext and GE=No if there is black screen in the first restart, try again and again, you ll have res and qe then, I use winfast 8400 gs 1gb.
  3. WinFast PX8400GS 512M/1024M DDR3

    Winfast (Leadtek) px8400gs 1gb. ddr3 vga card, has 1 vga, 1 dvi, 1 hdmi ports ven 10de dev 10c3 (also has additional hdmi audio; 0be3) I have tried both on Hazard 10.6.6i and Iatkos s3 v2, --> same results! ----------------------------------------------------------- First I have upgraded OSX to 10.6.7... and kernel to 10.7.0 (I have amd phenom 940 cpu); legacy_kernel-10.6.0.pkg (How to do; search it via google or forums here...) and then upgraded vga drivers ---> tonymacx86 NVIDIA Update.mpkg or maybe u can use; Retail_256.01.00f03v7.dmg so as a result; do not use any injectors, ge, etc... delete all, nvenabler.kext, natit.kext, nvinjector.kext, nvdarvin, aty_init, etc... in S/L/E or /Extra... Now check 3 kexts; Geforce.kext, NVDAResman.kext, and NVDANV50Hal.kext; their version should be such as; NVDANV50Hal 1.3.4.0 (256.01.00f03) now edit the NVDANV50Hal.kext, add device info; <key>IOPCIPrimaryMatch</key> <string> 0x10c310de&0xfff0ffff 0x00f010de&0xfff0ffff 0x019010de&0xfff0ffff 0x040010de&0xfff0ffff 0x042010de&0xfff0ffff 0x05e010de&0xfff8ffff 0x05f010de&0xfff0ffff 0x060010de&0xffe0ffff 0x062010de&0xffe0ffff 0x064010de&0xffe0ffff 0x06e010de&0xfff0ffff 0x086010de&0xffe0ffff 0x08a010de&0xffe0ffff 0x0a2010de&0xffa0ffff 0x0ca010de&0xffe0ffff </string> My kext here; NVDANV50Hal.kext.zip Now install cuda driver 4.0.x from nvidia.com, Last thing; this card is new and boot loaders have no idea; So, compile chimera from http://forge.voodooprojects.org/p/chameleo...ranches/Chimera from terminal; svn co -r HEAD http://forge.voodooprojects.org/svn/chameleon Mine is Chimera 1.3.0 r780 as I have compiled; 1-Suppose that your installation is on /dev/disk0s2 - Install boot0 to the MBR: sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdisk0 My boot0; boot0.zip DANGER, be sure what you doing here! U may skip this stage as any OS will boot ... 2- - Install boot1h to the partition's bootsector: sudo dd if=boot1h of=/dev/rdisk0s2 U should write this to the active partition bootsector... My boot1h; boot1h.zip 3- - Install boot to the partition's root directory: sudo cp boot / This is a must and this file knows your 8400gs 1gb. My boot file; boot.zip U may have themes in Extra folder like Chameleon. My lspci and plists; lspci.txt.zip, com.apple.Boot.plist.zip, smbios.plist.zip Now, if u boot and <key>GraphicsEnabler</key> <string>Yes</string> in boot.plist, There will not be resolution and QE but, in "about this mac", more info, graphics ; your vga card will be recognized full by name and ram, additional pci card will be (that is hdmi audio) there, too But if u do GE=No, you ll now have full resolution and QE, this time your vga card name will become unknown; that s the only negative part of it and your pci card info (hdmi audio) will be lost... Unknown nVidia card: Chipset Model: Unknown nVidia card Type: GPU Bus: PCIe PCIe Lane Width: x16 VRAM (Total): 1024 MB Vendor: NVIDIA (0x10de) Device ID: 0x10c3 Revision ID: 0x00a2 Displays: Display Connector: Status: No Display Connected Flatron795FT: Resolution: 1280 x 1024 @ 85 Hz Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888) Main Display: Yes Mirror: Off Online: Yes Rotation: Supported Add NVEnabler64.kext to Extra/Extensions, NVEnabler64.kext.zip repair permissions with kext utility, boot options; -v arch=i386 cpus=1 busratio=? If u boot with blue screen, wait a little and reset/restart for 2. or 3. times... I ve tried crt mon. on vga port, dvi port gives a total black screen, didnt try hdmi as i have no cable for now.
  4. Ubuntu 10.04 Lucid Lynix; installed Macbuntu 2.23 on a Macbook Pro 7,1 2010 April. And the real Mac; Mac OS X 10.6.4 on it. I may send a screen of Windows XP seeming just like Mac OS; its not perfected yet.
  5. screensaver; 3D_Desktop_Aquarium.zip extra fishes; http://rapidshare.com/files/140147109/3D.D...sh.dmg.zip.html put em in /Users/...home icon.../Library/Screen Savers/FishData
  6. i captured while screensaver
  7. Uh SATA HD's on nforce 590 sli?

    good luck! it must be a SataLink one , not SataRaid! (u may change em if u have a flashable bios...) down is a picture; first one; sil 3124, it is SataRaid (it doesnt matter on this one, mac can see raid or link...) 1 hdd is connected; 3 WD... other 3 ports are empty... second one is a sil 3132 , a SataRaid (Yours must not be this, as mac cant see and boot from this one), no hdd s connected, as it only accepts two hdds connected in raid set... third one is the true one; (onboard sil3132 Link bios)/ or pci card, it can boot macos... 2 hdd s on it... after u flash the sil 3124 bios to 6.4.09, it integrates into mainboard bios, controllable and bootable from mb... i got surprised as you may see, scsi-0 wdc 320 was not there before, it simply integrated to mb. after the bios update so, asus and sil, somehow made it!
  8. Uh SATA HD's on nforce 590 sli?

    while u r in your osx, search at the forum the file ="AppleNForceata.kext" on the Safari i am now, in other system, cant give the exact location of this file... this file should be the newest; February-March...version... get info...Sunday it must be, not Saturday version ...! the older one resets; Kernel panic! there was a topic about this nforce...find it... put the file; into extensions folder, make the kext things, sudo...wheel, etc... after restart, it ll(macos) detect the satas connected to n5xxx, you may still, boot from sil31xx, or nf5xxx... but, nf5xxx lacks alittle bit...yet! -------------------------------------------------------------------------- EDIT: this is the forum for nforce sata http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...eNForceata.kext im attaching kext, unzip, put it into /System/Library/Extensions folder.... ; u should have admin rights... (it is good to back up the old one, if u have the same file already inside...) from terminal, write sudo -s chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/AppleNForceata.kext chmod -R 755 /System/Library/Extensions/AppleNForceata.kext rm /System/Library/Extensions.mkext rm /System/Library/Extensions.kextcache restart,....it ll rescan extensios...wait... now u may see the nf590 sata hdd s , attached... and may also boot from them, if you connect yours sata and boot from n590 sata output... (it is probable to be a "Kernel Panic"..., if so, delete the file, put the old one if needed...) try the newest *.kext... -------------------------------------------------------------------------- another shot of mac osx 10.4.9, mb: Asus m2n32sli-deluxe, amd 64 am2 4200+ , 4 gigs of Corsair, nvidia 7xxx series, quartz enabled, adi1988b voice ok, rtl 8187 wireless ok, fw(TI), usb ok,(marvellalaska 2 eth. still problems), so rtl 8169 ok, nf590 satas, sil 3132 and 3124 satas, many other hdds and cards...bt 878 in itv ok... inside vmware fusion, osx 10.4.8, 1 gb, have sound and eth, but no usb yet:) another vmware fusion, windoz xp, 1 gb, sound, eth. ok, have directx8 support, so i can watch divx inside it AppleNForceATA.kext.zip
  9. Uh SATA HD's on nforce 590 sli?

    "...But there is a chance to read from the others sata onboard...?..." read, ok.... write, problematic; ... in time new drv. will be written, but i dont like nforce chipsets for linux-solaris-frebsd-macos- etc... simply they are for MS series (windowz)... yep, u may boot from the onboard sata... it depends on "which sata controller?" is it on the mainboard? for osx, ich6-7-8, on intel based , hdd controller types, macosx has the natural driver, ok, lucky... (intel mb , core duo, etc...) but for mcp5x, nf3-4-5-6, nvidia, for amd, we r having so much difficulties on the hdd controllers, mac os dont have natural drivers, or had great problems... you r unlucky if only have one sata controller, lets say it is nforce4, lets say... 4 of this sata outputs are the same, (nf4 controls 'em) also some mb. may have a second (even third) hdd controller (sata)... for asus, m2n32.... series, it is a sil3132, one inside, on the mb., and the other is at the back,near com port, it is an "esata" lucky for this, as i may stick a multiplier card, and connect 5 hdd s to this port...(esata); just like normal sata, it only is connected to a large 1-2 mt cable to the hdd... (future of usb hdd enclosures) for intel based mb, 2. controller may be a jmicron...? it doesnt matter, if it is internal sata, external sata(L shaped), or esata (I shaped), the thing is macos has driver for this controller(sil), so u may boot from any of it! ps: "...And what you think about an external box sata.." i have 1 esata output at the back of mb. + 2 esata (from pci-e card of sil3132), it is either 2 ports internal or 2 ports esata (4 ports on it, you ll select 2 of em by jumpers)... + 2 esata from pci 3124 card...; it is a 4 total output, 2 of em int. sata, and 2 esata... so; i have 5 ports esata... all of sil based drivers, may boot from any of em... (but be careful if you connect some western digital hdd, it has issues...)
  10. Uh SATA HD's on nforce 590 sli?

    connect your pata(ide hdd) and dvdrom on the same cable, (master & slave), ...try other configs, dont give up, some will work... osx will detect yours pata...install it...ok...(read from forum how to format hdd and install osx...) but you ll understand that, hdd allocation is smt. suffering? (in xbench results , you ll detect it.) osx slows sometimes...??? normally hdd allocation is smt. 40-80 mb/s, it is 5-10, in this mcp51 (pata) controller. so we have another , good sil3132 onboard, or buy this card...(20-30$)...(bios should be satalink, basebios, bxxx, read at silicon image s site...) then install, sil31xx driver from its web page... (when you were on pata...) so , we now have a pata hdd, installed osx, and driver inside (sil31xx)... either connect yours pata hdd to sil31xx, (as 31xx is sata, u may buy a convertor (10$) to connect a pata hdd to sata port...) boot from sil31xx...thats all, now you have normal hdd allocation....60 mb/s.... or else, clone this pata hdd to a sata one...(1 to 1 hdd clone) and connect the cloned sata hdd to sil31xx directly, boot from it....ok. probably you ll have some perf. things if you stay wt. this pata hdd on mcp51 port (pata output of nfore series...) if u dont connect to sil. i think in time (osx 10.5.x, they may have positive things done for this nvidia chipset...) to inc. perf. of hdd.
  11. Uh SATA HD's on nforce 590 sli?

    this is the driver for ad1988b, http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=36520 before, delete appleHDA.kext from extensions... then install azaliaaudio.pkg , thats all, but HD has only out, no input...(mic) your usb sb should work, any usb sound device works , no need for driver... but, if not, find the ?usbsounblaster.package?, from a somewhere...
  12. Uh SATA HD's on nforce 590 sli?

    i think all the Asus M2... models seem the same, (for amd) the problem here is that; lets say "hackintosh 10.4.8 sse3 for amd" dvd at the start, naturaly can not see our boards sata outputs... as they are mcp55 (n550-570-590 series), 6 of 'em are for nothing.... so we have to connect the hdd to the mcp51 , which is the only single pata(ide) port on the board. you may either, buy a pata hdd, or convert your sata to pata by some interface or convertor as i have explained before... to this pata port (2 outputs; master/slave) first try hdd to slave, dvdrom to master, generally this is it... if not change the order....never cable select... (also dont boot from a usb dvdrom, there ll be plist error...) now, after the os boot starts, it detects the pata hdd, u may install...! but, there is also some problem here, even this hdd a little bit problematic... mac os smt. stops and thinks... because the nforce port is the most inconvinient for mac osx... so, we have to do smt... on some boards, there is another choice, an onboard sil3132 sata chipset... if not; buy a sil3132 (it must be a flashable one, we ll flash its eeprom from satabios rxxx, to basebios bxxx.) 3132 has 2 sata ports, 1 sata, 1 esata, both of em works, its difficult to find an esata cable..? or i tried; u may buy a sil3124 pci card (2i sata + 2e sata), moreover it works in sataraid bios now, we have a working system, osx, we may install the 31xx driver for osx... silixxx...pgk restart..... then shut down.... take that hdd, (pata, sata whatever), connect it to directy sil31xx.... boot from it.... now you have speedy osx... thats all, because all the nforce are pain in the sss also the onboard eth. cards, marvellyukon works...marvellalaska doesnt... i m using a simple pci realtek 8139 (father of the ethernet -------------------------- "I can't use a IDE hard drive b/c my motherboard only has one IDE port and that is connected to my DVD burner." u can use, 1 port, 2 device... a hdd slave, + 1 dvd master... "Is there NO driver at all that I can get to have my SATA drive work. I have two SATA drives and its really frustrating to not be able to boot them. I noticed your post about sil3132 but i'm not really sure what this is. Could you please explain?" problem; osx cant see nforce hdd controllers(sata), so we buy a pci hdd controller card, (just like the one on board...) we connect our hdd to this port instead of the one on the mb. "x1900XT 512 mb" native ati driver in 10.4.8 mostly...quartz. upto now i was not able to install the driver(sil31xx) at the boot of osx , like we are doing in windows xp by F6 ; "load sata driver" ... if smo. puts this driver kext into "macos orig. boot dvd", or may be in the future, i hope 10.4.9 - 10.5.x can be able to boot from sil31xx series controllers...
  13. Uh SATA HD's on nforce 590 sli?

    hi man, i have asus m2n32-sli deluxe, with nf590 as you know...6 ports sata, + 2 ports sil3132 sata... do not think of installing on sata hdd, first find a pata hdd or you may convert a pata to sata, with either sil3611-3811, or jmicron 20330, they re working at me... you have to use, the only pata port of the mb. which is a mcp51 .... i have installed, 10.4.6, jas 10.4.7, 10.4.8 sse2, and latest sse3 , all the same way... didnt try 10.4.9 yet:( to the pata port, connect yours pata hdd as slave (no cable select), and connect the dvdrom to master... then boot from dvdrom (you may select boot device by F8) a the stating of dvdrom, press F8 again and write -v, this means the verbose mode , you ll see the osx detecting your pata , usb, fw, etc... it should go well... after the restart, and opening a user, u should have a working osx... but the problem is this pata hdd is slow... mb/s ??? so now, we re entering to silicon image web site and finding sil3132 satalink macos driver... install it... now your os x is seeing the hdd s attached to sil 3132 ports... (be careful, at the bios it should be sata, not raid...) now the only thing osx doesnt see is sata mcp55 ports with the help of the pata to sata converter (sil 3611) connect your pata drive to internal sata of sil3132 of mb. osx now can boot from sata... and its very speedy, 60 mb/s for the hdd now go to the realtek web site and dwl the osx driver for your wireless 8187 card ... it works... if it was 10.4.8 sse3 for amd, the vga card driver for nvidia 7600g.... or else ati 16xx is inside...quartz works... if not , find the natit nvidia driver... if eveything works well at the end find the applenforceata.kext, put it into extensions... verify permissions... now osx can see and boot from nforce 590 sata hdd s... never-ever connect a western digital to theese ports , as there are known errors...with wd, & n590 & osx... now the only thing u have to do is find the adi 1988 sound drivers... or my suggestion is that, buy a usb card...mine is sb 24 live ext. also a good kb. and mouse (usb, without cables), having mac drivers, such as logitechs makes it good good luck... oops, pic of it...! edit: now if you clone your pata hdd (connected to sata sil3132 by the hepl of sil3611 conv. ) ... to a sata hdd... simlpy clone it by acronis, norton ghost or from mac osx ... at the end. your sata hdd will boot from either sil3132 int/ext port, from n590 ports, etc... my advice is sil3132...
×