Jump to content

skyfox

Members
  • Content count

    49
  • Joined

  • Last visited

About skyfox

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Halifax, NS, Canada
  1. This is not a "cheaper" board, it goes for $150 on Newegg and has almost every feature imaginable in a Z77 board. Everything works without the DSDT but I'm attaching it just in case anybody wants it. Also, LAN works now with this kext: http://www.osx86.net/view/3089-broadcom_netlink_bcm57781.html Asrock Z77E DSDT.zip
  2. My setup: Antec ISK110-VESA case i5-3570K 8gb DDR3 2133 80gb Intel SSD Dell DW1515 AR9280 Wlan Mini pci-e card Steps to get Mtn Lion working: 1. set graphics memory to 64mb in bios (important!) 2. install 10.8 GM from usb 3. after install, boot from usb and select new system 4. install MBeast 4.6.1 with these options: - Easy - Nullcpupowermanagement - Mac mini - Chameleon theme 5. install Chameleon 1.11.0 6. reboot HD4000 works perfectly on DVI (did not try VGA or HDMI) no wifi, LAN, or audio To get audio working: 1. create DSDT.aml with DSDT Editor and put it in /Extra 2. use MBeast 5.0 to install Realtek ALC898 (with DSDT) 3. reboot 4. go to audio control panel, and select internal speakers. also turn on volume control. To get WIFI working: 1. buy Dell DW1515 mini-pcie adapter (got one for $6 on Ebay) and swap it with stock card 2. in terminal: sudo nano /System/Library/Extensions/IO80211Family.kext/Contents/Info.plist 3. delete these lines and save it: <key>OSBundleRequired</key> <string>Network-Root</string> 4. reboot 5. open network prefs 6. if you don't see a wifi connection, then hit + and add one, then apply
  3. It took me about 3 days to get everything working so I thought I would share my experience. The Acer Aspire 3830T-6417 has a 13.3" screen and Core i3-2310 with no internal dvd drive. Amazon offered it for $479 back in August and it sold out in hours so I expect a lot of people out there have this model. After much experimentation, I was able to get almost everything working: * HD 3000 with full QE/CI and res change * internal Wifi * trackpad with 2-finger scroll and gestures * audio Sleep doesn't work and I don't know about ethernet. Here's what you do: First, install 10.6.3: 1. Restore 10.6.3 retail dvd to 8gb flash drive with Disk Utility (you must use a flash drive, it doesn't work from the dvd) 2. Plug ext. dvd drive into left usb 2.0 port, 8gb flash into right 3. Boot [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] 3.11, then press F5 4. Launch installer (on 8gb) with -v 5. At installer screen, unplug dvd drive, insert usb mouse plug 6. Use disk utility to partition disk as GUID 7. Customize options, uncheck all but Rosetta (optional) 8. On reboot, unplug 8gb flash, insert mouse, and boot with [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url]. 9. Press F5 and then boot new partition with –v 10. At Welcome, press Fn + F8 to mute distorted audio Next, update to 10.6.8: 1. run 10.6.8 updater but don’t reboot 2. Run [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] 3.80 (must use Chimera 1.4, not 1.5 which is in 3.90) with these options, but dont reboot [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] VoodooHDA 0.2.72 IOPCIFamily Fix IOUSBFamily Rollback Nullcpupowermanagement Voodoo Controller Macbook Pro 8,1 Don't select: USB 3.0 (causes system freeze when port used) Voodoo Trackpad (causes trackpad to not work at all) 3. after [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] is done, open terminal, and replace /boot with Kyle_c’s boot file (attached) 4. reboot WIFI-- Install kext (not kernel) from here with [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] (no modifications necessary): http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=257011 In my first attempts, I used [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] 3.90 which claims to support HD 3000 natively but all I ever got was a black screen. I also tried Lion, but that was unsuccessful as well. kyle_c_boot.txt
  4. Kamikazi, I think you must boot from dvd to fix the video because single user mode doesn't support a flash drive (that's where natit comes from). Do you remember where you saw Taruga's guide? I have searched around, but he has quite a few posts on here! Also, I got the LAN working. The problem is that I was editing the Yukon kext instead of Yukon2.
  5. I just bought a NR110E from Fry's for $599. Not the best deal for the specs, but my sister had to have a white laptop. And, it costs half as much as a real Macbook! Anyway, I have Leopard 10.5.2 mostly working with EFI and vanilla kernel. I've tried both Kalyway 10.5.1 and iAtkos 10.5.1. Sleep and "about this mac" are broken in iAtkos, but work in Kalyway so I went with it. Otherwise, they are about the same. Here's how you get it working: Kalyway 10.5.1 - hit customize and select these options only: Vanilla kernel (and 2 underneath) EFI Boot (MBR or GUID depending on what you have) X3100 video - you'll have to install Paulicat’s Natit.kext to get the internal display working: http://www.mediafire.com/download.php?ej2e9z2xg1d iAtkos has natit built in by default, but on Kalyway you'll have to boot the dvd after install and use the terminal to copy it from a flash drive. Also delete “AppleIntelIntegratedFramebuffer.kext.” It won’t boot unless you do. When you finally get to the “welcome” movie, you will see the display repeated over the screen 3 times. But you can still see what’s going on and use the mouse. Fill in the usual reg info. Once you’re at the desktop, change the resolution to 1280x768. To get 1280x800, download the “switchresx control” from here: http://www.madrau.com/switchres/SwitchResXControl.zip 1. run it 2. hit the "custom" tab then + 3. under horiz, put 1280 in the top box 4. under vert, put 800 in the top, and 60 in the lowest box 5. OK, apply, and reboot Your video should be perfect now. Realtek ALC262 Audio – download the patch here: http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=73287 This will give you speakers and headphones, but the speakers do not turn off when you plug in headphones (they both always play). Atheros 5006X Wi-Fi – I tried every solution on the forum and then some with no luck. I finally read where those solutions only work on PCI cards, this is PCI-E. As far as I can tell, nobody has gotten this working yet. I replaced it with a Broadcom 4311 mini PCI express card I got on Ebay for $13. It was recognized automatically, no need to do anything. Even the “kill switch” on the front still works. To replace the card, flip the laptop upside down and remove all the screws (even the 2 under the memory cover). The entire black bottom will come off and reveal the wifi card. Very easy. Alps Trackpad – Works by default in both distributions but no tapping or scrolling. To get these, download package here: http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=88811 DVD burner, USB, firewire, keyboard and sleep all worked from the start. Once I had all these devices working, I installed Kalyway’s 10.5.2 update without a hitch. Here’s what I can’t get working, but it looks like some others have: Marvell LAN – I have tried patching the Yukon kexts as others suggested with the proper device id (435311AB) but no luck. Can somebody describe exactly what they did? Battery/AC gauge – somebody said they had this working too, but not me.
  6. need help with wireless atheros

    Raton, did you ever find a solution to this? I got the same problem on Kalyway 10.5.2. The card is detected and all the kexts load fine. But no sign of an airport card in network sys prefs and no icon. This is on a Sony NR110E with Atheros AR5006X. Everything else works fine.
  7. Possible 3850 solution

    Its been determined that the device id is the only thing standing in the way of a perfect working 3850. Take a 3850 rom, change only the device id (from 9505 to 9501), flash it, and suddenly no more white menus. Everything works perfectly in Leopard. Unfortunately, that very same change causes Windows to lose all acceleration. As such, we are having to flash the rom on the card every time we switch between Mac and Windows. I’ve been messing around with disassembling the ATIRadeonX2000 kext in an effort to get my 3850 working natively. I discovered these functions which seem interesting: ATIRadeonX2000getChipID ATIRadeonX2000getDeviceType I’d bet one of these is returning the 9505 device id to the system, which then causes the white menus. If we could rewrite the function to always return 9501 regardless, then it might fool the system into believing its a 3870 which works fine. I think these functions would have to be run with a breakpoint, and then the contents of the registers examined. If one of them has '9505' then it could be altered at that point. Unfortunately I don’t know assembler well enough to accomplish this. Any assembler pros out there? (edit) I attached a screenshot from Ida Pro
  8. Has anyone tried typing -legacy before the dvd boots? I think I had to do that on one of my computers.
  9. Somebody else got it to work by setting the AGP aperture size to 128mb in the bios: http://forum.insanelymac.com/lofiversion/i...php/t55624.html This guy got it to work (under Leopard) by settings the aperture size to the minimum: http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=66469 Either way, the AGP aperture size seems to be the key. Just mess around with that and you should get it!
  10. Radeon 3850/3870 thread

    I saw Netkas' suggestion to change the devid and also tried RaBit. I have used it many times before successfully. It seemed like it edited the file ok, so I flashed and rebooted. Soon I was staring at blackness. Not only would the card not post, but my mobo wouldn't post with the card plugged in. I was finally able to get the card flashed back to normal in another computer. I saw on a forum where people had figured out how to hexedit voltages and clock speeds of their bios, but I never saw any mention of changing the device id: http://www.xtremesystems.org/forums/forumdisplay.php?f=136
  11. Radeon 3850/3870 thread

    Same here, although QE/CI and res change all seem to work fine now on my Visiontek 3850 (0×9505). When I click to make the blank menu disappear, text shows briefly but not long enough to be useful. I can remember what the options are in most of the programs I use, so its not really a big deal. Using Kalyway 10.5.1 with EFI on E2140, 2gb ram, 945g chipset.
  12. I also have this board, and everything works in 10.4.8 except sound. I've already tried all the tricks and packages that worked on my other systems. Any hints?
  13. You won't have to worry about that. Since many Macs have been sold without SSE4 cpus, they will always have to support SSE3 systems. There were never any Macs sold with SSE2 only processors.
  14. Looks very similar in size and specs to the Asus Eee PC, which can run Leopard: http://www.engadget.com/2007/11/15/leopard...made-in-heaven/ It also uses an Intel 9xx chipset and Pentium-M derived SSE2 cpu about the same speed.
  15. Haven't tried it yet, but I think I found the solution. According to this article about EFI: http://www.digitmemo.com/articles/734/ 4. Using vanilla AppleACPIPlatform.kext will lost all PS2 ports but if you’re on an all USB setup, that’s fine. When we ran the 10.5.1 update, the hacked kext would have been replaced with the vanilla one. If you put the hacked one back, it might fix it. I've already gone back to my 10.5.0 image, but I'll try this after I install the update again.
×