Jump to content

Bobert01

Members
  • Content count

    71
  • Joined

  • Last visited

About Bobert01

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Hi there I have some old kit here just sat here doing nothing I was wondering what kind osx i could put onto it ? Intel Core 2 Duo E8400 socket 775 ( OLD ) -- 3.0GH'z Chipset Q45\Q43 south bridge if important is ICH10 3/4GB Ram ( I use the other stick sometimes ) was hoping maybe Lion or Mountain lion but I doubt it on C2D.. also what Bios settings would I need on this machine ? ( re cap what osx and what settings in the bios ) if you can. thank you.
  2. ok i will try and test this theorey out some how no this didnt work i removed all boot commands and used only -v npci=0x2000 in clover still stuck on hdmi with no mirror or anything
  3. Hi everybody........Lol i have managed to get yosemite DP6 up and running hardware 1TB hdd Z68x-ud3-b3 4GB ram EVGA Nvidia Geforce GTX 670 2GB install method install from working other mav 1TB hdd by adding in the latest clover a 10.10 folder and adding in fakesmc and null... ran the installer from mav and then at the reboot screen i went to options added kext-dev-mode=1 and booted up the installer of Yose (everytime to get it at DP6) now i have (just realised) got it almost fully working however its stuck on hdmi i need to use my monitor tho is it npci=0x2/3000 or pcirootuid=0/1 or both which is it guys ?? i cannot remember plz help anyway you can
  4. Bobert01

    Mavericks AppleHDA HDMI Audio

    driving me crazy cannot get this to work on my intel nuc
  5. Bobert01

    MacDrive in Windows 8.x: how to

    yeah hi bugs its working pal .
  6. Bobert01

    MacDrive in Windows 8.x: how to

    Right, im on 8.1 and will test and post back and see if there has been any change in support as 8.1 has been out now for a little while . when i said i was on 8.1 the version of 8.1 i had was not the update from 8 i mean i was on a direct 8.1 roll up 1 dvd and i can report that mac drive 9202 WORKS BUT the start up was seriously delayed so much so that i had a black screen for say 3 to 5 minutes just after the log in screen, this said im using start is back + 1.0.5 and i have modified my windows 8.1 for a custom theme etc (other bodge jobs) however im reporting that i will try mac drive 8 in a sec and use these drivers from mac drive 9 and see if they work . right i have uninstalled mac drive 9 pro 202 the results are okay ish as i did so i told it to close the application automatically but did not choose to restart when you uninstall it it quits the desktop, then it goes into metro if you disabled that you get a grey or "color_here" background while mac drive uninstalls then it says restart yay or nay i chose nay to post back and check that i had backed up files etc just about to restart then install the older mac drive 8 and replace the drivers... okay upon reboot i got the error that mac drive did not start and that disks wouldnt be accessible so i ignored that an clicked cancel then replaced the drivers and rebooted again..... i did not run in compat mode and its fine 100% working it will expire soon so i just need to enter my activation code is all.... so with windows 8.1 roll up 1 dvd not an update its working !!!! - however because of my setup on this machine its not brilliant at login screens i have to wait for aegis for it to bring me to the desktop but thats it ..,.it works ...now to test this on a machine WITH a Mac on it .... right im on an unmoded windows 8.1 pro roll up 1 and theres not start up delay its fine you might need .net frame work 2 and 3 fully installed....
  7. Bobert01

    Fixed atheros AR5001 on Leopard 9a527

    not working 10.6.8 dell precision m4300 sorry
  8. old thread.. ive formatted the drive and tried again but now cannot boot the dvd :/
  9. How to update from DP1 to all the others needed Mac Drive 8 Windows 7 - (sata tested only) if like me your on DP1 already and need DP2 or the other versions the way i updated was to have my working windows drive plugged on as a slave drive that chameleon could see too and boot too/from.. basically you use windows to fix the problems you find via mac drive keeping the other (mac formatted drive) plugged on too the problem i had was "appleintelcpupowermanagement.kext" every time i updated/graded the os it needed that kexts removing so that i could boot. then the other problem was that i had to fix an issue with nullcpupowermanagement.kext too i then took the one from extras folder and using the latest kextutility i installed it that way and then rebooted and then i ran diskutility and then i repaired the disk and yes again i rebooted job done all i needed was a sound kexts for alc 889, which is freely out there.. thats how i did it .. thank you : P alc 889.zip
  10. Bobert01

    MacDrive in Windows 8.x: how to

    AAARRFF , we'll need a new work around for windows 8.1 blue, reporting that pro here isnt working ....Arf ..darn it lol.. will keep trying quote from their site ​so when it does i imagine that its the same process however for good measure i even tried .net 3.5 via the add or turn windows feature on or off
  11. sorry i must have completely miss read that, did you say you boot up into mac with out chameleon ?? quote: You only need Chameleon on USB for install. I never did anything after installing Mac> installing win8 before Mac on GUID> 3 partions. 1. win8 2.ML 3 ML I select the things I need with the Chameleon options before install End quote. i must have miss read that i dont fully understand what your saying ?? - sorry man i dont really get what your saying there.
  12. yeah but the problem is that i now have no working mac at all and i cannot just redo the pen drive as im on windows only... unless i cheat and use niresh usb 10.8, i might try that now and post back.. BRB right heres the update on windows 8 i made the new usb pendrive via niresh ML 10.8.0 and it worked AND it booted to the install, i then did a little wee i then installed mac osx ml 10.8.0 that worked then i rebooted, but with no chameleon i thought i should keep the drive in (the pen drive) - i then booted from the pendrive and it saw my mac partition...great i booted the mac partition no commands/flags just normal boot. WORKED. then wen on the desktop i installed chameleon BUT now tho even if i install chameleon or chimera it boots to GPT Test Test GPT Test Test Error but with the pen drive its fine.. i moved boot1h to the desktop to see if that was the problem due to a guide on tonymacx86 but nope .. same thang... can someone please help its very close now org.chameleon.boot.plist contains this <key>DSDT</key> <string>/Extra/dsdt.aml</string> <key>Default Partition</key> <string>hd(0,3)</string> <key>EthernetBuiltIn</key> <string>Yes</string> <key>GenerateCStates</key> <string>Yes</string> <key>GeneratePStates</key> <string>Yes</string> <key>GraphicsEnabler</key> <string>Yes</string> <key>Instant Menu</key> <string>Yes</string> <key>Kernel</key> <string>mach_kernel</string> <key>Kernel Flags</key> <string>darkwake=0</string> <key>Legacy Logo</key> <string>Yes</string> <key>SMBIOS</key> <string>/Extra/smbios.plist</string> <key>SMBIOSdefaults</key> <string>Yes</string> <key>SystemType</key> <string>1</string> <key>UseKernelCache</key> <string>Yes</string> anyone know why im getting error as the chameleon boots up? as from pen its fine i used chameleon wizard to update to 2.2 r 2235 i will keep trying . and crying .. lol...
  13. (this is now solved by doing a full re-install) Hi guys and girls !!! Im Bobert : - ) firstly my problem is ML 10.8.2 not booting anymore as it was before (retail clean (myhack) install) please continue reading to see specs and full problem. HOWEVER IT IS LONG AND I DO NOT KNOW IF IT IS A SIMPLE PROBLEM SO ONLY READ IF YOU HAVE TIME AS I DONT WANNA WASTE YOUR TIME, THX - PLUS I WANT TO GIVE YOU THE FULL VIEW OF WHAT I HAVE DONE, scroll to the bottom to see the problem. specs are (i know not great for "hackintoshing") MOBO Gigabyte z68x-ud3-b3 Chip Core i7 2600k 2GB Ram Evga GTx 670 2GB 3TB HDD what i did that caused this problem (Hybrid MBR/GUiD) home built for windows to work on guid scheem basically windows didnt like 3TB and the GUiD that mac loved so i read up and modded my GUiD to let windows see it and work. So what i did was, Partition my pen drive on a mac and make a mac installer of 10.8.2.dmg, and it booted fine ish on this system, then i partitioned up this systems 3TB drive and installed mac 10.8.2 then windows and then linux (all i did was boot the pen drive, then loads diskutil* and click partition 3 times and guid scheem so all the stuff here is standard right.) then as mac is installed first to the first partition i installed windows 7 to the 2nd partition then ubuntu 12 to the third partition with no swap (mount point is / on the third partition) and (yeah i know its slower but i dont notice it on this machine) so all i now have is windows 7 with SP1 installed and there are no issues at all other than i cannot YET get back to Mac nor Linux yet ! this is as my chameleon or clover or chimera boot loader was wiped out or whatever by boring old windblows boot loader... so i also look up how to make a chameleon boot cd, i made my own back on that other mac rather than use myhack pen drive for a number of reasons.... so i booted back to mac on my 2.2 chameleon boot cd, nice i load up mac and it works nice... i restored the boot loader everythings fixed i see when i boot back to normal screen of chameleon latest 2.2 r2235 i think... then i installed windows 8 Pro (not windows 8.1 blue but windows 8 Pro build 9200) this then killed YET AGAIN the F*& boot loader ... so i managed to boot back to mac partition and install the latest chameleon again BUT and this is the problem Mac os x 10.8.2 Mountain Lion has decided NOT to boot up but the others are fine ?? what gives ?? Please god someone help me... all id like to do is boot it up chimera just reboots when im trying to boot it up from the cd (rboot) chameleon well thats the same as above (hangs at macs [pci configuration begin] ) clover reboots OR KP's commands ive tried -F -f -v Kernel=DIR to Kernel ahcidisk=1 debug=8 npci=0x2000 npci=0x3000 pcirootuid=0 pcirootuid=1 all of these all ways and on all loaders that booted up i have 3 kernels that ive tried and its not booting up at all on any of them what happends is that either the screen goes to the apple logo and freezes or it reboots an with -v it either KP's or sits at the infamous pci config begin or it then goes to the apple logo and reboots .... BONKERS the other mac is my toshiba nb100 and i cannot use [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] AND it isnt running my usbs properly (at all now not sure why) please help
  14. Bobert01

    Dell Latitude C640 Hackintosh 10.4.11

    amazingly awesome and highly detail guide you made, ive upped this to 10.5.8 could NOT have done that with out seeing things first however its not made byu using this guide tho.. mine http://www.insanelymac.com/forum/topic/286857-guide-1058-dell-latitude-c640-work-in-progress/ mine is made with modded wifi cd dvd drive ideneb 10.5.8 AND 1.5GB ram (when i say modded i mean different card not that the card has been modded)
  15. i'll try this but do remember its a distro and its hazard 10.6.2 the other release by hazard is in 10.6.6 i meaning that i think its intel only thanks again, also im moving house right now so testing isnt going to be easy ive also just started a dell latitude thread for 10.5.8, thanks again tho IiTz Shane.
×