Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


Just Joined
  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About macalex59

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. I just got iAtkos S3 v2, and when I want to make the disc boot, there is an error that stops the boot process. It indicates that it needs to boot from UUID media and "netkas presents fakesmc, a kext which emulates smc device", then it shows "Still wating for root device." I used -v -f -x cpus=1 arch=i386 busratio=18 flags having not good results. I read about it, UUID, and some tutorials. I think I have a clue, I need to get my BIOS set up with AHCI and have SATA HDDs. The problem is that my disc is IDE and my BIOS hasn't any AHCI parameters. I have only one physical disc (IDE) distributed in 3 partitions. One for Windows 7 Ultimate, other for my files and the last one is for Mac OS X. My PC, is a Pentium 4 @ 1.8GHz (SSE2), 1024MB RAM (DDR), nVidia GeForce FX5200 (AGP), HDD IDE, motherboard Intel 845G. Can I have this distro installed in my PC? I already tried with iPC, iDeneb and Hazard distros, getting the best results with iPC (Leopard) 'cause I finished install but OSX didn't boot.
  2. Bueno, ya tengo en mi poder iATKOS S3 v2, ejecutó bien, la instalación quiere arrancar pero se queda atascado en el boot. Aquí tengo 2 fotos de lo que dice el log. Después de esa frase "netkas presents fakesmc, a kext which emulates smc device", comienza a decir "Still waiting for root device." Utilicé los flags -v -f arch=i386 cpus=1 y no resultó. Incluso usé -x y no avanza más de eso. Podrías ayudarme un poquito más?
  3. Tomo nota, gracias. Acabo de probar con Leo4All y no quiere, carga todos los kexts con el -f pero al final llega donde dice algo sobre "SMBIOS" y "EFI" y se reinicia. Probaré con iATKOS S3 V2 en estos días. Pido que por favor no se cierre el tema. Gracias!
  4. What I understand as EFI, is a bootloader for retail versions of Mac on normal PC's. Actually I'll try with Leo4all distribution, if I get good results, I will tell you.
  5. Thanks pal! I hope we can get more answers, I don't know why Snow Leopard install is not running in my case. About yours, maybe you need an EFI for your PC for able Snow Leopard retail to boot.
  6. Hey everybody, I'm new in this OSx86 world. I have problems installing OSx86 in my PC. After inserting my Hazard 1.6.2 disc, my PC recognizes it, but when I try to start the install with the flags -v, -f, cpus=1 and arch=i386, it reboots. This is my PC: Pentium 4 @ 1.8GHz (SSE2), 1024MB RAM (DDR), nVidia GeForce FX5200 (AGP), HDD IDE, motherboard Intel 845G. I tried to install iDeneb 1.3 and iPC 1.5.6 before and they don't boot properly, resulting in a freeze. I already know that a single core processor is not very friendly with Mac OS X, but I saw some videos on YouTube that shows Pentium 4's running Snow Leopard. I want to know which distribution fits for my PC and the appropiate kexts for the install. Please help me.
  7. Buenas amigos, soy nuevito en esto de OSx86. Primero que nada, he leído bastantes guías al respecto, pero casi ninguna se ajusta a lo que estoy intentando hacer. Tengo un PC con 1 disco físico IDE, distribuido en 3 particiones. Una tiene Windows 7 x86, la otra es de archivos y la otra está disponible para Snow Leopard ó en su defecto Leopard. He probado instalar iDeneb 1.3, iPC 1.5.6, y un Snow Leopard de Hazard (1.6.2) sin EFI y en DualBoot con Windows 7. He formateado la partición con Mac OS Plus y está en primaria. Con iDeneb y iPC al momento de instalar, el procedimiento es correcto y finaliza adecuadamente, el problema es al querer bootear Leopard por primera vez, ya que siempre se queda pegado (he utilizado la flag "-v" y "-f"). Cuando hoy quise instalar Snow Leopard de Hazard, utilizo las flags "cpus=1" y "arch=i386" y ninguna lo hace correr, cuando va a iniciar la instalación se vuelve a reiniciar. Paso a dar las características de mi PC: Pentium 4 @ 1.8GHz (SSE2), 1024MB RAM (DDR), nVidia GeForce FX5200 (AGP), disco duro IDE, motherboard Intel 845G. Espero me puedan ayudar a instalarlo y seleccionar cuáles Kexts debo utilizar en la instalación, se que se complica cuando se quiere instalar en un PC con procesador de 1 núcleo solo, específicamente en un Pentium 4, pero he visto videos y demás cosas que me demostraron lo contrario. UPDATE: He elegido la distribución iATKOS S3 v2, pero al insertar el DVD y al intentar bootear para iniciar el instalador de iATKOS, el booteo se detiene y se bloquea en una línea: "netkas presents fakesmc, a kext which emulates smc device", luego de unos minutos presenta "Still waiting for root device." Por favor ayúdenme a instalarlo.