Jump to content
InsanelyMac Forum

Cristiano Possa

Members
  • Content count

    34
  • Joined

  • Last visited

About Cristiano Possa

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Cristiano Possa

    ‼️ Internal hard disk not showing up in installation

    Hi Herve, there's no option for that in my BIOS ({censored} locked Acer BIOS). AIDA64 reports the controller is working in AHCI mode, so I assume the setting is right in BIOS, or I'm wrong? Modern Laptops comes from stock with AHCI setted, until I know.
  2. Hi everybody. I'm trying to install El Capitan on an Acer Aspire E5-573, but I'm stuck in installer, which is not showing up the internal hard disk. I already installed the system with the hard drive connected into a USB case, but when I try to boot it without the USB Case, the boot get stucked at the "prohibited" logo (I think this is getting 'still waiting for root device'). I suspect that the main problem is the Intel9 Series SATA Controller, which is not being recognized by the El Capitan. I already tried 3 types of kexts for activate the SATA controller, but no lucky at all. The system specs: Acer Aspire E5-573 Processor Intel Core i5 5200U Integrated Graphics Intel HD 5500 (will fight with that {censored} later) Intel 9 Series Chipset 12GB RAM Wireless Atheros AR9565 (will be replaced) Ethernet Realtek RTL8168/8111 Audio Realtek ALC255 So I'm bumping my head into the wall through the last 5 days with no luck to get this machine up and working. Any help will be welcome! Thx.
  3. Cristiano Possa

    Yosemite: Audio - Realtek ALC AppleHDA

    Hi toleda, I don't think it's a hardware problem, since in Windows it works. Yes, I'm talking about front panel conectors. And yep, it's setted HD Audio (checked on BIOS).
  4. Cristiano Possa

    Yosemite: Audio - Realtek ALC AppleHDA

    Much thank you toleda. I'm a newbie with Clover, sorry for the mess... Made the reparation in config.plist, rerun the script and, all works! Now, the front panel audio don't work on this ALC887 (888b)? Thanks!
  5. Cristiano Possa

    Yosemite: Audio - Realtek ALC AppleHDA

    toleda, I deleted the "KextsToPatch" from KernelAndKextPatches in config.plist and rerun the script, the output: File: audio_cloverALC-100.command_v1.0.1 Verify EFI partition mounted, Finder/Devices/EFI Password: Confirm Realtek ALC887 (y/n): y ALC887 Current_v..0302 (y/n): y Clover Audio ID Injection (y/n): y Use Audio ID: 1 (y/n): y Download ALC887 files ... % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current Dload Upload Total Spent Left Speed 100 24502 100 24502 0 0 16643 0 0:00:01 0:00:01 --:--:-- 16634 Edit config.plist/Devices/Audio/Inject Edit config.plist/KernelAndKextPatches/KextsToPatch Download kext patches and merge to config.plist ... % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current Dload Upload Total Spent Left Speed 100 1268 100 1268 0 0 1211 0 0:00:01 0:00:01 --:--:-- 1212 Edit config.plist/SystemParameters/InjectKexts/YES Edit config.plist/Boot/Arguments/kext-dev-mode=1 Print: Entry, ":KernelAndKextPatches:KextsToPatch:", Does Not Exist Add: ":KernelAndKextPatches:KextsToPatch:0" Entry Already Exists Add: ":KernelAndKextPatches:KextsToPatch:0:Comment" Entry Already Exists Add: ":KernelAndKextPatches:KextsToPatch:0:Find" Entry Already Exists Add: ":KernelAndKextPatches:KextsToPatch:0:Name" Entry Already Exists Add: ":KernelAndKextPatches:KextsToPatch:0:Replace" Entry Already Exists Install /EFI/CLOVER/kexts/10.10/realtekALC.kext Download config kext and install ... % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current Dload Upload Total Spent Left Speed 100 3322 100 3322 0 0 3175 0 0:00:01 0:00:01 --:--:-- 3175 /EFI/CLOVER/kexts/10.10/realtekALC.kext deleted Install System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/ALC887 zml files Fix permissions ... Kernel cache... rebuilding //System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext AppleRTL8169Ethernet.kext kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakeSMC.kext kext-dev-mode allowing invalid signature -67054 0xFFFFFFFFFFFEFA12 for kext AppleHDA.kext Install finished, restart required. To save a Copy to this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ... logout And the config.plist became this: https://www.dropbox.com/s/98gdt61tn7p5tve/Screenshot%202014-11-05%2014.22.57.png?dl=0 Is this right? I don't understand what u say with "Add native KextsToPatch/ 2 patches to config.plist."... which 2 patches? Thanks.
  6. Cristiano Possa

    Yosemite: Audio - Realtek ALC AppleHDA

    Here's the output: https://www.dropbox.com/s/3oo0ws195suycxr/cristianopossa-audio_cloverALC-100-v1.0.1.command.txt?dl=1 Thank you toleda.
  7. Cristiano Possa

    Yosemite: Audio - Realtek ALC AppleHDA

    Toleda, first of all, thank you for all the work making this guides! So, I'm trying to make my ALC887 (ALC888b) work, but I'm having no luck! Here's the debug info: Yosemite 10.10 / ASUS P8H61M LE BR Rev3 / Core i5 2400 / GeForce GT220 1GB CLOVER: Devices/Audio/Inject/1 (tried 2 and 3 too) IOREG DUMP LAST BOOT LOG AppleHDA.kext Yosemite Native since Install. No other related kext installed CONFIG.PLIST Just a quick edit: On System Information i got: https://www.dropbox.com/s/kqcg9lte68b4lno/Screenshot%202014-11-04%2016.01.14.png?dl=0 On System Preferences: https://www.dropbox.com/s/6sa34sqbbwzerbt/Screenshot%202014-11-04%2016.01.34.png?dl=0 Thanks!
  8. Cristiano Possa

    Problemas com 10.8.2/3

    Você entrou no fórum SÓ pra me ajudar? 1 post e matou meu problema! Certeiro! Atualizei para o 10.8.3, fiz o rollback da AppleACPIPlatform e voilá! Muito obrigado, já estava ficando sem opções! Alguém marca esse tópico como resolvido?
  9. Cristiano Possa

    Problemas com 10.8.2/3

    Sem sucesso! Tô ficando aflito! Não consigo entender COMO com uma placa EXATAMENTE igual a esta eu conseguia rodar lindo o 10.8.2 e agora não consigo mais! Vou tirar fotos das telas da BIOS, quem sabe estou deixando passar algo por lá. Abs.
  10. Cristiano Possa

    Problemas com 10.8.2/3

    O que o Clover poderia resolver no meu problema? Abs e obrigado.
  11. Cristiano Possa

    Problemas com 10.8.2/3

    Não sei mais o que fazer! E pra completar minha install do 10.8.0 que estava rodando linda! Resolveu se "auto-atualizar". Old, artur, alguma luz?
  12. Cristiano Possa

    Problemas com 10.8.2/3

    Obrigado novamente pelo empenho artur, removi a NVDAStartup, bootei com -v -f UseKernelCache=No, mas mesmo assim não tive sucesso. Eu já acredito que o problema não seja a placa gráfica diretamente, pois já usei o 10.8.2 com essa placa e funcionava perfeitamente! Foi depois de trocar de placa mãe (que na verdade é a mesma, comprada em datas diferentes) que passei a ter problemas.
  13. Cristiano Possa

    Problemas com 10.8.2/3

    Nova instalação atualizada para 10.8.3 através do Combo Update. Old, velho amigo! Não utilizo FileNVRAM (de módulos do CH somente o Resolution). Obrigado pelo post, removi o modulo Resolution e rodei o script do maximmus (do post que me passou). Nada de novo. Abs.
  14. Cristiano Possa

    Problemas com 10.8.2/3

    Como eu já tinha informado lá em cima, eu já havia tentado tal procedimento. Mesmo assim, tentei novamente, infelizmente, sem sucesso.
  15. Cristiano Possa

    Problemas com 10.8.2/3

    artur, obrigado pelo empenho em me ajudar. bom, fiz um DSDT novo, extraído do AIDA64, com todos os patches e fixes necessários no DSDT Editor (el_coniglio). mesmo com esse novo DSDT, não sobe! As diferenças entre o log do 10.8.0 e do 10.8.3 são as seguintes: Mar 18 11:26:35 localhost kernel[0]: NVDAStartup: Official Mar 18 11:26:35 localhost kernel[0]: [AGPM Controller] unknownPlatform Essas linhas aparecem no log do 10.8.3 e NÃO aparecem no do 10.8.0. Tentei instalar as kexts GeForce.kext e AppleGraphicsPowerManagement.kext do 10.8.0 no 10.8.3 e mesmo assim não funcionou. Ainda tentei remover todas as kexts relacionadas a AppleIntelHD do 10.8.3, e mesmo assim, nada... Abs.
×