Jump to content
InsanelyMac Forum

assoricks

Members
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

About assoricks

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Hi there! I'm running OS X 10.5.8 Leopard (Server) on my AMD PC : MSI K9A2-CF AMD Athlon 64 x2 6000 (2x3.0GHz) 4GB Corsair XMS2 RAM Nvidia Geforce 8600 GT (256MB) --some-unimportant-stuff-- ... I'm using the Qoopz 9.8.0 Kernel and the machine itself runs just fine. Sleep, VMware, Sound, and so on are working fine. Never encountered a kernel panic or program crashes. I kept everything as vanilla as possible. Leopard is more stable than Snow Leopard. Even with patching and so on. My problem actually is, that the power consumption is too high. It consumes about 120W total in idle. Snow Leopard's consumption is about 93W total, same as Linux and Windows. I disabled AMD Cool'n'quiet. Any ideas how to fix this? Thanks in advance! :-) assoricks
  2. 64-Bit mode on AMD isn't good. You can't run 32-bit apps on it. Boot with "arch=i386 -force64". System itself runs on 32-bit, but you're able to run 64-bit apps. You'll probably have to run Safari in 32-bit mode. assoricks EDIT: And you don't need 64-bit compatible drivers too ;-)
  3. Have you done patching yet? ; http://www.osx86.net/desktops/14304-guide-use-more-than-4gb-ram-amd-32-64-bit-apps-working.html Most of the issues i had were fixed by patching some system files. (I use 64-bit mode aka "-force64") I would suggest to backup your files before doing that. I don't think it harms your system, but just in case ;-) Maybe this could also help you : http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=253773 Btw. you can easily check if you're on 32 or 64-bit. Open "Activity Monitor" and have a look on the right side. Does it say "Intel (64 bit)" or just "Intel"? Greetings : assoricks :-)
  4. assoricks

    Lion install on AMD -> stuck at BSD Root: ..

    @new2hackintosh: Thank you for your reply! Maybe my board is just not the right one.. But I don't have another AMD board. Yeah! You use a SoundBlaster Live! too! :-) Amazing sound. Absolutely in love with that card. Btw. nice blog! @gabrielayumi: Thank you for your guide! Well done, but I don't need most part of it as I've done almost the same things on my own ;-) I did a fresh install using my main hackintosh (http://www.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=54&t=12303 - post is totally outdated, but you get the idea), then applied the 10.7.4 combo to it, installed Chimera/Chameleon, fakesmc, a buch of amd kernels, and my AppleATIATA.kext (tried a few of them). But it was always stuck at Still waiting for root device. I couldn't get it to work. Didn't find the right kext for my SATA-controller (and yes, it's AHCI). Well I'll try again in a few days, this time using Iatkos' OSInstall.mpkg, as the apple one can't "slipstream" or whatever it's called. I'll stay on Leopard for now :-) Greetings to both of you :-) assoricks PS : I didn't try the busratio= thing, wasn't needed on both Leopard and Snow Leopard. I'll try that one next time. :-)
  5. What about running Safari in 32-bit mode? That did the trick for me as I had a similar issue with flash and video playback in Safari on 10.6.8 on my AMD machine (same cpu ^^, but MSI board). Are you using GraphicsEnabler=Yes, NVEnabler.kext or ATYInit.kext? I had some issues with GraphicsEnabler. Video was juddering on my 8600 GT, i then used NVEnabler or ATYInit. Both worked fine for me and fixed my video issues. I had some issues too when i moved a window. The content in the windows freezed. assoricks :-)
  6. assoricks

    Lion install on AMD -> stuck at BSD Root: ..

    OK. Then I'll install Lion using my main Intel Hackintosh, install the hackintosh related files and then simply connect the drive to my AMD machine. As I'm not new to hackintoshing I of course tried all these boot parameters. Like I wrote before "-legacy" gives me a kernel panic because "/sbin/launchd" couldn't be started. I guess it's just a problem with the installer. I'll try again :-) BTW. I don't think npci=0x2000 is needed as the machine wasn't stuck at [PCI Configuration begin]. Nevermind. Thanks for your replies anyway :-) @new2hackintosh: Why do you use a distro?! Try the methods from tonymacx86.blogspot.com. Distros suck. (most of the time)
  7. Hi there! I'm trying to install OS X Lion 10.7.0 on my AMD machine. Specs : CPU : AMD Athlon 64 x2 6000 Motherboard : MSI K9A2-CF GPU : Nvidia Geforce 8600GT RAM : 2x 2GB Corsair XMS2 DDR2 What i did : Used ##########' ####### application to create a bootable Lion partition. Installed latest Chimera (Tony's chameleon branch) to it. Added my Extra folder which includes a MacPro3,1 smbios file, the org.chameleon.boot.plist + boot theme. Added AppleATIATA.kext , fakesmc from ######, and a patched kernel for AMD machines (Bronzovka's V6) Turned off KernelCache-thing : chflags uchg /System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/ (com.apple.xpchelper.cache doesn't exist yet) The issue : When i boot with "-v -f" it boots but it's stuck at "BSD root: disk 1.. *disk identifier goes here*" Screenshot : http://flic.kr/p/bVkWJz Can't get past that thing, even with other kernels and fancy boot options like -x , -s, arch=i386, -legacy (ends up in kernel panic -> launchd couldn't be loaded), busratio=16, .. I tried other versions of AppleATIATA too and i removed the AppleTYMCE.kext . I can still type letters on the keyboard, which indicated that the system isn't "dead". The hackintosh is fully working on vanilla 10.5.8. No issues at all. Snow Leopard is a pita when it's updated to 10.6.8, Finder crashes, stability issues, .. So i switched back to 10.5 which works like a charm. But I'd really like to run Lion Server because of it's IPv6 capabilities. Any advice? Thanks in advance assoricks
  8. Hallo! Ich habe einen Packard Bell iMax mini (Revo R3600) und betreibe diesen mit Lion. 10.6.8 lief auch prima auf ihm. Boote mal mit -v . Wenn er dort was mit PCI_CONFIGURATION_BEGIN anzeigen sollte, boote mal mit "npci=0x2000" . Ich hatte dieses Problem mit dem Revo und meinem richtigen Hackintosh. (Dort habe ich die DSDT angepasst) Und natürlich einen neuen Kernel + Sleepenabler runterladen : http://tdev.me/2011/07/mach-kernel-atom-10...10-6-8/?lang=en <--- Käuft bei mir sogar im 64-bit Modus ;-) Gruß assoricks EDIT : Meine "Kombination" : Mac OS X Lion 10.7.2 (folgendes funktionierte aber auch unter 10.6.8) für snow leo den obengenannten, für lion den nawcom atom kernel TonyMacx86's chimera bootloader sleepenabler EvOreboot aus tonymac's [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] fakesmc aus [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] NullCPUPowerManagement aus [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] Das System läuft wirklich rund, wenn auch ziemlich langsam. Aber bisher hatte ich nicht einen einzigen Absturz. Alles funktioniert prächtig! :-)
  9. assoricks

    DSDT for GA-D525TUD

    Did it work? I'd like to buy this board too. assoricks
  10. Hello! :-) I'm using Lion on a Packard Bell iMax Mini (same as Acer Revo R3600). (Intel Atom N230 (1.6 GHz), 2GB Ram, Nvidia ION Chipset) SATA controller is set to AHCI. I installed Snow Leopard using [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] Legacy and then updated it to 10.6.8. I put Chalmira (bootloader from tonymacx86), fakesmc, nullpowercpumanagement and evoreboot on it. ([url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url]) (NO DSDT) Then downloaded a new patched atom-kernel . Boots with arch=x86_64 npci=0x2000 (Fix for PCI_CONFIGURATION_BEGIN) Then I used xMove to create a lion installer. I installed lion to another partition. Then i applied the 10.7.2 combo update, installed a new patched kernel , sleepenabler for 10.7.1 and the CMOS Checksum fix . Everything works : QE/CI, network, usb, sleep, etc. I'm using GraphicsEnabler=yes. (But the whole system is sloooow cause' of the atom cpu and the 2gb ram. Will upgrade the ram.) But there is one issue : the hack is loosing the connections to USB-Drives (DVD-Drive, USB-stick, etc.) after waking him up from sleep. USB-Mouse, keyboard and sound card (Creative Xmod) wake up without an issue. I can even wake it up by moving the mouse or pressing a key. I experienced the same issue on Snow Leopard. My final question : How to fix that? Systemlog + specs are included (exported the informations of the System Information.app). assoricks EDIT : I'm dual booting with Arch Linux and I can't use my network adapter there when i'm rebooting from os x. I have to pull the power-cable out and boot it again to make it work. Is there a solution for it? Revo_Log_and_specs.zip
×