Jump to content

rekcu5

Members
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

About rekcu5

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. I have installed A08 on my Vostro 3400, still no feature to enable or disable the hybrid graphic. I guess the unfortunate people still unfortunate. Looking forward for major changes on A09. Rekcu5
  2. Let's me sum up for anyone who plan to purchase a Vostro 3X00 with nvidia 3X0m as of September 9, 2010 and wish to have a fully working osx86: *** It would NOT be an easy hack for the Video driver as of today, your osx86 Vostro would only have 1024x768 resolution and NO QE/CI *** The rest of the hardware works, except wifi (this vostro thread has all the info). The only difference between the pre-july version and post-july version is the nvidia graphic card. How could you tell you have received the non dedicated nvidia 310m or 330m (also to be known as hybrid graphics, nvidia optimus, post-july verson)? You have to boot into Windows 7 (The Bios doesn't give you the full story). To switch between the nvidia graphic and intel graphic, there is an icon on the notification area "Power Options battery icon". Click it once, you should see "Balanced" or "Power saver" If you set it to Power saver, the Windows 7 would start using your Intel® HD graphic. Check under Device Manager -> Display adapters, you would see one video card, Intel® HD Graphics If you set it to Balanced, the Windows 7 would start using your nvidia graphic. Check under Device Manager -> Display adapters, you would see both video cards, Intel® HD Graphics and NVIDIA GeForce 3X0M How we are hoping for to get the graphic issue "Fixed"? Dell Bios -- Hopefully the future version of Vostro 3XXX Bios would include the feature to disable the Intel HD Graphics. (Currently, no such feature on A07) Chameleon bootloader -- Hopefully some graphic expert from the voodoo team would correct this issue in the future release. Currently the post-july version of the Vostro would get the error "nvidia rom patching failed" before it boot into osx if you set the GraphicEnabler=Yes. --Rekcu5 ========== If one want to have a fully working Vostro, keep working hard on it. Try to do as much as one can in the community! Read, Participate, Contribute, etc... If one just want to have a fully working OSX out of the box, go buy a Mac. Have fun osx86-ing!
  3. MiniHack, Just updated my laptop to A07, couldn't located the Hybrid Graphic feature in the BIOS. My BIOS only report one Video Controller Video Controller - Nvidia Geforce GT310M Video Bios Version - 70.18.49.00.1A.00 Thanks
  4. Gezan, what is your bios version? Is it a07?
  5. Gezan, I was reading dell's service manual, and I found this. (Dell listed there is a feature to disable Hybrid Graphic in BIOS) Dell Service Manual Do me a favor please. Boot up and press F2 to get into BIOS. Find out what is your Dell Bios version. Need that info. Also, give us the Video BIOS info Then, go to Advanced - and look for the Hybrid Graphic option. If you found this feature, "disable" the Hybrid Graphic option Then take out the custombootcd and try to boot from the Harddrive. If possible, BRING US SOME GOOD NEWS. If not, bad news is okay. To upgrade BIOS to A07, we need to restore the system back to Windows first. Cheers!
  6. It showed "n" on gfxCardStatus (greyout) Card: NVIDIA GeForce 9600M GT. Will not let me switch GPU I was reading from the notebookreview forum last night. Dell is shipping hybrid graphic card on new vostro. Good times for us who wants osx86. MiniHack, what is the next step you would like me to do?
  7. I also did a booted with -v -x on my system, I get the same error as Gezan (I used a video camera to capture the error, where is the error log file in the system, Gezan?) We both get the error like the following: Could not determine PCI-Root-UID value from DSDT Using PCI-Root-UID value 0 nVidia Unknown 4095MB NV1ff [10de:----] : : PCIRoot(0x0)/Pci(0x1,0x0)/Pci(0x0,0x0) ERROR: nVidia Rom patching failed! Intel VGA Controller [8086:----] : : PCIRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0) (currently NOT SUPORTED) I wonder did Dell change the hardware lately on the Vostro laptop, or they finally enable the Intel GPU when people order the Nvidia models (so vostro can have dual video card?) When I use this computer with Windows7, I also see both cards are listed in Device Manager. When I use it for battery only, it runs one of the power profile, when I plug in the ac power supply, it use a different profile. Is it a hardware issue? Or Gezar and I both not doing the installation correctly? Here is my process, I followed adisor19's guide on Post #161 (the following credit to adisor19 with my modification): 1 - Boot up with CustomBootCD that MiniHack created Post #134 2 - When prompted, swap the CustomBootCD and replace it with the OS X 10.6.3 RETAIL DVD and press F5 3 - Select the OS X Install DVD to start the installation process and install OS X on your HD 4 - Once the install is done, boot back the computer using the CustomBootCD and then select the OS X HD installation and boot it up 5 - Once OS X boots up, go through the inital setup and then browse the web and download the latest version of [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]. 6 - Start [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] and install ONLY the Chamelon bootloader on the HD 7 - Restart the computer when done and boot back up with the [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] DVD. 8 - Replace /Extra folder with the one that Minihack posted (I used "to_try_for_3400.zip" from minihack), then I run the "Kext Utility" 9 - Restart the computer this time booting with the Chameleon bootloader installed on HD. (Won't boot, ) What can we do to fix this issue?
  8. Adi, I am running into a big issue trying to get my Vostro 3400 working. I able to get 10.6.3 installed and most of the hardware working with the "to_try_for_3400.zip" from minihack, but I got stuck on getting the bootloader to boot off from the harddrive. I don't know is it a video card issue, since my system profile detects 2 video cards instead of the 310 only. I am getting the nvidia rom patching failed error when it boot (I see that even when I install with the custom [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] cd 2.0) I have problem using the [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] cd from the tonymacx86 website, but I was able to use the custom cd from MiniHack. Since you have the same laptop, would you please give me your magic recipes on how you get it to work? Seems like you are using the [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] cd from the tonymacx86, if so, how you able to get it to boot and what your process (I followed your detail post #161 on install guide but seems like I missed something). One more thing, I still want to know do you see 2 video cards from your system? P.S. If anyone out there with a successful story regarding Vostro 3400, feel free to jump in! Thank you very much. Media I used: 10.6.3 Custom BootCD from MiniHack from post #134 Latest [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] 2.0
  9. By the way the Intel graphics card has never shown up on my 3500 as it has always been simply disabled. I wonder how on earth it is suddenly being seen by your 3400. What version of [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] did you use? I haven't tried anything above 2.0. Did you install the latest (2.1.4?) as maybe that is the problem and perhaps the installing of the Asere bootloader over it did not happen correctly. If somehow your Vostro is trying to use the integrated Intel GPU then that may well be the source of your problems. You really want to keep that sucker disabled. ============= Is it a way to disable the intergrated Intel GPU in the Bios? I cannot find that feature on A05 Vostro 3400...
  10. Adi and MiniHack, I turned off the sleep and used your direction and now the first error is gone. I still end up with the second error nvidia rom patching failed Adi, since you also have 3400, would you please go to System Profiler and Click on Graphics/Displays My 3400 has 2 Video Cards, one is nvidia, another one is Intel. Is it the same on your computer? Do you have the same result: I followed MiniHack direction on patching the bootloader manually, but I still endup with boot issue. If I use the Boot CD to boot, I see the nvidia rom patching failed flashed, but it will boot to OSx, with display only (1024x768) If I use the OS bootloader, I see the nvidia rom patching failed flashed, then reboot. </b> bash-3.2# cd /Booter_AsereBLN_v1.1.9 bash-3.2# pwd /Booter_AsereBLN_v1.1.9 bash-3.2# df / Filesystem 512-blocks Used Available Capacity Mounted on /dev/disk0s2 292968752 19115152 273341600 7% / bash-3.2# fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdisk0 bash-3.2# dd if=boot1h of=/dev/rdisk0 bash-3.2# dd if=boot1h of=/dev/rdisk0s2 2+0 records in 2+0 records out 1024 bytes transferred in 0.012408 secs (82527 bytes/sec) bash-3.2# cp boot / <b> Please HELP! I really need it. Thanks everyone.
  11. I think I have having the same problem with my Vostro 3400 with Nvidia Geforce 310M, 512MB Hybrid Graphics Vostro / i5 / 520m / 4GB Ram, Bios A05 I installed 10.6.3 using the Custom Boot CD by MiniHack included in Post #134 Installed [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url]: - [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] x - [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] for Supported CPU - Advanced Options - Kexts - Audio x - AppleHDA 10.6.2 Rollback Downloaded To_try_for_3400.zip by MiniHack included in Post #124 Replaced the whole /extra folder with the one from To_try_for_3400.zip, then used Kext Utility to rebuild the extensions cache Restart the computer and try to boot from the Harddrive bootloader, I get 2 errors then it reboot Error: Hibernate Image file too old by XXX Seconds. Use ForceWake=y to override nvidia rom patching failed I have no problem booting with Custom Boot CD and select the OSX HD I only get 1024x768 on my screen. When I take a look at the system info regarding my display, I found 2 video card, one nvidia - PCIe and one Intel - Build-In: Display #1: Type: GPU Bus: PCIe PCIe Lane Width: x16 Vendor: NVIDIA (0x10de) Device ID: 0x0a75 Revision ID: 0x00a2 Displays: Display Connector: Display #2: Type: GPU Bus: Built-In VRAM (Total): 64 MB of Shared System Memory Vendor: Intel (0x8086) Device ID: 0x0046 Revision ID: 0x0018 Kernel Extension Info: No Kext Loaded Displays: Display: Resolution: 1024 x 768 Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888) Main Display: Yes Mirror: Off Online: Yes Also check the plist, can't find any entry about loading NvidiaRom Did I miss a step??? What did I do wrong? Thanks
×