Jump to content

HBP

Members
  • Content Count

    367
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Like
    HBP reacted to n.d.k in Customized OpenCore with additional features   
    And Please don't write anything here that are not related to the modification of this fork.
  2. Like
    HBP got a reaction from maddie in OpenCore Discussion   
    no luck, it might be I am tired, will try it again in the morning
     
    hbp
  3. Thanks
    HBP reacted to maddie in OpenCore Discussion   
    Z370 you mean, I presume?
     
    If so, your Z370 machine is quite similar to mine (ASUS Z370-F).
     
    Here is my EFI folder, fill in your SMBIOS info and see it helps. You might need some minor changes to make everything work.
     
    My OC could be slightly older than yours, 0.5.1 still, but right before the "MinKernel/MaxKernel" commit. So if you're gonna test it out I would suggest you replace the whole thing, and upgrade later if you want.
    EFI.zip
     
     
    EDIT: It doesn't have the Thunderbolt ACPI patch since my board doesn't have TB. You might have to add it yourself.
  4. Thanks
    HBP reacted to maddie in OpenCore Discussion   
    1. Try to enable Booter->Quirks->AvoidRuntimeDefrag.
    2. Which system is this EFI for? You have three in your signature.
    3. Some options seem to be missing from your config.plist. Start fresh with the SampleFull.plist corresponding to your OC 0.5.1 build, or compare with it and add missing options.
    4. I see you have DSDT.aml defined in the ACPI->Add section, but the file seems to be missing. And DSDT patching isn't recommended anyway.
    5. You have multiple ACPI renames in place, and most of them shouldn't be needed, I would suggest you start with no renames at all and fix them one at a time.
    6. The `Fix RTC _STA` should be achieved by using SSDT patch provided in OpenCorePkg->Docs->AcpiSamples
    7. Although I'm not sure about the ACPI->Block section, I would suggest you disable them until you're sure that it is absolutely required to boot
    8. In OC 0.5.1 you shouldn't use AptioMemoryFix since its functionalities are mostly merged into OC and some separated in FwRuntimeServices. Just include FwRuntimeServices and enable the Booter quirks. You can find detailed information in the Configuration.pdf
     
    That's all I can see in a glance for now..
     
  5. Thanks
    HBP reacted to SavageAUS in what should I do?   
    Sorry to hear about your loss, Glad you, your wife and kitties are safe.
    If i were to lose my laptop i would most likely get something newer but still not apple.
    Same goes for my desktop (skylake) i would most likely rebuild it but with a newer motherboard and cpu.
    If you like to tinker with your hacks then build a hack, if you want less fuss (mostly) then get a real mac.
  6. Haha
    HBP got a reaction from HUSABER in anyone tried to get fingerprint readers to work?   
    ok, I have this wonderful system from my sig, and I have to know has anyone managed to get any 3rd party thumbprint/fingerprint readers to work natively for sign on with osx Mojave?
     
    HBP
  7. Like
    HBP got a reaction from telepati in [pre-release] macOS Mojave   
    move the Wifi/BT card off the M.2 shared slot (what you have explained is that your system is sharing resources with the first Pcie slot and the NVME slot) move the card to slot 3 or 4 (the last PCIE slot) should fix the read/write speeds.
     
    I get 1855MB/s write, 2450MB/s read with an Evo 960.
  8. Thanks
    HBP reacted to WinstonAce in why can you not have iTunes and .jpg preview both working?   
    Intelfixup is deprecated, use only latest WEG and LILU.
    Let it injected the proper ig-platform.

    Sent from my SM-G960F using Tapatalk


  9. Like
    HBP reacted to Slice in Graphics card   
    If it is real mac then the card should be flashed to apple's bios, not ASUS.
    If it is hackintosh then there are other rules to go. R9 270 should work in ElCapitan.
  10. Like
    HBP reacted to 0000-1248 in Mojave Grey Screen then goes back to Apple logo   
    Turns out my installation was just bugged, reinstalling fixed it. Mojave looks real nice guys!
  11. Like
    HBP got a reaction from Matgen84 in [pre-release] macOS Mojave   
    I had a similar issue, I reran the Beta Auth tool from page 1 and it updated just fine.
     
    HBP
  12. Like
    HBP reacted to rspeed in My macOS Mojave 10.14 Beta 2 has been compromised   
    Which processes are you concerned about?
  13. Haha
    HBP reacted to arsradu in [pre-release] macOS Mojave   
    Apple: It's not us, it's you! You're looking at it wrong.
    Me: Nah, bro. That's a bug. Simple as that.
  14. Like
    HBP reacted to ammoune78 in Ozmosis modded BIOS Repository   
    Guys, it’s better to start familiarizing yourself with rom tweaking for Ozmosis, because you absolutely need another request if another new macOS release maybe in the future! Take your time by reading the Ozmosis topic and last posts also because of new files are posted, by starting first doing that, you can then post for help, and then with some new informations, why not, you’ll be able to do it for another new builds, this is only in my opinion. Because posting a Ozmosis rom will not solve your problem, as you’ll have more things to tweak as “boot-args, SMBIOS, Graphics Injection in the OzmosisDefaults, kexts and ACPI patch’s”, it will require more time for both sides.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  15. Like
    HBP got a reaction from Matgen84 in [pre-release] macOS Mojave   
    the same 404 Error is happening in Both Sierra and High Sierra, I believe it is due to a forum change where they changed the topic ID or how that information is cached.
     
    HBP
  16. Like
    HBP got a reaction from arsradu in [pre-release] macOS Mojave   
    I don't have the iGPU enabled. haven't managed to Ever git it and my discreet GPU to play nice, and yes, I can preview PDF's and word docs, and many other files, but if I try to preview a PNG or a JPG all I get is spinning wheel in the frame, like it got lost and can't find the file.
    HBP
  17. Like
    HBP got a reaction from iamprabhuantony in [pre-release] macOS Mojave   
    it has been my observation that if you are running a Hack that can accelerate the GFX (Example my GTX 660) you get tearing, when you switch to a non accelerated card like my 750 TI then you don't have the tearing but you don't have GFX acceleration. it leads me to believe that they have not finished the GFX primary HAL for any of the Nvidia cards. this being Beta 1 give them time, I am sure that the Acceleration will come.  
     
    HBP
  18. Like
    HBP got a reaction from iamprabhuantony in [pre-release] macOS Mojave   
    it has been my observation that if you are running a Hack that can accelerate the GFX (Example my GTX 660) you get tearing, when you switch to a non accelerated card like my 750 TI then you don't have the tearing but you don't have GFX acceleration. it leads me to believe that they have not finished the GFX primary HAL for any of the Nvidia cards. this being Beta 1 give them time, I am sure that the Acceleration will come.  
     
    HBP
  19. Like
    HBP reacted to Fergarth in [pre-release] macOS Mojave   
    The same goes here and probably with all the graphics that depend on Web Driver! We still have to wait for the launch of the appropriate Nvidia Web 
  20. Like
    HBP got a reaction from ammoune78 in [pre-release] macOS Mojave   
    ok, I have switched Cards, and disabled Nvidia Injection. now I have no Tearing, but I have no Acceleration or second monitor.  I am going to go out on a limb and say that they have not completed the Nvidia Kernel acceleration features in Beta 1.
     
    took one more shot at it and have Basic Acceleration with 10.13.5 Web Drivers!!!

     

     
     
    got it running and saw that it will run well on my system, time to wait for the next Beta release and see if it has better driver support.
     
    a BIG thanks to everyone who has helped with this project. 
    HBP 
  21. Like
    HBP reacted to ammoune78 in [pre-release] macOS Mojave   
    Try booting from USB without -x, and once at desktop remove that usb, try mounting efi with: EFI Mounter.app.zip
    Have you tried DisableNvidiaInjection=No from OzmosisDefaults?
  22. Like
    HBP reacted to Danual in [pre-release] macOS Mojave   
    Sorry, replied to the wrong person, it was to the guy asking you. But yes, I got them here, 
      https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.co.uk%2Fulk%2Fitm%2F292314966584
     
    https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.co.uk%2Fulk%2Fitm%2F332586848652
     
    IPX MHF4 to RPSMA Pigtail Adaptor 15cm Cable for M.2 wireless card LN69342 - MHF4 ... - Scanhttps://www.scan.co.uk › products › 15c...
     
     
    The pig tail was because the original couldn’t quite reach the socket on the Apple board because it sat higher
  23. Thanks
    HBP reacted to ammoune78 in [pre-release] macOS Mojave   
    AppleALC_1.2.8v2.zip
  24. Like
    HBP reacted to ammoune78 in [pre-release] macOS Mojave   
    The reason for that question HBP, is because if you open that APFS you uploaded yesterday with an Hex editor, it will show the exact code quoted by @cecekpawon, while if you open the APFS from the link you provided from @griven post it will show another, this happened while you extracted the APFS file, because you should right click on the module, and then select: extract as is, using UEFITool like the screenshot above:
     

     
    Thanks for that link anyway 
     
     
  25. Like
    HBP got a reaction from ammoune78 in [pre-release] macOS Mojave   
    open terminal 
    $passwd
    it will ask for a new password
    Give it a new password
    give it a new password
     
    then your password should be updated to short pass.
     
    my favorite short pass is @sk
     
    HBP
×