Jump to content
InsanelyMac Forum

tele

Members
  • Content count

    33
  • Joined

  • Last visited

About tele

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. ok got it thanx ! please can someone teach us where and what write into that .plist file ? how to increase/decrease tx/rx buffers ? HNAK ? MIEZE ?
  2. ok will give a try and report back thanks for the great effort to all of u !! some little hints to help a noob like me to edit the numbers into .plist of 3.0.4 version ? where this .plist is located ? THX
  3. do you think that tweak could help when someone's experiencing some system freezes ?
  4. i'm actually using the kext 2.4.14 old version with haswell z87x gigabyte mobo... do you think the newer 2.5.4f is reliable for normal ethernet usage ? do you think i might manually switch to 10 or 100 speed instead of gigabit like i read someone did for more constant and stable data flow ?
  5. diddl14, thanks ! you just fixed the WOL issue or also debugged/optimized the kext to be more stable and reliable than the older one ?
  6. same NIC as ila225, would be great a new stable reliable driver ! thanks MIEZE !!!
  7. ok riley, thanks again for you help... i keep searching … actually found this: http://plugable.com/shop/eu Mac OS X 10.9 (and 10.8.5) includes support for both the AX88772 chipset and the AX88178 chipsets in our USB 2.0 USB Ethernet adapters, and UD-160-A docking station. For these chips, we recommend first uninstalling any ASIX drivers and repairing disk permissions before upgrade to 10.9 (relying on your built-in net connection), and just plugging in to use the Apple drivers after upgrade. PS: just bought this one… will update when i get it http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B00484IEJS/ref=ox_ya_os_product but some faith remains i can make working onboard NIC
  8. i need just linux terminal or a specific tool ? any other network card ? those from wiki list are mostly discontinued or no recently tested on newer osx systems… all says 10.6 or 10.7 i'm tempted to try renistall ALL onto another HD and check if network works correctly at second try. i'm really upset cause the rest seems to run smooth… i tested under logic pro X with maxed out cpu (all 8 threads under full load) and looked very stable system, what a shame
  9. -> Riley, thanks for suggestion... i dont have access to linux, can do that by osx terminal ? -> ila225, you mean that usb to ethernet adapter sold by apple here? : http://store.apple.com/us/product/MC704ZM/A/apple-usb-ethernet-adapter?fnode=58 from customers comments it seems for a lot of people does NOT work ...
  10. genzai, really thanks for your help ! i appreciate a lot, if Mieze will do i will be glad to make a donation to repay her for the disturb dont want to be off topic but i need to explain a little bit more specific my problem... aside the internet navigation, due to the lagging/intermittent data flow i have the MAIN problem with 2 music ethernet controllers. my euphonix mc control and mc mix are unusable cause the data is not constantly and precisely delivered in/out of them. their EUCON protocol is used by Avid prefessional product and is mostly reliable. i updated driver but not solved the problem. i just did a try with my mac book pro and they works perfectly, so the culprit is the ethernet for sure it's a shame cause today i did a bench test with Logic Pro X and my hack pro scored very well and stable, but without controllers much productivity is cutted down let's hope Mieze or someone else will fix this issue, i reading around it's a PITA for many of us! great thanks to all guys here helping me ! PS: i checked your links tonight but neither products are available in EU (i'm from Italy) any other network card that works OOB on mavericks ?
  11. tried latest driver, same issue or worse… back to 2.4.14 here i read Intel Ethernet Network Connection i217-V... anything i could check in the BIOS to see if all is configured as should be ? otherwise i think i need advice for a good ethernet card that works with mavericks
  12. sorrt my mistake...i typed it wrong… i'm actually using 2.4.14 and NOT 2.1.14 !! i corrected my previous post… so i could try to use 2.5.x ? what is latest driver ?
  13. hey genzai i reading you must reset kext cache and repair permission to replace a kext file, then restart and install the ethernet driver again… so i must delete the 2.4.14 kext from beast 6.0.1 and install the Network hnak's AppleIntelE1000e v2.5.4d from 6.0.0 ? do you suggest to do this manually using app like kext wizard ? actually i'm a total noob, so could you explain how to "try" most recent ethernet driver without messing up all the system ? if is possible, you can help me here by chat or PM ? thanks a lot for you advice
  14. here running osx 10.9.0 and i have gigabyte ga-z87x-oc with Intel GbE LAN chipset. after starting up the DHCP does NOT connect to my Netgear DG834gt, and it appears as IP 169.254.x.x if i disconnect and reconnect the ethernet cable from the router i get correct DHCP IP 192.168.0.x internet seems to work but IT'S VERY SLOW, and after shut down i have same issue when start up the computer again. my network specification taken from system profiler: Type: Ethernet Controller Bus: PCI Vendor ID: 0x8086 Device ID: 0x1503b Subsystem Vendor ID: 0x1458 Subsystem ID: 0xe000 Revision ID: 0x0004 BSD name: en0 Kext name: AppleIntelE1000e.kext Location: /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleIntelE1000e.kext Version: 2.4.14
  15. ciao williamwallace grazie x la celere risposta ! ho visto un pò in giro e mi pare che la 9400 ha 2 DVI, e visto ke è passiva sarebbe proprio perfetta... x la cronaca i miei monitor non hanno la VGA. mi diresti a questo punto esattamente marca e modello della tua 9400 GT ? vedo un pò anke x una 8500/8600 con doppia DVI ma credo ke passiva non esiste o sbaglio ? PS: perdonate l'ignoranza ma il driver di una eventuale 8600 oppure 9400 con c'è già in OSX 10.5.6 ? gli ultimi portatili montano proprio 9400/9600, mentre la serie appena precedente montava proprio la 8600. dai datemi una mano che offro una bella birra a tutti !!
×