Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About RobRu

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. [UEFIPatch] UEFI patching utility

    Trying to PMPatch my MSI GS70 BIOS. B:\E1771IMS.509>PMPatch.exe E1771IMS.509 E1771IMS.509.OUT PMPatch 0.5.13 PowerManagement modules not found. PowerMgmtDxe/PowerManagement2.efi modules not found. Trying to apply patch #1 Nested PowerMgmtDxe/PowerManagement2.efi module at 001B9DFC patched. Gap module inserted after repacked module. AMI nest module at 00550048 patched. Phoenix nest modules not found. CpuPei module at 007A6200 not patched: Patch pattern not found. Output file generated. After renaming the files and attempting to flash I get the following: E:\E1771IMS.509>FLASHWIN64.BAT E:\E1771IMS.509>afuwinx64.exe E1771IMS.509 /p /b /n /k /r /shutdown +---------------------------------------------------------------------------+ | AMI Firmware Update Utility v3.04.03 | | Copyright ©2012 American Megatrends Inc. All Rights Reserved. | +---------------------------------------------------------------------------+ Reading flash ............... done - ME Data Size checking . ok Secure Flash enabled, recalculate ROM size with signature... - FFS checksums ......... ok Loading capsule to secure memory buffer ... done 18 - Error: Unable to start a Secure Flash session. Any help is greatly appreciated. Thank you, RJR
  2. I am running a multi-boot system on the same drive. I have Win7, Vista, and WinXP, and OSX 10.5.7 installed on the same 500GB drive. The Win7, Vista, and WinXP are primary partitions, the OSX is a extended partition. I have been using Windows BCD to boot the different OS’s. I used EasyBCD 2.0 to setup the MAC BCD sections. I have a strange problem.. I installed Chameleon 2.0-RC2 as per included readme. When I use EasyBCD to setup my OSX boot (MBR) : \NST\nst_mac.mbr I get a Boot1: error. When I do a (EFI) : \NST\nst_mac.efi then OSX boots but it comes up as Chameleon 1 ? I don’t understand how that is happening since I did not install Chameleon 1 but Chameleon 2.0-RC2. Thank you in advance, Rob.
  3. UPDATE: Problem resolved itself after doing 10.4.9 update! After doing the JAS 10.4.8 upgrade I made the mistake of selecting the '10.4.8.USB.FIX' option. I am running the semthex kernal. After the upgrade I lost use of USB. I had to plug in a PS2 mouse and keyboard to gain access back to the system. I would like to know if it is possible to undo whatever the '10.4.8.USB.FIX' installation did. Thank you in advance. Rob.
  4. Coolio, I would also appreciate the .kext. I am trying to get up and running. I have currently 10.4.6 loaded. Everything seems to work except the sound. Is it better to just reload using 10.4.8SE DVD or should I just patch up to 10.4.8 using the JAS update patches? Thank you, Robert