Jump to content
InsanelyMac Forum

camzgon

Members
  • Content count

    7
  • Joined

  • Last visited

About camzgon

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. camzgon

    Nvidia GeForce Go 7150M (Need Change Resolution)

    I have two laptops in my house, one laptop contains the gm45 which isn't supported, and probably never will, and the other one contains the 7150m, just my luck
  2. camzgon

    Realtek ALC268 @ Intel 82801IB ICH9 kext required

    Here are all codec dumps, pin configs, verbs, everything, I've tried patching voodoohda, and applehda, none of them works so I'm guessing I did something wrong. codecdumps.zip
  3. hi i did a codec dump of my card, I've tried hdapatcher but can't seem to boot with it. I've tried looking through this guide, but a lot of it is lost in translation I'm afraid. I tried to find the device in hex editor but no luck, here is the dump, could someone try and patch it for me? I'm on snow leopard 10.6.3 Codec: Realtek ALC268 Address: 0 Vendor Id: 0x10ec0268 Subsystem Id: 0x10250176 Revision Id: 0x100101 No Modem Function Group found Default PCM: rates [0x560]: 44100 48000 96000 192000 bits [0xe]: 16 20 24 formats [0x1]: PCM Default Amp-In caps: N/A Default Amp-Out caps: N/A Node 0x02 [Audio Output] wcaps 0x1d: Stereo Amp-Out Amp-Out caps: ofs=0x40, nsteps=0x40, stepsize=0x03, mute=0 Amp-Out vals: [0x34 0x34] PCM: rates [0x560]: 44100 48000 96000 192000 bits [0xe]: 16 20 24 formats [0x1]: PCM Node 0x03 [Audio Output] wcaps 0x1d: Stereo Amp-Out Amp-Out caps: ofs=0x40, nsteps=0x40, stepsize=0x03, mute=0 Amp-Out vals: [0x2d 0x2d] PCM: rates [0x560]: 44100 48000 96000 192000 bits [0xe]: 16 20 24 formats [0x1]: PCM Node 0x04 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x05 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x06 [Audio Output] wcaps 0x211: Stereo Digital PCM: rates [0x5e0]: 44100 48000 88200 96000 192000 bits [0x1e]: 16 20 24 32 formats [0x1]: PCM Node 0x07 [Audio Input] wcaps 0x100111: Stereo PCM: rates [0x160]: 44100 48000 96000 bits [0xe]: 16 20 24 formats [0x1]: PCM Connection: 1 0x24 Node 0x08 [Audio Input] wcaps 0x100111: Stereo PCM: rates [0x160]: 44100 48000 96000 bits [0xe]: 16 20 24 formats [0x1]: PCM Connection: 1 0x23 Node 0x09 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x0a [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x0b [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x0c [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x0d [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x0e [Audio Mixer] wcaps 0x20010a: Mono Amp-In Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 Amp-In vals: [0x00] Connection: 1 0x02 Node 0x0f [Audio Mixer] wcaps 0x20010b: Stereo Amp-In Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 Amp-In vals: [0x00 0x00] [0x80 0x80] Connection: 2 0x02 0x1d Node 0x10 [Audio Mixer] wcaps 0x20010b: Stereo Amp-In Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 Amp-In vals: [0x00 0x00] [0x80 0x80] [0x80 0x80] Connection: 3 0x03 0x1d 0x02 Node 0x11 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x12 [Pin Complex] wcaps 0x400001: Stereo Pincap 0x0820: IN Pin Default 0x411111f0: [N/A] Speaker at Ext Rear Conn = 1/8, Color = Black Pin-ctls: 0x00: Node 0x13 [Pin Complex] wcaps 0x400001: Stereo Pincap 0x0820: IN Pin Default 0x411111f0: [N/A] Speaker at Ext Rear Conn = 1/8, Color = Black Pin-ctls: 0x00: Node 0x14 [Pin Complex] wcaps 0x40018d: Stereo Amp-Out Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 Amp-Out vals: [0x00 0x00] Pincap 0x081003c: IN OUT HP EAPD Detect Pin Default 0x99130110: [Fixed] Speaker at Int ATAPI Conn = ATAPI, Color = Unknown Pin-ctls: 0x40: OUT Connection: 1 0x0f Node 0x15 [Pin Complex] wcaps 0x40018d: Stereo Amp-Out Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 Amp-Out vals: [0x00 0x00] Pincap 0x081003c: IN OUT HP EAPD Detect Pin Default 0x0321401f: [Jack] HP Out at Ext Left Conn = 1/8, Color = Green Pin-ctls: 0xc0: OUT HP Connection: 1 0x10 Node 0x16 [Pin Complex] wcaps 0x40010c: Mono Amp-Out Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 Amp-Out vals: [0x80] Pincap 0x0810: OUT Pin Default 0x411111f0: [N/A] Speaker at Ext Rear Conn = 1/8, Color = Black Pin-ctls: 0x00: Connection: 1 0x0e Node 0x17 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x18 [Pin Complex] wcaps 0x40018f: Stereo Amp-In Amp-Out Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x02, stepsize=0x4f, mute=0 Amp-In vals: [0x00 0x00] Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 Amp-Out vals: [0x80 0x80] Pincap 0x083734: IN OUT Detect Pin Default 0x03a19820: [Jack] Mic at Ext Left Conn = 1/8, Color = Pink Pin-ctls: 0x24: IN Connection: 1 0x02 Node 0x19 [Pin Complex] wcaps 0x40008b: Stereo Amp-In Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x02, stepsize=0x4f, mute=0 Amp-In vals: Pincap 0x083724: IN Detect Pin Default 0x99a30930: [Fixed] Mic at Int ATAPI Conn = ATAPI, Color = Unknown Pin-ctls: 0x24: IN Node 0x1a [Pin Complex] wcaps 0x40018f: Stereo Amp-In Amp-Out Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x02, stepsize=0x4f, mute=0 Amp-In vals: [0x00 0x00] Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 Amp-Out vals: [0x80 0x80] Pincap 0x083734: IN OUT Detect Pin Default 0x411111f0: [N/A] Speaker at Ext Rear Conn = 1/8, Color = Black Pin-ctls: 0x20: IN Connection: 1 0x02 Node 0x1b [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x1c [Pin Complex] wcaps 0x400001: Stereo Pincap 0x0820: IN Pin Default 0x411111f0: [N/A] Speaker at Ext Rear Conn = 1/8, Color = Black Pin-ctls: 0x20: IN Node 0x1d [Pin Complex] wcaps 0x400000: Mono Pincap 0x0820: IN Pin Default 0x4016852d: [N/A] Speaker at Ext N/A Conn = Digital, Color = Purple Pin-ctls: 0x20: IN Node 0x1e [Pin Complex] wcaps 0x400380: Mono Digital Pincap 0x0810: OUT Pin Default 0x411111f0: [N/A] Speaker at Ext Rear Conn = 1/8, Color = Black Pin-ctls: 0x40: OUT Connection: 1 0x06 Node 0x1f [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x20 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00040: Mono Node 0x21 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x22 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x23 [Audio Selector] wcaps 0x30010d: Stereo Amp-Out Amp-Out caps: ofs=0x0a, nsteps=0x1f, stepsize=0x05, mute=1 Amp-Out vals: [0x01 0x01] Connection: 7 0x18 0x19 0x1a 0x1c 0x14 0x15* 0x12 Node 0x24 [Audio Selector] wcaps 0x30010d: Stereo Amp-Out Amp-Out caps: ofs=0x0a, nsteps=0x1f, stepsize=0x05, mute=1 Amp-Out vals: [0x01 0x01] Connection: 7 0x18 0x19 0x1a 0x1c 0x14* 0x15 0x13
  4. Anyone have a working, or even partially working kext for this? I've tried a few but none of them work
  5. camzgon

    Acer Laptop users (Intel).

    Anyone have any kexts for the atheros ar5b91 or one that is known to make it work? and also the marvell 88e8071 ethernet? When I installed iatkos s3, it rebooted, I used -v cpus=2 busratio=7, it showed text that it was loading, then it quickly showed some writing for like a millisecond and then quickly rebooted before I could get a chance to read what it said. It only loads when I use -x to boot into safe mode. What could the issue be?
  6. Hi guys, I've been at this for about 2 days. I tried using the retail edition of snow leopard, then I moved onto iatkos. Anyway, Install process was a hit and miss, sometimes it would load (take 5 minutes) if I used the above options, sometimes install wouldn't load at all (even if I used those options or nothing at all), If I used no options, it would stay on the grey screen with no animations. If I did the options it would take a while before going to the install screen. And even then, sometimes the touchpad would be unresponsive. I left the kernel on default, installed the drivers for the ethernet, wireless and left the VGA unchecked. AFter installation finished and rebooted, I first tried booting with any options, it wouldn't boot. I then tried it with the above flags that I used when trying to get the installer to run, it would take about 5 minutes and give the following kernel panic error I would like to start again, maybe get install to run smoothly and choose the correct settings. I have an acer 5735z, here are the specs taken from everest ultimate edition CPU Type Mobile DualCore Intel Pentium T4200, 2000 MHz (10 x 200) Instruction Set x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3 Min / Max CPU Multiplier 6x / 10x Front Side Bus Properties Bus Type Intel AGTL+ Bus Width 64-bit Real Clock 200 MHz (QDR) Effective Clock 800 MHz Mobile Intel® GMA 4500MHD Video Adapter Intel GL40/GM45/GM47/GS45 Chipset - Graphics Controller 0 [b-3] Wireless: Atheros AR5009 802.11a/g/n Wireless Network Adapter Ethernet: Marvell Yukon 88E8071 PCI-E Gigabit Ethernet Controller Audio: Realtek ALC268 @ Intel 82801IB ICH9 Any help would be appreciated. Oh and I'm installing on an External IDE hard drive. PS: When it doesn't load the installation disk, I get the following error USBF: 0.455 AppleUSBEHCI[0x600a800]: unable to get filterInterruptedEventSource USBF: 0.456 AppleUSBEHCI[0x600a800]: UIMInitialize - Error Occurred (0x******) (can't make the rest of the code out from photo) USBF: 0.460 AppleUSBEHCI[0x600a800]: start unable to initialize UIN mblnlt: done (64 MB memory set for mbuf pool) Then the disk stops reading. I just tried to boot the setup again, but just using -v -f cpus=2, I left out the bus ratio. It got stuck on Bug: launchctl.c:2325 (23930):39: (dbfd = open(g_job_overrides_db_path, 0_RDONLY | 0_EXLOCK | 0_CREAT, S_IRUSR | S_IWUSR)) != -1 2 minutes later it shows under it systemShutdown false This stays for a good 5-6 minutes while the CD is buzzing away, like the laptop is trying to find something. Afterwards, it loaded, but the touchpad wasn't moving. Brilliant. Eitherway, if installation loads, and the touchpad works, the above bug and systemshutdown messages are shown regardless.
×