Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About dark_hacker

  • Rank
    InsanelyMac Geek
  1. then the correct way and configure config.plist / ACPI / SSDT / Generate = false and dropoem = yes? What is wrong now you can see? Battery status still not working I noticed that APFS to me is faster than HFS+J so I switched CLOVER + IOREG + Kextcache.zip
  2. I have done a system file installation now I am using apfs, I disabled the trim not training and I have like kexts installed in L / E this all running less battery status to use a flag without clover abm_firstpolldelay = 16000 even though it does not work, the dsdt I am using this machine without saw 10.12.6 CLOVER + IOREG + Kextcache.zip
  3. oh i tried it now neither the graphics intel hd 4000 is working well works hdmi and internal monitor could not correct me this i will not be able to
  4. I followed your guide on dsdt and I did mine so I do not know how to put the patch on the battery and the brightness and different I can not figure out how to do it, can you add me those corrections and see if the rest is well corrected? and also see the clover if it is now well configured to not be afraid to use wrong settings. appreciate CLOVER.zip
  5. yes the ACPI / patched / DSDT.aml was not fixed from ACPI / origin I do not know how to fix dsdt I took this from the internet and the clover config also so I believe it should not be correct to work well, can correct me dsdt from the origin correctly and the clover
  6. Problem with internal screen on intel hd 4000

    yes I have full acceleration on the external monitor by hdmi the image of the perfect on the internal monitor and that is so I do not understand, one thing I had acpibacklight.kext installed and until today it started on external monitor well today and that when I turned on the computer it was so removed acpibacklight.kext and I'm using native applebacklight.kext I do not know why it worked and today it was like this Look, I saw that your clover config is configured and you do not use DSDT, you can have a look at my eyes and configure my config in the correct way for the operation. I've already been told that many things are activated that you can not do do that ?
  7. Problem with internal screen on intel hd 4000

    I tried anyway on the internal screen of the same problem I will show a photo of the problem in hdmi works perfectly I do not know if my clover at configuration level is the most correct if they can adjust my config to the most correct because I am using This is taken from the internet because I do not understand much of it.
  8. Problem with internal screen on intel hd 4000

    what is the patch that lvds for Capriframebuffer patch how can I do and that I have patch on clover but for hdmi audio so am I missing this one?
  9. Problem with internal screen on intel hd 4000

    ID do dispositivo: 0x0166 ID da revisão: 0x0009 0x01660003 platform-id smbios Macbook air 5,2
  10. I did in my dsdt application of the RehabMan patch for brightness correction in AppleBacklight.kext but what happens and the brightness works but my internal screen of the laptop stays with the image with a transparent white background barely can see the image, but I do the shine and it works and it's just a problem in the image, I do not know why this happens, thanks. CLOVER.zip
  11. What you asked for in question 26 is attached, so I understand the question if anything is missing please tell me exactly what it is, because in my mind and what I say now Arquivos.zip
  12. sorry I attached the ioreg and the origin of the clover what is missing? and what I noticed in answer 26
  13. The problem occurred then, I have the computer connected to a new and informed, I inform myself about the current but disconnect from the current what happens and that the icon is equal to the indication in the same as once you are not, is a computer with a battery and an icon and an indication already appear correct, but if you connect the cable again the icon and indication keeps the same does not change when it should be on the battery. Regarding the clover you can attach my config as you think it should be without these necessary fixes and that I put because I am new in this and did not know thanks DSDT Clover Originl.zip