Jump to content

Littifus

Members
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

About Littifus

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Blue screen help needed.

    Hi, I'm looking for some advice on how to change the graphics kexts in single user mode after an upgrade from a working Leo4All 10.5.2 install to 10.5.8. I used the AMD patching utility to patch the Apple upgrade. After patching and initial reboot the system worked with no issues. The graphics reverted back to 1024 x 780, I chaged the resolution and on reboot the system blue screens just before log in. I am looking to either: 1) restore from a time machine backup if possible from single user mode, or 2) Replace the updated graphics kexts with the ones on my installation disks. All help gratefully received. Thanks Dell e521, AMD 4200 dual core, 2GB, 250GB HDD, GeoForce 7300GT
  2. Basic guide about nVidia kexts

    Hi, Frustrated :0( I've inserted the ID into all the kexts NVDAResman and NVDANV40Hal and rest all the permissions as per your instructions - no joy. I also entered the ID into the NVDANV30Hal and NVDANV50Hal kexts - no joy there either. Mac OS seems to give the card a 7300GS ID when the car is a 7300GT. I'm not sure if that is an issue? I did try with the 7300GT IDs as well. I hate to let things get the better off me, but I think I would get to a working solution quicker doing a paper round and saving up to buy an overpriced iMac! ;o) I was really looking forward to trying the photo and video editing software as well!!! Thanks for your help.
  3. Basic guide about nVidia kexts

    Hi, I haven't edited theNVDAResman and NVDANV40Hal kexts yet as I wanted to confirm what the correct ID was to put under the IOPCIPRIMARYMATCH key. The ID I have for the card listed under my system is: Device ID 0x01df and Vendor 0x10de. Do you know if these are the correct values to use? They don't look like the other values in the list. Unfortunately I tried to get the SytemInfo03 application to work to check on the Nvidia 7300GT device ID, but I can't get the up to date version of Java to run it. I'm stuck on 10.5.2 a the moment and can't upgrade far enough for compatibility. I feel like the walls a re closing in on me - I'm not getting very far with this! Thanks for bearing with me. ;o)
  4. Basic guide about nVidia kexts

    Hi, I've tried the chameleon v2 install 3 times now, two with separate installers and once manually. each time on reboot I just get 'Boot from CD' on a black screen and nothing else. I can't get past that. I have had to reinstall a few times but now have the NVDAResman and NVDANV40Hal kexts. I now have the Nvidia card recognised and different resolutions but QE still isn't working. Is there a way of manually getting the QE to work without using Chameleon and Lizard? There is either some incompatibility with my set up or I am missing out a step. Thanks
  5. Basic guide about nVidia kexts

    Thanks Oldnapalm. I'll have a bash at getting the kexts loaded and follow your instructions. I appreciate your swift answers to my questions. Cheers Littifus
  6. Basic guide about nVidia kexts

    Thanks Oldnapalm. I think not having the NVDAResman and NVDANV40Hal kexts has been the issue all along. I'm not sure why they haven't been loaded on install. A couple more questions coming your way... Does Leo4allv3 not have these present as standard, or just not loading them? If not, where would I find and how do I load these files? If I'm getting this right would I now need to: 1.) Install NVDAResman and NVDANV40Hal kexts (Do I also need Geforce.kext as well?) 2.) Install Chameleon v2, 3.) Edit the com.apple.Boot.plist, with: <key>GraphicsEnabler</key> <string>y</string> <key>PciRoot</key> <string>1</string> How does Chameleon know which graphics card I have? Would I not need to edit the NVDAResman and NVDANV40Hal kexts? Is Lizard the front end to Chameleon, or a different app? Sorry to be a pain on this one. I've just spent too much time looping round and getting nowhere. Thanks again
  7. Basic guide about nVidia kexts

    Hi, Thanks for your post, it's very useful for me. I am running Leo4allv3 on my Dell E521 AMD system, details below. i have yet to get the graphics card fully recognized and different resolutions available from the basic 1024x768 and QE/CI enabled. I had an ATI Radeon x1300 Pro Graphics card but saw on all the forums that it hadn't been successfully installed by anyone. So I have replaced it with an nVidia GeForce 7300 GT 256mb card. I do have a couple of questions about your post: Am I right in my understanding from your post that you either: 1.) Install Chameleon, 2. ) Edit the com.apple.Boot.plist 3.) Install Lizard and use the Graphics Injection option, click on Auto-detect value in PCIRoot 4.) in Lizard configure the Extra folder Path where Chameleon is installed, save. 5.) reboot and boomshanka! OR Install a kext such as NVinject? Now this is where your post loses me from the point where you say 'it's also possible to pass the properties manually to Chameleon'. Would you do this as well as using Lizard or instead of? I have used EFI Studio to create the Hex input for my com.apple.Boot.plist but it still doesn't work. Do the EFI Hex strings work with AMD chips? In some posts it tells you to edit the following: GeForce.kext, NVDANV40Hal.kext and NVDAResman.kext I don't have these files in the '/System/Library/Extensions/' folder. I do have GeoForce7xxxGLDriver.bundle Is there a way to load the appropriate kexts, or do I not need them? I have tried many ways to get my graphics working, Natit, NVinject and more, but to no avail. I'm just a bit confused as to the process of getting Mac OS to recognise the card and load the appropriate kexts. Quite a few questions I know! Your help would be really appreciated. System info: Dell Dimension E521 AMD Athlon 64 X2 4200+ SATA 250GB internal HDD 2GB DDR2 RAM nVidia GeForce 7300 GT 256mb Leo4allv3 installed and working - 1024x768 resolution Thanks
  8. Help! 7300GT Installer....

    Hi, Does anyone know where to find the Natit 7300GT Installer? I have found a couple of links on threads but they are all dead links now. Any working installer would be good. I'm stuck and am looping round trying everything to get my Nvidia 7300GT card to work . I've got everything else to work but the graphics! System info: Dell Dimension E521 AMD Athlon 64 X2 4200+ SATA 250GB internal HDD 2GB DDR2 RAM nVidia GeForce 7300 GT 256mb Leo4allv3 installed and working - 1024x768 resolution Thanks
  9. Hi, I have installed and am running Leo4allv3 on my system, details below. i have yet to get the graphics card fully recognized and different resolutions available from the basic 1024x768 and QE/CI enabled. I had an ATI Radeon x1300 Pro Graphics card but saw on all the forums that it hadn't been successfully installed by anyone. So I have replaced it with an nVidia GeForce 7300 GT 256mb card. There are a couple of good posts on how to get the cards working but I am stuck on an issue that I don't have any of the following files listed and therefore cannot edit them before using Nvinject. One good post is: How to get you Nvidia card working in Leopard In the post it tells you to edit the following: GeForce.kext NVDANV40Hal.kext NVDAResman.kext I don't have these files in the '/System/Library/Extensions/' folder Is there another way to load the appropriate kexts? I have tried Nvinject and Natit and had no result so far. I know how to edit the com.apple.boot.plist to get the higher resolution but that doesn't allow me to use any applications that require enhanced graphics Any constructive help is welcome System info: Dell Dimension E521 AMD Athlon 64 X2 4200+ SATA 250GB internal HDD 2GB DDR2 RAM nVidia GeForce 7300 GT 256mb Leo4allv3 installed and working - 1024x768 resolution Thanks
  10. Hi, It has been a while since you posted your success. I'm hoping you can remember back that far! I too have Leo4allv3 now running on my Dell Dimension E521. I have an ATI Radeon X1300 PRO graphics card which doesn't give me a choice of screen resolutions, nor does the onboard graphics. The sounds doesn't work either. I don't get any recognized hardware. Graphics: I am looking to buy an nVidia GeForce 7300 GT 256MB card to hopefully plug and play. Did you have any issues loading the kexts or was it straight forward? Sound: Was the sound from the integrated sound controller on the motherboard? Again did you have any issues loading the kexts or was it straight forward? I'm new to the Mac and kext thing. Do you have any pointers to a good tutorial? Thanks in advance
×