Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Monica Melegari

  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About Monica Melegari

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Gender
  1. 9500GT 512 MB: Black screen or no acceleration

    no, i bought that card 4 years ago, i heard that other people are having the same problem though https://discussions.apple.com/thread/4168621?start=0&tstart=0
  2. NUC Celeron 847 compatible ?

    the best way to find out is trying... u can try the iAtkos ML2 release which is done already, u just need to burn into a dvd os a usb stick.
  3. try to remove any kext that starts with NVDA and GeForce, also try to remove /System/Library/Extensions/AppleGraphicsControl.kext/Contents/PlugIns/ApplePolicyControl.kext remember to backup the kexts first...
  4. 9500GT 512 MB: Black screen or no acceleration

    hey guys, i fixed it... here`s what I did after all those failed attempts above i was almost losing hope when i did a clean installation, this time i selected English instead of Portuguese (i don`t know if it has something to do with the problem anyway), i installed the NVIDIA retail drivers for 10.8.2 (304.00.05f02) (you can select the option in the iAtkos menu or download the package from nvidia`s website), selected GraphicsEnabler=Yes, PCIRoot=1 and proper resolution on Chameleon and it did work... now I have full acceleration, QE/CI and stuff. I stil have some issues though, sometimes i get some random freezes and graphic distortion that comes to normal a few seconds later but i believe that is not a OSX issue cause I also keep getting `nvidia driver stopped responding` on Windows, so i believe my VGA maybe damaged... though I hope this topic will help someone in the future, thank you very much.
  5. 9500GT 512 MB: Black screen or no acceleration

    didn't try boot with -x, gonna try it! but I got this card working flawlessly in Snow Leopard so I believe it's a specific problem with Lion/Mountain Lion, I used to get video distortion on Lion and now no video at all on Mountain Lion. Thank you. Oh i'm gonna need some help to write one of those indeed, gonna try all the suggestions, thank you very much.
  6. 9500GT 512 MB: Black screen or no acceleration

    Thank you, I tried the 10.8.2 drivers already though, same error.
  7. Hi, recently I got iAtkos ML2 (Mountain Lion 10.8.2) and everything went fine during installation but after Apple's logo I got a black screen. Tried GraphicsEnables=No, didn't solve... tried PCIRootUID=0, didn't solve... tried to remove all "NVDA" and "GeForce" kexts from the extensions folder and it did solve but of course I don't have any video acceleration. so I tried to replace the "NVDA" and "GeForce" files with the Snow Leopard ones (my graphics card works fine on SL) but it didn't work either Any suggestions? thank you. Specs: Core 2 Duo E6300, Asus P5VD2-VM, XFX 9500GT 512 MB GDDR3
  8. Random freezes and graphic glitches

    Ok, I solved this youtube thing... but, every time I start listen to music, it goes well for the first minutes but then the sound starts crackling and then stop working completely, the only solution is reboot the computer ): the kext is VoodooHDA 2.7.3, i've tried turn the SSE2 option ON and change output format in audio midi setup but it didn't solve
  9. Random freezes and graphic glitches

    nope, I'm also a Windows 7 user and I own this 9500GT since 2008, never had a single problem with it... actually it was cheap and pretty badass for games, just finished MW3 and Alan Wake also I used to edit movies in After Effects on SL and the performance was great... the only problem is this YouTube thing on OSX, there's no problem with YouTube or any other graphic glitch on Windows. However, I like to install OSX on regular PCs and make things work, I'm learning a lot... it's fun...
  10. Random freezes and graphic glitches

    The problem is not NV Enabler, actually, I've installed NV Enabler because I thought that would solve the "Youtube" problem... but it doesn't matter, graphics enabler, nvinject or nvenabler... The whole blank screen problem was caused by this QUADRO Driver I installed, not by NV Enabler... run the NVIDIA uninstaller solves the problem after all Booting in safe mode with QUADRO Driver didn't work... in fact, I had to run the nvidia uninstaller in single user mode Now everything is like it was in the beginning, BTW: I just pressed the right button over a youtube video, went to "Configurations" and unchecked "enable hardware acceleration", seems to be working so far... but I think the problem is bigger than just a Flash thing
  11. Random freezes and graphic glitches

    Ok, It didn`t work... screen goes blank after loading screen (but the system is working in the background, i can hear sounds haha), change the DVI output didn`t solve, enable pciroot=1 or disable didn`t solve, remove nvenabler didn`t solve, boot in safe mode didn`t solve, try different graphic resolutions didn`t solve... chameleon is the newest version 2.1 r1902 run the nvidia uninstaller did solve, back to the beginning...
  12. Random freezes and graphic glitches

    Ok, I'm going to try the drivers. Should I select "Quadro ODE Graphics Driver" on the "Download Type" combobox? Should I delete the "NVEnabler 64.kext"? I'm using a MacPro 3,1 model identifier. Adobe Flash is updated.
  13. [Problema] App Store, iCloud e Facetime!

    può essere utile http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=269425&st=20&p=1756589entry1756589
  14. update lion problemas

    Faz uma instalação limpa eliminando variáveis, selecione o mínimo possível de objetos, apenas kexts indispensáveis... fiz o update 10.7.3 aqui e tudo correu bem mas no SL tive muitos problemas assim por causa de instalações "sujas"
  15. There isn't a keyboard connect to your computer

    Ok but still works if you have OSX in another partition