Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About wodorost

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Hi I tried my best with DSDT and followed all tutorials for this MoBo i could find, but they allways point to the Voodoo kext. Unfortunately this sollution is simply not good enough for me. I have very strong noise in my spekers with all the voodoo kexts and it is vital to me that the sound is clean. Soo if You have a sollution better then I then I would be glad to hear it [sic!] So far i installed retail 10.7 with the live DVD (regae) then did the combo 10.7.2. With my DSDT.aml copied to the desktop I used [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] 4.2.1 and checked: + user DSDT Install + System Utilities - Drivers - Kexts - Audio - Realtek ALC8xx + ALC8xxHDA + AppleHDARollback - Disk + 3rdPartySATA + Jmicron36x ATA - Network + Realtek Gigabit... I see in SystemUtil that the HDA kext is working (I see input and output choices) but i can't hear a thing. The system is stable so far (no booting in verbose mode to avoid kernel panic as before) but still no clean sound, well no sound at all... Any help will be nice!!! There is a DSDT for MSI X58 pro-e in attachment (extracted in linux and patched with DSDTeditor and debugged in DSDT SE
  2. MSI X58 pro-e and 10.7.2 DSDT first-time

    After seeing some tutorials and with the help of some nice ppl i came to the following sollution: I extracted my DSDT with ubuntu live DVD and then patched it with olarilla patch for my mobo and the ALC889 patch in DSDT Edit. Then i opened the patched file in DSDT SE and used the fix collumn to eliminate the warnings. Now it is warning and error free. Not sure if i should use the VoodooHDA now... Before i use this DSDT i have some questions: should i add the lines before scope(_pr): External (PDC7) External (PDC6) External (PDC5) External (PDC4) External (PDC3) External (PDC2) External (PDC1) External (CFGD) External (PDC0) External (NCPU) Is there any danger of puting this DSDT to work or am I able to reboot somehow to the system without taking this into account (-x will do?) Thanks for any Help Here are both DSDTs: the original extracted in ubuntu and the edited one. http://www.filedropper.com/bothdsdt PLZ comment on this if you can!
  3. Hello All! New year and after sobering up i decided to redo my very unstable lion installation. I could boot only in verbose mode and i had to try it sometimes up to five times before successes because of panics and freezes. Since 10.6 i do install retail but have always used some hack (mostly [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]) to do the after installation. Not always clean... I have installed Lion on my clean HDD and updated to 10.7.2 with system update (no problem). The clean install was done with the regae DVD maker (Thank you RAGAE!!!) and now i have a choice: Either i use [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] 4.2.1 (which I've kinda done for the network since I'm writing this) and [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] choice or i patch my own DSDT... Now I'm still booting with the regaeDVD and lion is working but without IDE (which i still use), eSATA, sound and with the generic ATI driver for 4800 cards ([url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] offers to inject the right model number but is it only for looks or will the openGL performance change?). Of course there is no sleep (which i really do not need) and no speed-step. Shutdown and restart is functional. My plan is to do it right but i really don't know which part i should patch in the DSDT and what functionality i should get with some kext's. Which sollution i should use for 10.7.2 and my MoBo i.e. sound can be done with ALC8xxHDA but there is (I've read) a problem with online system updates or use VoodooHDA and have some quality issues (irritating noise in my speakers) I also like to use the full power of my RAM chips. They are only using 1069MHz but they could do 1600. And i think i can "overclock" then in smbios.plist and not in the actual BIOS. Am I missing something here? So I've used my ubuntu liveCD and extracted the DSDT (attachment) and also saved the logs My question is, are there some smart people who can show me directions for patching my DSDT and give me some hints for the kext's i should have? My workstation isn't new (OCT 2010) the specs are as follows: CPU i7 920 no OC BOXED RAM OCZ Reaper 7-7-7-24 DDR3-1600 6Gb MoBo MSI X58 pro-e SATA - ICH10R IDE/SATA - Jmicron 363 SND - Realtec ALC889 LAN - Realtec 8111 Firewire - Jmicron 381 VGA ATI 4870 1Gb DSDT.dsl.zip kernel.log.zip system.log.zip
  4. Newbee alert!!! I'm trying today, for the first time, to get back to my home base. After almost 9 years without a mac i have to try OSx86 on my brand new wintel. CPU: E6420 RAM: 2x Kingston 1024Mb DDR2-800 CL4 HDD: WesternDigi 500Gb in the red sata (primary master) DVD: LG 18x VGA: ATI 1950XT 512Mb Bios related: jmicron disabled IDE mode - normal DVD-R over IDE-cable in the intel blue port (someone told me to buy a IDE2USB cable and to connect the dvd with it... any comments on that??) Sound - HDAudio 10.4.8 JAS DVD from my friend. He says it is about 2 months old. After i put the dvd and partition and erase the hdd I install the osx with Intel SSE3 smthex kernel and nothing else from the JAS submenue. after a while the computer restarted (i wasn't actually in the room) and osx never came up... 1. Is it somehow mobo related or is it plain DVD-Image issue? 2. Is there a simplistic way to suite my configuration, without kext editing and copying? 3. 10.4.9 - should I? Is it too complicated for a beginner?