Jump to content

Sword7

Members
  • Content count

    26
  • Joined

  • Last visited

About Sword7

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Highpoint RocketRaid 2640x4 / Lion issue

    Check http://www.hptmac.com for more information. Yes, Hightpoint supports Mac fully. I have RocketRAiD 644 card and Lion OS X recognizes that card and all drives through. OS X Lion install disc already has native drivers. Thanks, Sword7
  2. [Solved] Highpoint RocketRAID 644

    All folks, Good news for OS X Lion support! They now has native drivers. When I upgraded to OS X Lion 10.7 operating system, it finally recongized that RocketRAID 644 card and all disk drives through that card! You do not have to install rr644 drivers because OS X Lion already has native drivers. That is all. Thanks, Sword7
  3. Hello folks, I tried to install OS X Snow Leopard system into my external 750 GB eSATA drive because primary 160 GB hard drive is full. I got [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] v3.1 CD from other site but it can see eSATA drive during boot time but OS X system can't see eSATA drive with JMB 36x kext installed. It recognizes that JMicron 360 chip but can't see eSATA drive upon boot complete. Also, I tried to install it with USB hard drive but it kept got instant reboots before reaching Chameleon menu. However, I can only boot it with USB thumb drive. I think that it is a bug in BIOS v300 firmware that cause instant reboots because I was able boot the same USB hard drive on my desktop normally. Does anyone have any good solutions with external bootable eSATA drive and USB hard drive? Thanks, Sword7
  4. [Solved] Highpoint RocketRAID 644

    Ok, There is only one empty PCIe 16x slot that I put RR644 card into. I installed Mac OS X 10.6.3 with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]/[url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]. Thanks, Sword7
  5. [Solved] Highpoint RocketRAID 644

    Ok, I checked kextstat and did not see any rr64x.kext in that list. I tried to kextload it but it said that already loaded or successfully loaded. I tried to kextunload it but it was unable unload it because it has instances. Feb 20 19:17:49 localhost kernel[0]: Adapter (1103:644) at PCI 4:0:0 (Jan 20 2010) Also, I noticed that HighPoint RAID managemented had started in system.log but I can't access http://localhost:7402. Feb 20 19:18:03 xxx-Mac-Pro com.apple.SystemStarter[18]: Starting HighPoint RAID Management Server Feb 20 19:18:03 xxx-Mac-Pro root[89]: Starting SATARaid5Daemon Feb 20 19:18:03 xxx-Mac-Pro root[93]: Stopping SATARaid5Daemon Feb 20 19:18:03 xxx-Mac-Pro com.apple.SystemStarter[18]: 2011-02-20 19:18:03 /Library/StartupItems/Hptsvr/Hptsvr-alive: Starting hptsvr_exit.log: 2011-02-21 12:20:00 Server exited with result: 255 2011-02-21 12:21:50 Server exited with result: 255 2011-02-21 12:23:41 Server exited with result: 255 2011-02-21 12:25:31 Server exited with result: 255 2011-02-21 12:27:22 Server exited with result: 255 2011-02-21 12:27:22 The same error '255' happened 5 times in a row, not restarting! Attempt to unload rr64x.kext (in kernel.log): Feb 21 12:38:31 xxx-Mac-Pro kernel[0]: Can't unload kext com.highpoint-tech.kext.rr64x; classes have instances: Feb 21 12:38:31 xxx-Mac-Pro kernel[0]: Kext com.highpoint-tech.kext.rr64x class RR64x_AbstractController has 1 instance. Feb 21 12:38:31 xxx-Mac-Pro kernel[0]: Kext com.highpoint-tech.kext.rr64x class RR64xController has 1 instance. Thanks, Sword7
  6. AMD's Raedon HD 6950/6970?

    Hello folks, Does anyone have any experience with new AMD's Raedon HD 6950/6970 so far? That's why I like to know that before I am considering to buy new graphics card soon. Thanks! Sword7
  7. Hello folks, I recently installed new Highpoint RocketRAID 644 card into my PC. I searched for Mac OSX drivers and found one. I tried to install a drive on Mac OS X 10.6.6 operating system. Then I restarted system but it happened nothing. I did not see any activity in boot time (option -v) but it just mentioned about PCI 4 (ID 0644). Does anyone have any experience with that RR644 card and get it working so far? On Windows 7 system, everything worked fine. Thanks! Sword7
  8. Hello folks, I successfully installed Mac OS X 10.6.3 with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] v2.6 and [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] v3.1.0 on my ASUS G2S laptop. It is not working in normal boot mode (only working in safe mode). I looked into kernel.log and found some errors. It showed that AtherosL1Ethernet was loaded and executed. It recognized the Ethernet MAC address then later failed to resolve dependencies with IONetworkingFamily kexts. I put AtherosL1Eternet.kext in /Extra/Extensions directory. Does anyone have any solution with that? Thanks! Sword7
  9. Help! GeForce 8600M GT on ASUS G2S laptop

    Hello folks, Thanks for some replies. Also, thank for some notes, hotcorez. I tried to boot Mac OSX system but it happened nothing after just loaded systemlist.plist. I had to re-install everything from scratch. Also my Windows 7 system was messed up but it repaired itself by rolled back to last system update. Good news! I tried 'GraphicsEnabler=Yes PciRoot=Yes' and all problems went gone! It now displays 1920x1200 with CL/QE enabled. Well, fonts are too small to read. How do I make fonts bigger? I put GraphicsEnabler entries into com.apple.Boot.plist but it returned back to 1024x768 without QE/CL enabled. How I do refresh plist file to get them in effective? Thanks again, Sword7
  10. Help! GeForce 8600M GT on ASUS G2S laptop

    Ok, I tried to install NVEnabler 64.kext but it did not work. It just crashed during boot time. NVEnabler64.kext recognized that 8600M GT with 256MB and set them up then probe just failed. Boot just stopped and no screen was displayed. Its OS X version is 10.6.5. Thanks, Sword7
  11. Hello folks, I recently installed Mac OS X system into my ASUS G2S laptop with external hard drive by using Empire EFI v1.085 disc successfully. I tried to install myHack 1.0 but unable boot it directly. I was only boot Mac OS X system through Empire EFI disc. My external hard drive was plugged into eSATA port, not USB port. With -v -x option, it showed that it still was waiting for root device forever. It only made through with Empire EFI disc. I found myHack 1.1 and installed it. It still resulted the same. Does anyone know any solution for direct boot from hard drive? System configs: ASUS G2S Laptop w/external hard drive on eSATA port Mac OS X 10.6 SL disc with 10.6.5 updated. Empire EFI v1.085 Thanks! Sword7
  12. Hello folks, I am looking for a copy of Intel 4965agn drivers for Mac OS X 10.6.x system for many hours but can't find them. Does anyone have know where them is? Thanks! Sword7
  13. Hello folks, Does anyone have any solutions for 8600M GT on G2S laptop? I tried to get it working for many hours but it still displays with default 1024x768 and no GE/CL enabled on OS X 10.6.5 kernel. I tried to install NVenabler but it showed that probe failed during boot time, etc... Thanks! Sword7
  14. Hello folks, Does anyone have good Atheros L1 (1969:1048) and Intel 4965agn (8086:4229) drivers for SL 10.6.x for ASUS G2S laptop? I was looking for them but it did not help so much. Thanks! Sword7
  15. Hello folks, I am new to Chameleon 2.0 RC3 bootloader. I manually installled it into 10.5.8 system. I tried to boot system through Chameleon bootloader. It displayed shiny apple screen then displayed gray screen with instructions. I was asked to restart system by using reset button or so. I did and still got the same again and again. With boot 132 CD bootloader in DVD drive, I was able boot system without any problem. Back to Chameleon bootloader, I tried to boot system with -v option. I got kernel panic message about HPET. It complaint that no HPETs available in AppleIntelCPUPowerManagement module. Does anyone know any additional patches or kext to fix HPET? Does anyone know any installations for Chameleon 2.0 RC3? My system configuration are: Gigabyte GA-965P-DQ6 mobo Intel Core 2 Duo Processor (Model E6600) Thanks, Sword7
×