Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

easyp

Just Joined
  • Content count

    2
  • Joined

  • Last visited

About easyp

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. 8600M GS Black Screen - normal in safe mode

    such a helpful forum...
  2. Hi guys and gals, I'm new here and new to all this. Before I start, I have googled and also read the sticky in this forum prior to posting, but still no luck. I have a HP Pavillion dv9574ea with specs as found here, with a 8600M GS 256MB Graphics card I have booted using [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] supported and [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] nVidia, however upon loading the Snow Leopard (retail) disc I was faced with a black screen after seeing the initial grey apple logo screen. I tried again, this time using -x to go into and I was able to use my internal monitor at its native 1400x900 resolution to install OSX. Once installed I am able to boot, but am only able to see anything past the grey screen unless I am in safe mode. In safe mode I am able to view everything in 1400x900 resolution, change the resolution and change the colour options. I have tried NVEnabler from [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url], NVInstallerV.32, this post in the sticky, all with no luck. On my most recent attempt, after installing NVInstallerV.32 I removed all the NV* kexts in the Extensions folder, and when I rebooted NOT in safe mode, I was able to view in 1024x768 but not able to change resolution. I find it all rather peculiar, how in safe mode my graphics card seems to work but in normal mode it doesnt - sorry if I have missed something or sound inexperienced but I am. Is there any solution to make my graphics work? Thank you in advance for your help
×