Jump to content
InsanelyMac Forum

exegeses

Members
  • Content count

    41
  • Joined

  • Last visited

About exegeses

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Location
    argentilandia
  1. I have been able to install iDeneb 10.5.8 on my AMD based PC I have been through hundreds of problems with audio device. I have no sound so I am starting to consider buying a sound board. if there is no hope, I have to consider the possibility. I hope there is hope... I run on this hardware: cpu: AMD Phenom II x4 965 BE 3.4 GHz Motherboard: Gigabyte GA-MA785GPMT - UD2H Video onboard: Ati Radeon HD 4200 Audio onboard: Realtek ALC 889A RAM: 4GB Network Card: 8111c (chip 8196 / 8111) Wireless Card: Wireless Ralink RT 2760 / RT 2720 regarding the motherboard I have, ¿which sound board should I buy? I am not looking for anithing special, I just want to listen to music (medium-low fidelity) and hear the system sounds and alerts. thanks in advance
  2. I have been able to install iDeneb 10.5.8 on my AMD based PC now I want to configure Audio onboard: Realtek ALC 889A I have no sound I run on this hardware: cpu: AMD Phenom II x4 965 BE 3.4 GHz Motherboard: Gigabyte GA-MA785GPMT - UD2H Video onboard: Ati Radeon HD 4200 Audio onboard: Realtek ALC 889A RAM: 4GB Network Card: 8111c (chip 8196 / 8111) Wireless Card: Wireless Ralink RT 2760 / RT 2720 how should I do this? where can I find this driver? --------------------------------------------------------------------------------------- BTW I have been trough all this ordeal, should you real it, it has been a long, long nightmare. so I try again. nobody helped me editing my info.plist file inside VoodooHDA.kext , so if itis of any help... if I look into System Profiler -> Audio (onboard) it shows 2 devices!!! --------------------------------------------------------------------------------------- can anyone please help me?! please?! thanks for your time
  3. exegeses

    Write-enable Write Protected NTFS Drives

    Freaky Chokra: I would like to thank you for the info. I have read many of your recommended posts regarding ntfs read/write capabiities, regarding NTFS-3G + MacFuse, regarding your experience trying paragon. I am a newbies so, it was of enormous help. and of course to your "Green devil "-gift thanks again.
  4. no sound... if I go to "About this Mac" -> "More info" ->"Hardware" it says there's no Audio devices in order to rebuild permissions I have done this: sudo -s (my password) chown -R root:wheel /System/Library/Extensions chmod -R go=u-w /System/Library/Extensions exit and even rebooted -f flagged... no sound... played a song on iTunes trying every audio plug... no sound... do I need to install HDAenabler also? btw: also looked in spotlight for any "Extra" folder and there were any in terminal tried "locate Extra/Extensions" and there were any I don't know what to do...
  5. ok, thanks! I'm onto it now. I will tell you about it in a couple of minutes!
  6. VoodooHDA.kext is definetely removed, but as I look into my S/L/E folder I found theese two vodoo kexts: VoodooPS2Controller.kext and VoodooUSBEHCI.kext is any of theese an audio kext?? as I keep looking into my S/L/E folder I found this VirtualAudioDriver.kext should I remove this too??? (sorry if I am lame ) how can I look for other possible audio drivers in order to remove them? thanks in advance! thanks Iggy. I was looking and have not seen the Azalia kext. if there's no answer regarding removing other audio kexts (I don't know how to find them) I will try this thanks again
  7. I have removed VoodooHDA.kext from S/L/E installed AppleHDA.kext and HDAEnabler.kext using kext helper. repaired permissions rebooted.... still no sound... I have installed ALCinject.kext using kext helper. repaired permissions rebooted.... still no sound... if I look into System Profiler -> Audio (onboard) it shows 2 devices!!! is everthing as it should?? doesn't seem so. had I forgotten to remove any audio kext? (which one should I look for) thanks
  8. thanks!!!! downloading... let you know in a couple of minutes wish me luck btw: ¿which audio kexts should I look to remove? (in case I miss one)
  9. i searched and got (again - it must be good) to this post: when I was looking for the the "4outs 4ins kext" I found none! there were 3ins3outs 4ins3outs 3ins2outs 4ins2outs which one could be? my onboard hardware is Realtek ALC 889A (Motherboard: Gigabyte GA-MA785GPMT - UD2H)I am running on a Leopard 10.5.8 if this is any help:(please view my last qoute)
  10. exegeses

    AMD Hackintosh

    I have a very similar hardware configuration (except for the GPU). I managed to successfully install the iDeneb lite edition(10.5.8) still have no sound tough, but with help I will surely have. Audio: Realtek ALC889A seems to be a pain in the ass. go for it. i would gladly help whit what i could.
  11. can anyone help me with this? please, I am hopeless! I have been suggested to add my vendor_id and device_id maybe the codec_id I just don't know what to do. please... thanks
  12. I have downloaded and am using PlistEdit Pro to edit the info.plist file inside VoodooHDA.kext and as I have not been able to grasp what to input as device id my device id is: DEV_0885 and my vendor id is: VEN_10EC HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0885&SUBSYS_1458A102&REV_1001 HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0885&SUBSYS_1458A102 I have read, and read, and read, and double and triple read post regarding this freaking audio onboard device. it simply is too much for me. I almost never give up. but this is simply too much for me. I do not get it. I do not know what to input, where to imput it... I have found this... Codec: Realtek ALC889A Address: 2 Vendor Id: 0x10ec0885 Subsystem Id: 0x1458a102 Revision Id: 0x100101 this was in a post somewhere around, i do not remember where by now, I have been reading so much they're just numbers by now, I am completely lost. my info.plist file inside VoodooHDA.kext reads: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>CFBundleDevelopmentRegion</key> <string>English</string> <key>CFBundleExecutable</key> <string>VoodooHDA</string> <key>CFBundleIdentifier</key> <string>org.voodoo.driver.VoodooHDA</string> <key>CFBundleInfoDictionaryVersion</key> <string>6.0</string> <key>CFBundleName</key> <string>VoodooHDA</string> <key>CFBundlePackageType</key> <string>KEXT</string> <key>CFBundleShortVersionString</key> <string>0.2.61</string> <key>CFBundleSignature</key> <string>????</string> <key>CFBundleVersion</key> <string>0.2.61</string> <key>IOKitPersonalities</key> <dict> <key>VoodooHDA</key> <dict> <key>CFBundleIdentifier</key> <string>org.voodoo.driver.VoodooHDA</string> <key>IOClass</key> <string>VoodooHDADevice</string> <key>IOMatchCategory</key> <string>VoodooHDADevice</string> <key>IOPCIClassMatch</key> <string>0x04030000&0xffff0000</string> <key>IOProviderClass</key> <string>IOPCIDevice</string> <key>IOUserClientClass</key> <string>VoodooHDAUserClient</string> <key>MixerValues</key> <dict> <key>iMix</key> <string>30</string> </dict> <key>NodesToPatch</key> <array/> <key>VoodooHDAVerboseLevel</key> <integer>1</integer> </dict> </dict> <key>OSBundleLibraries</key> <dict> <key>com.apple.iokit.IOAudioFamily</key> <string>1.1fc9</string> <key>com.apple.iokit.IOPCIFamily</key> <string>2.1</string> <key>com.apple.kpi.iokit</key> <string>9.0.0</string> <key>com.apple.kpi.libkern</key> <string>9.0.0</string> <key>com.apple.kpi.mach</key> <string>9.0.0</string> <key>com.apple.kpi.unsupported</key> <string>9.0.0</string> </dict> </dict> </plist> I have tried adding this: <key>IOPCIMatch</key> <string>0x10ec0885</string> under the <key>VoodooHDA</key> but it gives me an error: Save Failed! The save could not be completed because the text is not a valid property list. XML parser error: Encountered unexpected character † on line 42 Old-style plist parser error: Malformed data byte group at line 1; invalid hex the thing is: is this ok??????? <key>IOPCIMatch</key> <string>0x10ec0885</string> it doesn't seem so. what should I imput? where shoud I imput? is the right editor? sorry, I feel hopeless
  13. thanks!, I think we're so close to make it work! as I have been reading: my device id is: DEV_0885 and my vendor id is: VEN_10EC so I have to input: <key>IOPCIMatch</key> <string>what do y type here?</string> I guess Apple Xcode will help me on such task. I am not in my hackintosh right now. I will try tonite at home (four hours from now) thanks again (shigotoshigotoshigoto - workworkwork)
  14. ok, I go to Device Manager there, i go to Realtek High Definition Audio there, I go to "Details", and then to "Hardware ids" I found two entries: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0885&SUBSYS_1458A102&REV_1001 HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0885&SUBSYS_1458A102 this is what we need to set up info.plist inside VoodooHDA? do we need anything else? how should edit the info.plist file? many thanks in advance
  15. well, we're on the road again. Preferences Panel installed. still no sound tough. I am now going to look for Vendor ID and Subsystem ID via the Device manager. BRB
×