Jump to content
InsanelyMac Forum

paratox

Members
  • Content count

    54
  • Joined

  • Last visited

About paratox

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. the topic title sounds like a scaring advice!^^ sry 4 off topic
  2. CineBench Scores

    i`ve tested 32bit, cause audio and lan works only in this mode.
  3. looking for a new laptop

    i heard the macbook and macbook pro should work out of the box!
  4. EVGA x58 Installation Guide

    the best way is the install method with usb stick (use prasys tutorial: http://is.gd/2EdYE). try this, it worked for my evga x58 sli. also multiple partitions on one drive is no problem, i have a mbr installation with 4 partitions (win7, ubuntu, snow leo, fat32 data). maybe it is no problem couse i use grub2 (of ubuntu) in combination with chameleon2 rc1 boot files. my installation is stable and i have no errors or kp. fyi: after installing little snitch you have to rebuild Extension.mkext BEFORE reboot, or you will get kp. if you get kp, try to fix the permissons and rebuild mkexts. read the following tutorials carefully: http://is.gd/2EdYE http://is.gd/2ntm9 here is also a tutorial with an uploaded dsdt and kexts: http://www.infinitemac.com/f57/guide-evga-...allation-t3854/ if you have a gt200 series graphic card you will not be able to boot installation routine, you have to use device properties in boot.plist. look here for informations how to do this: http://aquamac.proboards.com/index.cgi?boa...=509&page=1 the device path for EVGA X58 SLI of the first pcie slot nearest the cpu is: PciRoot(0x1)/Pci(0x3,0x0)/Pci(0x0,0x0) JaE-V told me via PM it would be on every mobo of same model and with every graphic card of differnt types another device path but i think it is always the same, try it. if you have a leo install you could use gfx-util to verify this. because i had no leo install on the new pc i had to use another graphic card to get the device path. my only remaining problems with snow are the "unplugged cable bug" of the realtekr1000.kext and to get audio working without voodoohda. there are already solutions around here in the forum and in irc for this 2 problems, i have to try that out and if i`m successful i will report back.
  5. anything new? i`m also a evga x58 sli user and it would be nice to have audio in snow 64bit working. what are the disadvantages of voodoohda, why is this methode better?
  6. i have exactly the same problem! before language select my lcd looses signal. computer will respond to input, but no lcd output. my install usb stick was made step by step like prasys howto says (http://is.gd/2EdYE). my hardware: evga x58 sli core i7 920 D0 (@200*18;3,6GHz) corsair dominator 3x2GB kit 1600MHz 8-8-8-24 gtx285 (on 1st pci-e nearest the cpu) to exclude wrong pci path in gfx string i used ATY_init.kext but i got the same result. maybe the problem is mbr install files? did you use original osinstall.pkg for guid or used the patched ones for mbr partition install?
  7. yesterday i`ve tried snow leo install from usb stick without success. install usb stick boots without kernel panic but when the installation screen should appear my lcd loses the signal. i`ve tried all solutions i found and got some help in irc.osx86.hu but all what i did doesn`t change this problem. i think usb stick install method doesn`t work for this board. if somebody got it working with usb install methode, so let me know the important steps for this board, please. my hardware (need to update signature, will do this after successfull snow installation): evga x58 sli core i7 920 D0 (@200*18;3,6GHz) corsair dominator 3x2GB kit 1600MHz 8-8-8-24 gtx285 (on 1st pci-e nearest the cpu) today after work i will try ideneb 1.6 and if it boots i will do the snow installation from there. otherwise will try kalyway, couse this has been reported to work. when i install snow from leo i have to uncheck printer drivers so the installation would not fail, am i right?
  8. yesterday i`ve tried snow leo install from usb stick without success. install usb stick boots without kernel panic but when the installation screen should appear my lcd loses the signal. i`ve tried all solutions i found and got some help in irc.osx86.hu but all what i did doesn`t change this problem. i think usb stick install method doesn`t work for this board. if somebody got it working with usb install methode, so let me know the important steps for this board, please. my hardware (need to update signature, will do this after successfull snow installation): evga x58 sli core i7 920 D0 (@200*18;3,6GHz) corsair dominator 3x2GB kit 1600MHz 8-8-8-24 gtx285 (on 1st pci-e nearest the cpu) today after work i will try ideneb 1.6 and if it boots i will do the snow installation from there. otherwise will try kalyway, couse this has been reported to work. when i install snow from leo i have to uncheck printer drivers so the installation would not fail, is that right?
  9. Flickering grey colors

    YEAH! 10.5.8 update fixed the flickering gray colors! this bug in nvidia drivers was present over a year, i thought apple would never fix this!
  10. Sapphire Vapor-X Radeon HD 4890

    let`s hope netkas could get his hands on this card, this is the only 4890 with a nice cooling solution! i don`t want a aeroplane turbine in my hackintosh.^^
  11. Sapphire Vapor-X Radeon HD 4890

    thanks 4 info, but do you rly know the screen connectors of this custom card? there is only 1x dvi, 1x vga, 1x hdmi and 1x display port. there is also a hdmi->dvi adaptor in the accessories for a second dvi screen. it whould be rly interesting, if this card will work with leopard. and it would be also interesting if this card will have 2 screens working in snow leo. here is a picture of the connectors:
  12. Sapphire Vapor-X Radeon HD 4890

    i want to buy this card: http://www.sapphiretech.com/presentation/p...101&pid=259 is there any chance to get this card working with leopard? anybody tried it? will it be possible to attach 2 dvi screens? maybe it would work in leopard with one attachet on dvi port and one on vga port? what about snow leopard? this card is rly cool, the only one with a silent cooling solution! the reference design is too loud for my silent hackintosh. i hope i could get this card working! thanx for help!
  13. 48x0 latest status

    something new about 4890 and dual dvi support? is there a special xfx 4890 wich work with 2 dvi monitors? does it work in the snow leopard betas?
  14. Flickering grey colors

    yes, this is a problem with nvidia based cards! also original apple hardware like the mac pro with 8800gt have the same problem. http://discussions.apple.com/thread.jspa?t...0&tstart=30 does anyone know a workaround? or do we have to wait some years until apple will fix this?
  15. Drive Clicking with AHCI under OS X

    this is no hackintosh problem, it also happens with orgininal macs. i know this problem since ubuntu. there was also a problem with load/unload cycles. modern harddrives should easy go up to 600.000 load/unload cycles and more before they will fail. i`ve heared some reports about 1.000.000 loads/unloads and more. if it is an old harddrive, it`s better to be carefully and maybe replace it before the maximal load/unload cycles. use this utility to check your "Load_Cycle_Count" (look for this line). i also look for a solution and found something that could maybe work: http://mckinlay.net.nz/hdapm/ i`m gonna test it after work and report my results.
×