Jump to content

MatzeOS86

Members
  • Content count

    65
  • Joined

  • Last visited

About MatzeOS86

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Chameleon 2.4svn Official PKG Installer

    Hi Fabio, Am I the only one who is not able to access http://builds.voodoo...cts.org/builds/ or is this a known problem? And is there another way to get the laterst build e.g. r2030? Edit: Totally overlooked the attachment in the first post... xD Regards Matze
  2. Hello, so first of all, this is not my first hackintosh and I've never experienced such a problem before. The problem is that the system immediately reboots after one of the following messages is displayed: "boot1: /boot" (when Chameleon is installed using the wizard) or "boot0: done" (when I install Chameleon manually) Here's a quick overview of what I've tried so far: - Chameleon r1331, Chameleon 2.1svn r1892 + r1894 - minimal configuration (one CPU, 4GB RAM and one GPU) - three different USB flash drives (working with Windows installer just fine) - BIOS Version A54 and A56 Any advice is highly appreciated! Thanks!
  3. Hello everyone,

 ok, so first of all I would like to give you a overview of what the actual problem is and what I've done so far.

 So, the problem is that the second Northbridge is not detected by the system as soon as I use the custom DSDT attached at the end and therefore my second graphics card doesn't work. 
I've dumped the DSDT under Mac OS X using DSDT Editor and compared it with the one dumped under Windows. Both are identical. Then I've applied a few fixes/patches and everything works the way it should, except for my second graphics card, Here is the IOReg output with only the first card + EFI String: Mac Pro first EFI.zip As you can see, the Device BR50 is present including all the PCIBridges. IOReg output with only the first card + EFI String + DSDT: Mac Pro first EFI + DSDT.zip No more BR50 present. IOReg output with only the second card + GraphicsEnalber=Yes: Mac Pro second GE.zip The information get injected at the right position: PciRoot(0x50)/Pci(0x7,0x0)/Pci(0x0,0x0) IOReg output with only the second card + EFI String: Mac Pro second EFI.zip The information get injected at the wrong position: PciRoot(0x0)/Pci(0x7,0x0)/Pci(0x0,0x0) (that's the PCI Path of the first graphics card) DSDT: dsdt.zip I'm sure that the problem has something to do with the architecture of my Motherboard (two i5520 Chips), but I've no idea what I could do to get this fixed. Any suggestions are highly appreciated! Regards
  4. Fermi 5XX works with Lion DP4/GM!

    Since your GTX 275 is working just fine, I wouldn't change anything to that part of your plist. And yes, you could use my plist and change the VRAM. Here is a good guide on how to patch your AppleGraphicsPowerManagement.kext: http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=266036 But you don't have to do it and it has nothing to do with QE/CI.
  5. Fermi 5XX works with Lion DP4/GM!

    Well, actually I've done the same. (NVDAGF100Hal, OpenCL and AppleGraphicsPowerManagement patch) The only thing thats a bit different is my plist to generate the hex string. Maybe it's worth a try: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x7,0x0)/Pci(0x0,0x0)</key> <dict> <key>@0,AAPL,boot-display</key> <string></string> <key>@0,can-hot-plug</key> <string></string> <key>@0,compatible</key> <string>NVDA,NVMac</string> <key>@0,device_type</key> <string>display</string> <key>@0,name</key> <string>NVDA,Display-A</string> <key>@1,can-hot-plug</key> <string></string> <key>@1,compatible</key> <string>NVDA,NVMac</string> <key>@1,device_type</key> <string>display</string> <key>@1,name</key> <string>NVDA,Display-B</string> <key>AAPL,aux-power-connected</key> <string>0x00000001</string> <key>AAPL,backlight-control</key> <string>0x00000000</string> <key>AAPL,gart-width</key> <integer>64</integer> <key>AAPL00,blackscreen-preferences</key> <string>0x00000000</string> <key>AAPL01,blackscreen-preferences</key> <string>0x00000000</string> <key>IONVRAMProperty</key> <true/> <key>NVCAP</key> <data>BAAAAAAAAwAcAAAAAAAACgAAAAA=</data> <key>NVDA,Features</key> <string>0x108006ff</string> <key>NVPM</key> <data>AQAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA==</data> <key>VRAM,totalsize</key> <data>AAAAwA==</data> <key>device_type</key> <string>NVDA,Parent</string> <key>model</key> <string>NVIDIA GeForce GTX 580</string> <key>rm_board_number</key> <data>AAAAAA==</data> <key>rm_multiboard_capable</key> <data>AQAAAA==</data> <key>rom-revision</key> <string>70.10.48.00.01</string> <key>subsystem-id</key> <string>0x00001080</string> </dict> </dict> </plist>
  6. Fermi 5XX works with Lion DP4/GM!

    No problem. Glad that I could help you out. Edit: Is the NVDAGF100Hal.kext loaded and registered? (check in console) If not, then I would try to add the device ID for your card.
  7. Fermi 5XX works with Lion DP4/GM!

    Try the following: Replace the device type NVDA,GeForce with NVDA,Parent for the first card: device_type NVDA,Parent And replace NVDA,GeForce with NVDA,Child for the second card: device_type NVDA,Child
  8. Fermi 5XX works with Lion DP4/GM!

    Hi, please post the plist you have used to creat the hex string. Regards
  9. Fermi 5XX works with Lion DP4/GM!

    Ok, something really strange is going on here. I've now managed to get the second GTX 580 to work, but I had to delete my DSDT and both cards together still don't work. With DSDT the second Northbridge of my Motherboard is not recognized, even through it's present in the DSDT. And the PCI Path of the second graphics card is PciRoot(0x50)/Pci(0x7,0x0)/Pci(0x0,0x0), but somehow all the information get injected at PciRoot(0x0)/Pci(0x7,0x0)/Pci(0x0,0x0) (that's the Path of the first card). I've 4 IOReg outputs attached. I hope someone could help me and I would really appreciate that! Mac Pro first EFI.zip Mac Pro first EFI + DSDT.zip Mac Pro second EFI.zip Mac Pro second GE.zip
  10. Fermi 5XX works with Lion DP4/GM!

    Yesterday I've done some more testing, but still no success. That's what I've tested: Both Cards + patched NVDAGF100Hal.kext + EFI String for only the first card + EvilAppleACPIPlatform.kext and EvilIOPCIFamily.kext = Kernel panic "kernel_task" Both Cards + patched NVDAGF100Hal.kext + EFI String for only the first card + Patched IOPCIFamily.kext = Kernel panic "kernel_task" Both Cards + patched NVDAGF100Hal.kext + EFI String for only the first card + AppleACPIPlatform.kext and IOPCIFamily.kext = Kernel panic "com.apple.driver.AppleACPIPlatform" All the above configurations work fine with only one card installed. I guess that the problem is somehow the combination of both cards + the motherboard...
  11. Fermi 5XX works with Lion DP4/GM!

    Hi, what's always a good idea if you test something like that, is to make a Backup for your system (Carbon Copy Cloner is a very useful tool). But to answer your questions: 1. What I posted above is not the actual string, it's the plist for gfxutil to generate it. Here is a good guide on how to do it: http://aquamac.proboards.com/index.cgi?action=display&board=hack1&thread=509 2. Yes 3. In the first place I would try to boot the system without the Evil extensions. If you have the same problem and get stuck at the "PCI configuration begin" message, then I would try it with the "npci=0x2000" flag. 4. Right click on AppleGraphicsPowerManagement.kext --> Show Package Contents --> Contents --> Info.plist. Search for "MacPro5,1" and copy or cut the part beginning with "Vendor10deDevice1080" and insert it into the "MacPro3,1" section. I hope that helps. Regards
  12. Fermi 5XX works with Lion DP4/GM!

    Hi, well, I don't have iPhoto nor iMovie, so I can't test that. But I've the files I'm using attached. The EFI String does actually the same as Graphics Enabler of Chameleon, but you have more control of what gets injected. I have to use the Evil extensions, because otherwise I get stuck at "PCI configuration begin". The Patched AppleGraphicsPowerManagement does actually what the name already says. It throttles the GPU and therefore the GPU produces less heat. I've applied the patch to the MacPro5,1 identifier, so maybe you have to change that. Plist for one GTX 580 with 3GB VRAM: Regards Matze NVDAGF100Hal.kext.zip EvilAppleACPIPlatform EvilIOPCIFamily.zip AppleGraphicsPowerManagement.kext.zip
  13. Fermi 5XX works with Lion DP4/GM!

    Ok, after some more attempts I got one card to work! My current configuration: - NVDAGF100Hal.kext including the device id - EFI String - EvilAppleACPIPlatform.kext + EvilIOPCIFamily.kext - patched AppleGraphicsPowerManagement kext + GeForceGLDriver.bundle But no matter what I try, I'm not able to get the second card to work. I've also tried to get the PCI Path, by installing my RAID-Controller in the PCIe slot where the second graphics card would normally be installed, but the Controller is not detected by Mac OS X! With my GTX285 the RAID-Controller worked in the exact same PCIe slot without issues! So the Slot is not the problem. Any suggestions?
  14. Fermi 5XX works with Lion DP4/GM!

    Could the problem be the "npci=0x2000" flag? Without it the system gets stuck at the "PCI configuration begin" message, but with the flag the graphics card doesn't get detected...
  15. Fermi 5XX works with Lion DP4/GM!

    Hi, thanks for your reply, but still the same. Regards
×