Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About lcsper

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Hmmm... thats odd. Try downloading the files needed again. Also make sure you are picking the right vmdk file, there are two in the package, it should be the one without the _ before it. Then go to CD/DVD and make it load the darwin_snow.iso thing. That will do the trick. After that its just installing it and running it.
  2. Alright, thanks. If that doesn't work I'm gonna try installing it to an external HDD (just got one via newegg) from inside VMWare.
  3. What version of VMWare are you using? Make sure you are using either VMWare Player 3 or Workstation 7. Also make sure you are trying to load the files in the right places because if you don't then well it won't work. Try to get a Snow Leopard retail DVD since that tutorial is for Snow Leopardl
  4. I finally got a working boot USB that would allow me to install OSX SL on my Sager but heres the thing - whenever I attempt to install Darwin hangs with "Still waiting for root device". From the research I have done the problem seems to be my P965 chipset + ICH8R south bridge. Now the thing is these are supposed to be natively supported by OSX and yet I get that message no matter what. I have tried many proposed solutions and none of these worked. I have managed to get it working inside of VM Ware but so far I can't install it no matter what I try. Also it seems that right before it hits that message it attempts to search my DVD drive (aimlessly of course). Anybody can help me get through this crappy message so I can at least install OS X?
  5. Exactly, I am not using a patched version of Mac OSX, I am using the standard retail version of it. What I did was install Snow Leopard inside VM Ware and used that to create a bootloader USB with the kexts I need to make it work on mine. However, as of right now I am still stuck on Still waiting for root device but I think I know what I need to do to fix it. In your case however you need a kext to make it work as you need it to. Since you got a retail version of Leopard I think it should be pretty much the same process to get it to work on VMWare as Snow Leopard. Once you do that you should be free to create this USB bootloader. You DO NOT need a USB stick for that if you have an external USB HD you can use. It should be the same exact process to install it as if you are using a USB stick. The kext you need is AppleNForceATA.kext (I think). Follow that tutorial and with a little luck it shouldn't be too much trouble to make it install. Once you have gotten it installed then you might run into problems, but then again you might not. In any case post whatever happens here as it could help me fix my problem too.
  6. Well I got Snow Leopard to be fully functional in VM Ware using that tutorial I posted a link to. In fact I am posting this from inside it. From the research I've done what seems to be the problem is that we are missing a kext that would allow our HDD to be found and thus we can't install. In your case you are using an nVidia chipset which is why you can't install it since it isn't natively supported. However, as far as I know there is a kext that you can use for your motherboard (I think it is this one here: http://darwin-ata.googlecode.com/files/App...%2810_4%29.zip) that will allow you to install OSX. In my case I have the dreaded P965 chipset which for some reason seems to be a pain to get it to work. You will have to create yourself a boot USB to be able to install it and unfortunately for that you need a working OSX installation. Does your computer support hardware virtualization? If it does I'm certain you will be able to install Snow Leopard on VMWare and that will allow you to create this boot USB easily, just follow this tutorial: http://prasys.co.cc/2009/11/snow-leopard-b...mware-player-3/ I assure you this works, it takes some time to get it working but it does work. Once you got that working then you can start creating a boot USB (there are many tutorials for that - I am using this one as it is very good: http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=199832) Also, do you have a retail Snow Leopard DVD? If you don't make sure you get one as you will need it (and besides they are only 30$). Well, good luck to you and be patient, it is pretty annoying to get this to work but I'm sure its possible, just needs a little prodding in the right direction.
  7. Ok looks like I am making some progress in doing this now that I have a working OS X Snow Leopard installation inside of VM Ware. I managed to boot to the install disk but before it starts installing (grey screen with Apple logo and spinning thing) I get a prohibited sign and it pretty much just hangs. I have -v flag on but I see no text at this point (I'm assuming I shouldn't see any). I know some other people have had this problem but I haven't found a solution that works for my laptop. Any assistance would be more than welcome. Although I do realize this is quite hard to do especially considering this is a very oddball laptop.
  8. It seems to me we are on the same boat here... I tried many methods to install OSX Snow Leopard and none of them quite work. The furthest I got was into Darwin bootloader and got stuck at "Still looking for root device..." However, I was able to install Snow Leopard onto VMWare player and it works like a charm. I'm using it to create a boot USB as detailed here: http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=199832. (a good tutorial for installing it into VMWare can be found here: http://prasys.co.cc/2009/11/snow-leopard-b...ware-player-3/) Hopefully I can get it to work, now that I have a working installation of OSX I can use. It looks like we have the same problem, I think we just have the wrong kexts and once we can fix that it will work.
  9. Ok so I managed to get further into the instalation process but still no luck... I tried using Empire EFI to boot into the installation disk and I got stuck at "Still waiting for root device..." I don't have access to a Mac at the moment but I am installing Snow Leopard on VM and hopefully that will allow me to make the boot usb. I don't have the slightest idea of what causes "Still waiting for root device..." message but I'd apreciate any help.
  10. Well, I own a Sager NP9262 and while I'm happy running Vista and Win 7 for now, I now need to run Logic, which is only available for OSX. Unfortunately I don't have the option to go and buy a real Mac as of right now so instead I purchased a retail copy of Snow Leopard and a 250GB HD just for Hackintosh purposes. I'm attempting to install OSX Snow Leopard on a Sager NP9262 with the following specs: Core 2 Quad Q9650 (3.0 GHz - Stock Speed) 4 GB Ram nVidia GeForce 9800M GT 512 MB (used to be SLI but one of the cards failed) Clevo D900C motherboard (Intel P965/G965 Chipset - 82801HB/HR (ICH8/R) southbridge) Raid 0 Partition with Vista + Non-Raid Win 7 RC So I removed the HDD containing Win 7 RC and installed the blank HDD in its place. On my first attempt I tried the method described here: http://lifehacker.com/5351485/how-to-build...start-to-finish This got me to the Chameleon boot screen but I was unable to install OSX, as soon as I picked the OSX install it would display "You need to restart your computer...". I also tried this method: http://prasys.co.cc/2009/09/install-snow-l...s-the-easy-way/ This did not work at all, I was unable to boot this image and thus could install OSX once again. It seems to me I was on the right track with the first method but either I did something wrong or there is something with my computer that prevents it from booting. I suspect the rather simplistic BIOS on this laptop might be the culprit as most guides I have seen show a multitude of BIOS screens which is very different in my case. I would apreciate any help and will continue trying. (excuse my English - musicians tend to get sloppy when it comes to things other than music) - update Tried once again using this method: http://prasys.co.cc/2009/08/installing-sno...pard-for-osx86/ Again I got the "You need to restart your computer..." message. It seems to me this method might work http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=199832 but I have yet to try it.