Jump to content

Hawie

Members
  • Content count

    23
  • Joined

  • Last visited

About Hawie

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. kakewalk USB drive do good job, but my main board is not covered. I wanna to create my own for my main board. The problem is, How to do automatic post-install with USB install drive like kakewalk do? (Automatic install bootloader, copy Extra files, mod system plist...etc)
  2. Try more options, the dmesg changes: AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - no acpi-device? AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - no acpi-device? AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - Allocate Interrupt event source failed AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - Allocate Interrupt event source failed AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - Allocate Interrupt event source failed Previous Shutdown Cause: 3 AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - Allocate Interrupt event source failed AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - Allocate Interrupt event source failed AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - Allocate Interrupt event source failed AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - Allocate Interrupt event source failed AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - Allocate Interrupt event source failed NEED HELP?!
  3. I found no way to get 5784 (not 5784M) to work. tried all the files from this thread include replies. kernel boot msg: AppleBCM5701Ethernet: 0 1698 getAdapterInfo - Device is unknown AppleBCM5701Ethernet: 0 1698 getAdapterInfo - Device is unknown AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - getAdapterInfo failed, giving up AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - getAdapterInfo failed, giving up My board (Dell 730x, MSI7543 oemed) have two 5784 NIC. anybody help me?
  4. After kextload, SD card appears for TI 0x803c104c, but can not access. lspci: 03:0b.3 0805: 104c:803c SD Host controller: Texas Instruments PCIxx12 SDA Standard Compliant SD Host Controller diskutil list:(2G SDcard with /dev/disk1s1 but not appeared) /dev/disk1 #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: *1.9 Gi disk1 mount: sh-3.2# mount_msdos /dev/disk1 /Volumes/aaa/ mount_msdos: /dev/disk1: Input/output error
  5. Toshiba R500 Notebook with 11/30/2008: beta IOPCMCIAFamily version. 10.5.5 voodoo kernel PCMCIA working, but lost FireWire. FireWire works if I restore original IOPCMCIAFamily. sh-3.2# dmesg | grep PC Replacing extension "com.apple.iokit.IOPCCardFamily" with newer version (1.6.4 -> 3.2.8). Skipping duplicate extension "com.apple.iokit.IOPCIFamily" with older/same version (2.4.1 -> 3.2.8). IOPCCard info: Mac OS X PCMCIA Card Services 3.2.8 IOPCCard info: options: [pci] [cardbus] [pnp] IOPCCard info: Intel ISA/PCI/CardBus PCIC probe: IOPCCard info: TI XX12 rev 00 PCI-to-CardBus phys mem 0x80204000 virt mem 0x34734000 IOPCCard info: host opts [0]: [pci + serial irq] [pci irq 21] [lat 64/176] [bus 4/4] IOPCCard info: PCI card interrupts, PCI status changes
  6. really works. But it is not recommended. text display not so good. even worse than low-end model E228WFP.
  7. GA-EP45-DQ6, 10.5.4, but X1950XT QE CI not enabled. tried 10.5.3 all Jccool Method. anybody have the same problem?
  8. Dvd player app bundled with osx can NOT play with USB external drive. 10.5.3 seems like to fix this problem with apple's official usb drive, like superdrive for macbook air. but our hackintosh still can not play with USB external drive. we have to use VLC instead, it's not perfect as u know. Anybody can fix the dvdplayer? BTW: some notebooks' internal dvd drive interconnected with USB, appears the same as external USB drive, its big problem for these notebooks.
  9. Thanks to Chun-Nan, rev6 works for me now (Leopard 10.5.1). But FireWire Bus get something different: System Profiler FireWire Bus: Warning: Unable to list FireWire devices. Any ideas?
  10. yes, kernel panic. except restore IOPCCard...kext file. tried to disable firewire in BIOS, move firewire kext file, also get kernel panic. have to restored. I just installed new clean system to new hdd with ToH RC2 DVD, still get kernel panic if replaced with the IOPCCard...kext file. Maybe my laptop's hardware something special, the other DVD versions like iATKOS and Kalyway DVD always get kernel panic while boot, only ToH RC2 DVD can boot without kernel panic. but a lot of hardware components of the laptop work out of box, include 945GM, Atheros 5008X, Giga NIC, Firewire, Touchpad, KB, DVDRW...etc. Audio In/Out working after patched. now, keep trying cardbus, SD controller and bluetooth to work, its difficult to success, i think.
  11. Replaced all. but... Restore only IOPCCardFamily(from vanilla or ToH, not working), kernel panic disappears.
  12. Yes. always. I dont have the luck as u (-:if works with original IOPCIFamily, I think that is terminal solution for me:) my system just added dsmos.kext for EFI working. replace AppleSMBIOS for System Profiler, everything else use vanilla.Try restore IOPCIFamily, kernel panic apeared again. tried three version of IOPCIFamily, the rev3 included, 10.5 vanilla file, 10.5.1 vanilla, all goes kernel panic. if only replaced with older IOPCIFamily(1.8?), yes, still kernel panic. would u please pack the following kext files from ur woking leopard system for me? AppleACPIPlatform AppleSMBIOS AppleAPIC IOACPIFamily IOPCCARDFamily IOPCIFamily IOUSBFamily Maybe something else different cause kernel panic.
  13. Hi Chun-Nan, tried without EFI, kernel panic still exists. tests with vanilla 10.5 kernel(9.0.0), ToH RC2 kernel(9.0.0), ToH sleep kernel(9.1.0), all same results as attached screen file. also tried with vanilla 10.5.1 kernel, no luck. of cause, plist changed when tested with rev1 and rev2, IO/Memory ranges as attached. my laptop is Toshiba Portege R500(U7600, 2G, 945GM, 120G HDD,...), Dual boot with Leopard 10.5.1 and Leopard 10.5, EFI + vanilla kernel / ToH sleep kernel. The cardbus Only working as Mariusz post IOPCCard info: Mac OS X PCMCIA Card Services 3.1.22 IOPCCard info: options: [pci] [cardbus] [pnp] FireWire (OHCI) TI ID 803a PCI now active, GUID 0000390000b10886; max speed s400. IOPCCard debug: IOPCCardBridge::probe IOPCCard debug: IOPCCardBridge::start IOPCCard debug: IOPCCardBridge::configure IOPCCard debug: adding bridge mem space 0x90000000-0x9fffffff IOPCCard debug: cs: CardServices(AdjustResourceInfo, 0x0x12345678, 0x0x33de7ce4) IOPCCard debug: adding bridge io space 0x0-0x8fff IOPCCard debug: cs: CardServices(AdjustResourceInfo, 0x0x12345678, 0x0x33de7ce4) IOPCCard debug: adding bridge io space 0xa000-0xffff IOPCCard debug: cs: CardServices(AdjustResourceInfo, 0x0x12345678, 0x0x33de7ce4) IOPCCard debug: cs: CardServices(GetCardServicesInfo,I 0OxPCC0axr3d3d e7dd3e8b, u0gx: 0) IOPCCard debug: i82365.c 1.326 2000/10/02 20:27:49 (David Hinds) IOPCCard info: Intel PCIC probe: IOPCCard info: TI XX12 rev 00 PCI-to-CardBus phys mem 0xff600000 virt mem 0x348e4000 IOPCCard info: host opts [0]: [pci only] [pci irq 21] [lat 64/176] [bus 4/4] IOPCCard info: PCI card interrupts, PCI status changes IOPCCard debug: cs: register_ss_entry(0-1, 0x0x347a7dff) IOPCCard debug: ds.c 1.104 2000/01/11 01:18:02 (David Hinds) IOPCCard debug: cs: CardServices(GetCardServicesInfo, 0x0x33de7d44, 0x0) IOPCCard debug: cs: CardServices(BindDevice, 0x0x33de7d3c, 0x0) IOPCCard debug: init_waitqueue_head stubbed out! IOPCCard debug: cs: bind_device(): client 0x0x3aa3504, sock 0, dev Driver Services IOPCCard debug: cs: CardServices(RegisterClient, 0x0x3b06e08, 0x0x33de7cfc) IOPCCard debug: i82365: GetStatus(0) = 0x30 IOPCCard debug: cs: register_client(): client 0x0x3aa3504, sock 0, dev Driver Services IOPCCardBridge::setPowerState state=2 IOPCCard debug: IOPCCardBridge::setBridgePowerState state=2 But I'll lost HDAaudio, mini-pcie Atheros 5008(work as Airport Extreme out of box), its not acceptable. so I have to wait...
  14. Bad news for me. I tried all revs include rev1 to rev3, w/wo IOPCIFamily.kext come with it, but get kernel panic always. I read all the pre posts, and think that, may be EFI problem? My Both OS(leopard 10.5 and 10.5.1) tested, all boot with EFIv8. Anybody who tried it successful with EFI? Thanks to Chun-Nan, u give me new hope to get it work. I'll try later without EFI boot, any help will be appreciated.
×