Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About martthie_08

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Hi Chicco, I can't really see your profile at the moment, but yes I am running HD2 with old PCI cards on 10.6.8 You can install on a new partition (or 2nd harddrive), but you will have to get a new bootloader (like current version of Chimera) to be able to boot into Snow Leopard. You can then still go back to Leopard if it does not work out for you. Plan at least 3 days of installation and bugfixing if you are not an expert, I did the install a day before a big mix session and that was kind of a nightmare :-) good luck! EDIT: now I can see your profile, what mainboard are you using?
  2. yesterday I got my new system running, there are some issues, but basically it works and performs great. here are the specs: OS X 10.6.8 ([url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] + [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] install method) vanilla install from original Snow Leopard DVD (then software combo update to 10.6.8) DSDT from tonymacX86 ProTools HD 9.0.5 (HD2 PCI, 128 voices, long 4096 delay compensation) ASUS P7P55D mainboard (2003 BIOS) Intel i7 870 quad CPU 4 GB G.SKILL RAM NVidia 7300 GT graphics card (fanless) 1TB system disk SATA 2TB audio disk SATA Apple USB keyboard and USB magic mouse 20" Apple Cinema Display Emagic MT4 MIDI interface ProTools PCI Core in Slot 1 ProTools PCI Process in Slot 2 2x Digi 192 interfaces (connected to PT Core card) M-Audio Profire Firewire for iTunes Audio PCIe UAD-2 Solo Card (busted after firmware update with V6 driver) I am planning to add an Accell card soon, they are pretty cheap on the used market. There are some issues mostly USB related, - the system will not go into the bootloader if there is an external USB harddisk connected or if my logitech wireless mouse stick is connected on boot - occasionally the iLok is not properly detected and ProTools will (of course) not start - sometimes ProTools bounces in the dock for 20 seconds before the splash screen shows up best regards, Marten
  3. PC EFI V 10.6

    PC EFI 10.6 running fine here, thanks for this wonderful piece of software! I am running vanilla kernel 10.5.8 on a Intel Quad 6600 with NVidia 7300GT graphics, which gets recognised automagically with the GraphicsEnabler option (including QE), internal Gigabit Ethernet on GigaByte EP45-DS3 (F9B) running and power off / reboot working as expected, all without DSDT.aml... ...as the documentation is somehow scattered all over the place, I have one issue on my system I can't seem to get fixed by myself: UID detection - will I get this working without smbios.plist or DSDT.aml? This is my com.apple.Boot.plist: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>Kernel</key> <string>mach_kernel</string> <key>Kernel Flags</key> <string>-x32 -pci1</string> <key>GraphicsEnabler</key> <string>Yes -pci1</string> <key>Timeout</key> <string>5</string> </dict> </plist> Thanks for any suggestions! best regards, Marten