Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About sasebanana

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Have you tried to disable SLI in BIOS? When you do onboard graphic is disabled as well ,do you use DVI-TO-HDMI in osx? if yes please post me your NVCAP, display-cfg and other information you would say are usefull , you can get it with IO... damn I'm in windows and forgot the name of the tool, it is part of the developer sdk in developer/applications/utils i guess,... maybe you know otherwise I post the name later, would be great if you can get me these informations, regards, nik
  2. Hello, thank you for your answer, I got dvi and vga to work with efi string(like with nvenabler and graphicsEnable yes) but not hdmi, I need hdmi because my main display has no dvi in , when I plug in hdmi on hdmi or hdmi via cable on dvi the display freezes or turns black after boot, I tried several NVCAP display-cfg, no chance, if anybody has any idea, pleas post I have got dual boot with windows 7 as well, do you use onboard grafik? sorry but what is KP? regards, nik
  3. Kext´s for Nvidia GTS250?

    Hello, I never had your poblem but try to use efi strings in boot.plist or NVEnabler64, I think this would be much easer than make an DSDT patch, at least thats my opinion, regards, nik
  4. GeForce 200 series support

    A couple of days ago I read something similar, try searching for EDID, maybe this helps, regards, nik
  5. GeForce 200 series support

    Hello, got anybody hdmi working on a gts 250 1gig? if yes please report best regards, nik
  6. Hello Guys, its me again with new questions.. Now I have bought a new graphic card, an asus gts 250 1gig, I read that I have to make a DSDT patch to get hdmi working (I tried NVenabler but hdmi does not work) 1: I patched my bios before, do I simply unpatch it when I install the old bios? at startup there is still something about "cpuid patched ..." not sure about exact string, if it is still patched after installing old bios, how do I unpatch it again? 2:Has anybody of you experiences with dsdt patching my bios to get my gts 250 working? can anybody send me a dsdt file which I can patch myself? tried to extract my dsdt file and inserted graphic info, but do not get graphic support , 10.6.2 boots up but can not choose resolution Some help would be great, every hint or info would be great as well regards, nik PS:I disabled old 9400 in bios and reinstalled chameleon because of the memory hack which is not necessary anymore
  7. GeForce 200 series support

    Hello, I got my asus gts 250 working with nvenabler on 10.6.2, hdmi does not work, is there any chance? maybe put nvcap in nvenabler? regards nik
  8. Kext´s for Nvidia GTS250?

    Ok I got it to work, inserted device id in the kext, no I would like to have hdmi, it does not work, any experience?
  9. Kext´s for Nvidia GTS250?

    Hello I have got a asus en gts250 1gb, according to that list http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.6.2 it should work under 10.6.2 with nvenabler 64.kext, simply install that kext does not work, I read somewere to insert an ID, can anyone tell me how to do? regards, nik
  10. Hello guys, My microphone is not working do I need a special kext for that, sound works in preferences it shows: Name: Type: None Build-in Microphone Line In Build-in Line Input Digital In Built-in Digital Input I have connected a Mic via 3.5 Jack SL 10.6.0 LegacyHDAPlatformDriver installed! Any Idea? thx, nik
  11. Hello, I read your answer but did not found any doc in the package, doesn't matter anymore, found this guide: http://www.insanelymac.com/2009/04/how-to-...ameleon-20-rc1/ I am sorry, sometimes I'm a little impatient, the instructions concerning the >2gig problem are little confusing if you are new to osx86, nevertheless great forum, best regards, nik
  12. Hello guys, I m still struggling with that >2gig problem. When I extract boot file and move it into /usr/standalone/i388/ I can not boot up again, when chameleon is loaded it says somthing like boot:... boot:.. ... boot0 :error I have installed 2x2gig inserted in the yellow slots. Did I forget anything? regards, nik
  13. Done yeahhhh! So guys it works, after so many hours!! What was the problem: I tried so many things and at least one little thing I was not able to see!! I have got 2 displays, one is plugged in via hdmi the other one via vga, so it is possible to use 2 Monitors in windows using our on board graka! I tested vga, dvi and hdmi and today I realised that my vga calbe was connected every time I tested! So vga is the fault, if it is connected (at least with one of my acer monitors) the NVDAResman.kext does not work and the display turns black!!!! Thank you all for guiding me to get SL run on a PC!!! Great work! best regards, nik PS: Maybe one should mention this in the guide, could someone safe time
  14. hello, I had to disable graphics, otherwise it was not possible to install SL because of a kernel panic, later i figured out that NVDAResman.kext was the fault, I installed the other .kext I mentioned to give them a try and get hopefully better graphic accelleration, but this was not the case, nothing changed. I have connected a acer lcd via vga, dvi does not work(black screen) hdmi does not work as well, Installing history: installing via boot disk(neither efi nor that bootcd mentioned in the guide) does not work -> black screen or kernel panic(tested with severel bios settings), I installed it via usb hdd(restore of dvd) installed chameleon 2 rc4 and severel kext(including framebuffer_disable.kext), SL was working stable(but no graphic and sound) so I installed the kext from your guide and did entry changes as well as insalling the chameleon 2 rc3(guide link) I also did the bios flash, I'm new to mac, maybe I forgot some setting possibilities? It would be great to fix this issue. Thanks a lot
  15. I already flashed my bios like it was said in the guide. os x recognizes my graphic card, it shows all spec, but I cant change the resolution. NVIDIA GeForce 9400: Chipset Model: NVIDIA GeForce 9400 Type: GPU Bus: PCI VRAM (Total): 256 MB Vendor: NVIDIA (0x10de) Device ID: 0x086a Revision ID: 0x00b1 ROM Revision: NVIDIA GeForce 9400 OpenGL Engine Displays: Display: Resolution: 1024 x 768 Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888) Main Display: Yes Mirror: Off Online: Yes Display Connector: