Jump to content

rudi19

Members
  • Content count

    6
  • Joined

  • Last visited

About rudi19

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Germany
  1. When trying the sleep mode, the computer shuts off the graphic display, but not the hard disk. Then I had to hit the Reset button to start Mountain Lion again. Even having a suitable DSDT.aml in folder /Extra did not help, as it did on Lion. The solution was brought by the sleepenabler universal from netskymm found on www.osx86.net. I installed the folder SleepEnabler.kext to /System/Library/Extensions, made a reboot and it works. Regards, rudi19
  2. Hello Sharon, Thank you for this hint. It was a little short in description, but google was my friend :-) The device ID of my graphics board is nVidia Corporation G98 [GeForce 8400 GS] [10de:06e4] (rev a1). I got that from the system information of my Lion installation. So I patched info.plist of /System/Library/Extensions/NVDANV50Hal.kext and added 0x06e410de&0xffe0ffff to <key>IOPCIPrimaryMatch</key>. After the reboot the full resolution of the monitor (1920 x 1200) was achieved. Regards, rudi19
  3. Hello oieet, Thank you for the very good hint. I tried now about 4 days installing Mountain Lion (ML). Moving all NV....kext out of the folder /System/Library/Extensions brought the breakthrough. Now ML boots, and I fixed the network with the driver Lnx2Mac's Realtec 81xx Ethernet. The Audio works with an external USB-Audio interface (Delock 7.1). The only drawback now is the graphics, limited to 1024 pixel width. That need s more tuning, but I want to give feedback as soon as possible. Mainboard is a GA H55M-UD2H, BIOS F11, CPU i3-540, 4 GB RAM, Graphic NVIDIA 8400GS. $ lspci 01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation G98 [GeForce 8400 GS] (rev a1) Regards, rudi19
  4. Hello Peter, Please tell me what NV and DP2 means. Regards, rudi19
  5. When I do not use any kernel flags while booting, I got the normal boot screen, but at the end a black window telling in white letters: "You need to restart your computer ..." But that does not tell me any more were the problem is, why I got stuck. Regards, rudi19
  6. I'm having the same issue. Mainboard is a GA H55M-UD2H, BIOS F11, CPU i3-540, 4 GB RAM, Graphic NVIDIA 8400GS. On partition 1 is Lion 10.7.4, on Partition 2 should run Mountain Lion. 1. with Lion 10.7.4 Network is OK, but not Audio, I use an USB-Audio adapter (Delock 7.1). 2. I have tried with [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] 1.5.2 and myHack 3.1.2. 3. I tried with an 8 GB USB-Stick and a spare harddisk partition to install. 4. I tried with and without DSDT.aml in /Extra folder. 5. I tried with boot loader Chimera 1.11 6. Two other people told to have success with this mainboard, but their hints does not work in my case. In each case with variations I finally got stuck at the prevoius mentioned point. If someone has a good hint where to look further, please feel free to post. Regards, rudi19
×