Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About davidb8

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Help with lion on AMD FX 8150 please

    Ok I have managed to get a bit further by using legacy boot cd here is the error I am getting now. Any ideas???
  2. Hello, I have had osx running on a windows laptop in the past so I have SOME previous experience with this. BUT I have recently made my own build. I didn't have osx in mind when I built my PC or the specs would be more suited. Basically I have been given a usb drive with Niresh lion on it and I have my old copy of a boot cd beginning with i. When I try to boot I use the recommended "Kernel Cache"=\amd arch=i386 -v I also use GraphicsEnabler=no to get past ati card error. but when I hit enter to boot it restarts very fast but I managed to read it said "NOT AN INTEL PLATFORM - RESTART FIX" or something along those lines. I thought the kernel cache boot flag was to enable it to boot with amd cpu?!? I have read people getting this working on AMD and would like to run it too. My system is AMD FX 8150 (apparently 8 core?) 16GB ram ATI HD7770 2GB gfx any help would be great thank you
  3. Ok, so been trying to install lion for about a month now. with some success, but now its the same thing over and over but noone seems to be able to help me. When i first installed lion, cpu and gfx where not recognised, i managed to install network, sound, ps2 etc but then bricked my install. so i tried again, now every fresh install i try is the same, cpu + gfx recognised without installing anything (which is a good thing but wierd) + usb wont work! but then whenever i install any kexts for network, sound, ps2. I get KP on shutdown. and when i reboot system, the kexts i just installed are not loading with the system! when i boot using -f. I do not get full resolution, but it seems the ps2 has installed + i get usb working! doesn anyone know why it is doing this? i only want to at least get network working then i can stop booting back to windows to DL any kexts!
  4. fresh lion install, kp problems etc. DSDT?

    looking at your signature, we have the same hardware, different model laptop. The kext i tried for wifi is in the link above ^ other than that i havnt got anymore because i cant get anything else to work!
  5. Just done a fresh install of lion (from retail lion app), Booted up no problems using un!beast usb drive to boot. Full resolution, gfx detected, cpu recognised all straight away without installing anything. usb was working fine too. installed the kext from this post which was reported as working in 10.7 https://tonymacx86.com/viewtopic.php?p=342909&sid=0556c33205ae116b0944fbec7c6ea016#p342909 using kext wizard, installed that kext then repaired permissions + cache. rebooted, booted fine. Now i still have no wireless detected at all. and my usb has stopped working. went to shut down and got KP grey screen "you need to restart your computer" its like its not even installing anything i install! even system info app didnt show the kext was loaded! now im getting the shutdown KP again! its great that it has full resolution from first boot, because i was having trouble with that first time i installed lion. what could be the problem? everytime i do a fresh install im geting the same problems, why cant i install anything?!?! laptop is a Acer 5750. I keep reading about DSDT but not sure if i need or how to use it! can someone please help me get going in teh right direction! picture of system info
  6. hmm.. i have a fn key on the keyboard which can turn it on or off, but not a physical switch. ill try that for ethernet but could really use the wi-fi to work. might try a fresh install what could be stopping it form working?!? iv tried about 4 different kexts now with no luck. but the first install of lion i did last week, before i f*cked it up, i had wifi + ethernet working! so they are compatible! usb seems to be working now. i keep reading about a dsdt. maybe i should make one of those?!
  7. had to install java which took forever over 3g lol vendor id = 168c vendor = atheros device id = 002e device = ar9287 (which is wrong it is a ar5b97) class = network controller subclass = network controller screenshot attached jpeg screenshot Untitled.tiff
  8. i have booted using -f i do not get full resolution usb works can change trackpad settings and use 2 finger scrolling still no ethernet or wifi still getting kp on shutdown i have managed to get on the internet by tethering my mobile when i boot back to normal with no flags i have full resolution but usb/trackpad/ethernet/wifi still don't work!
  9. i use kext wizard and always repair permissions/cache after installing anything
  10. tried that kext for wifi, didnt work! still no network devices showwing up. still getting kp on shutdown
  11. will try those out soon thanks, getting abit confused with all the different solutions i keep reading about. also, i installed evoreboot through mltibeast from t-macs site. it was around that time that it started doing the KP on shutdown. ill try again though
  12. I have searched and searched, and installed numerous kexts, but still no luck in getting this wireless working. laptop is a acer 5750 it is a atheros AR5B97. I have read others have got it working but when i try the kext they used, it is still showing no network devices! is there something i have to do to enable it? also, it might be because when i install + repair permissions/cache, then restart.. it always fails + shows the grey box "you need to restart your computer" etc. im getting close to 100% working lion install. just a couple of things left! someone with some knowledge come through with some info!! not working list wifi atheros ar5b97 battery icon showing no battry picture. no sound no brightness control no multigestures on mousepad KP when shutting down! all info appreciated! when i get it to 100% i ca add it to the wiki as fully workign and help others
  13. this is really driving me mental now. its taken me 2 weeks to finally get 10.6.8 working and i only booted it twice now im getting grey screen, when i boot -v it goes to dark screen! when i turn volume up and down on keyboard i can hear the click/beep thing so it must have loaded the OS. can someone please tell me how to get past this blank screen?!
  14. help needed getting to 10.6.8

    so what could be going wrong then?! i have no idea.. iv tried loads of methods, but other people on the internet have reported the same laptop even running lion! and the same hardware being compatible!
  15. help needed getting to 10.6.8

    tried that method, that picture is the outcome after i reboot. what does easydsdt do exactly?