Jump to content

gateway500

Just Joined
  • Content count

    5
  • Joined

  • Last visited

About gateway500

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Work in Progress: Google (Inventec) Cr-48

    Well, windows xp was failtastic. I can't find any drivers that will install. the intel graphics drivers keep telling me that it needs .net framework even though I installed 1.1,2.0,3.5,4.0. I tried like 5 different drivers for the Gobi2000,wifi does work,trackpad works like it does in ubuntu,camera works,sd works,no bluetooth and a few unknown devices are showing up.I'm installing windows 7 now. I'm pretty sure its a rom dump from a guy that got a laptop "accidentally" running a japanese version of windows 7 and a normal bios. Windows 7 runs AMAZINGLY on this thing,its faster than my dell laptop which is a 2.2ghz athlon 64 x2 with 3 gb ram and a 320gb hard drive. I downloaded the video drivers from intel and now the only things missing are "unknown device" and Gobi 2000. if it helps anyone figure out what it is,the device id of the unknown device is "USB\VID_0CF3&PID_3000&REV_0200"
  2. Work in Progress: Google (Inventec) Cr-48

    the sd card slot works fine in ubuntu,so it should work in Mac OS. I'm in the middle of a windows xp install now so I'll post how the hardware is working in a few hours (it is copying files extremely slow,i had to set sata to ide mode instead of AHCI or whatever it was because it kept getting BSOD when booting from the xp cd in a usb cd drive) It's at 36% in the first copying files step and its been going for about 25 minutes,so it'll be awhile.
  3. Work in Progress: Google (Inventec) Cr-48

    to the guy asking about the 3g chipset,it should be pretty easy to get working in mac os. It will definitely work in windows xp and 7,its the Qualcomm Gobi 2000,both hp and sony use it in their netbooks,just google gobi 2000 drivers and you'll find it.
  4. Dead Gateway

    I am not sure what bios,and i do not know how to check without it showing on screen,all i ever saw was "Gateway" with the little black and white box,if i tried to get into setup,it said comos battery low and just turned off.also, i don't know if this helps anyone, but if i hold down the insert button as i press the power button,it will flash the gateway screen for about a second,then the power light turns orange,what does this mean,sorry if i sound stupid,but a friend gave the computer to me,it was his dad's and it had 1,000+ viruses on it and would not boot,and he didn't have any restore cds,so he just gave up.i got it and loaded xp home without any probs,and tried to load osx on it, it worked for about a month,and this happened.I am not sure if osx had anything to do with it,because my old hp laptop worked fine w/it. It was a HP Pavilion DV1510us,i sold it because i sat on it on accident and the lcd cracked,and i didn't feel like dealing with it,that is when i got my macbook.
  5. Dead Gateway

    Hi,I am a new user and i think that you will probably figure this out very quickly,but i just don't see what's wrong. I have a gateway 500s,at least that's what it says on the back-any way,i had it working w/ os 10.4.1 and windows xp home sp2,and one day,i came home and went to turn it on,all it did was light up the power button and beep three times ,i have asked about this elsewhere,but they say it's a memory problem,but i tested the memory in my ancient HP Brio-733mhz PIII,and it worked,i took the memory out of the hp put it back in,it still beeped.I have no idea what went wrong,i did not change anything,other than installing toast,but that was 3 days before. White Macbook 2.00 Core duo,512mb ram,superdrive,300GB7200rpm HD.(main machine),HP Brio BA410-Crappy machine-80 gm hd,256 ram,52X24X52 cdrw,733 PIII only using this because macbook is at apple getting the wrist rest replaced (discoloration problem),and dead Gateway 500s 2X20 GB maxtor HDD-1 w/ win xp,one w/ 10.4.1-unknown boot issues.
×