Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About jamesclavel

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. i think we had the same issue, there are other multi-byte registers that needs to be worked out. mine did the job but with incorrect values which resulted to incorrect display of information as well. i'm monitoring the thread on the "other site" for rehabman's reply. following the other site's thread is working. although there are still few things to work on to succeed.
  2. hi rehabman, thanks for the reply. actually I followed that same tutorial on the "other site" which brings me to display the battery. i know i am close to the patch but with a few hiccups. maybe you can share your insights well on the "other site"
  3. hi rehabman, i managed to show the battery icon on the top (menu bar) using the patch method on your tutorial. there is one register which is using 256-bit. i'm not quite sure how to patch it. attached is a screenshot of the battery status when unplugged. since battery is always showing 0% when plugged-in. as expected when unplugged it will displayed an almost drained icon. but when clicked, details showed as to "remaining time". i tried replicating the method I found as below: https://github.com/RehabMan/OS-X-ACPI-Battery-Driver/wiki/Lion-Support-for-DVx since it's quite close to my DSDT code - compile as no-error. when I apply it on my /Extra folder and reboot, it shows the battery meter with correct information but the downside is I lost my QE/CI on HD3000 and it took sometime to boot and enter password. not sure why it affects the graphics adapter. i currently removed the update as above to retain the QE/CI. below is the link for my current DSDT. https://dl.dropboxusercontent.com/u/2646309/dsdt/System%20DSDT_patched.dsl.zip any help is appreciated. best regards, #james
  4. hi rehabman, i am working on my Lenovo Z470 which is currently running 10.7.2 and i plan to update it to 10.9 mavericks. i have successfully installed 10.9 mavericks on one of the partition while keeping the 10.7.2 Lion on the main partition. most of the hardware works except i think which i have not tried is the LAN (works with 10.7.2 but in 32-bit mode). I would like to ask help for DSDT patch to display the battery information on 10.9 mavericks. attached link is my DSDT.dsl https://db.tt/tEvwPPfO i'm using macIASL to extract and patched for the laptop to work. - i currently used voodoo battery kext but some erratic / strange things happen when i used the laptop without connecting to the adapter. sometimes it works well and sometimes unpredictable. so I have read the thread for a few hours now but I don't understand much how to do it. I checked your GIT patches but I have not found a patch for Lenovo Z470. I hope you can help me with this. thanks in advance. #james
  5. [GUIDE] Gigabyte X48-DQ6 et Intel Core 2 Quad Q8400

    hi everyone, just wanna share my experience regarding this cool project... i have successfully installed 10.6.0 in my PC as configured below: Motherboard: Gigabyte GA-X48-DQ6 Processor: Xeon X3220 @ 2.4Ghz Video Card: Sparkle GeForce 9600GT 512MB GDDR3 256bit Memory: 4GB Team Dark Extreem 1066 CL5 Hard Drive: 320GB Western Digital 7200 Power Supply: OCZ ModXtreme 600W DVD: Samsung DVD Writer VC is enabled using: NVEnabler 64.kext Audio is enabled using: HDAlegacy with the DSDT and AML files LAN is enabled using: RealtekR1000SL.kext at first, the SL 10.6.0 everything works well, video and audio we're OK. I tried updating the system into 10.6.2 and then suddenly the audio was gone... any one having the same experience? or do you suggest to update first the system before installing the Audio kext and it's files. your help is very much appreciated. Thanks much. james