Jump to content

cibi

Just Joined
  • Content count

    2
  • Joined

  • Last visited

About cibi

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Hi there, can someone help me to resolve problem with original Apple WiFi card AR5BXB6 on Dell XPS m1530 (T4200, GF8400M) under Snow Leopard. A have try almost all patches, fixes, card slot change and kexts posted on this forum but without success. Almost everything else work great, which include: - Ethernet lan - out of the box - Sound - with latest VoodoHDA - Sleep, reboot, shutdown - few DSDT fixes and self-compiled mozodojo latest branch of Chameleon (AKA Chameleon RC5) - FireWire including power state - few DSDT fixes Here are my current setup: - Original (vanilla) kernel - Snow Leopard 10.6.4 - Chameleon 2 RC5 branch by mozodojo - Original Apple Mini PCI-E WiFi card (taken from MacMini) model AR5BXB6 (168c:001c) - Card properties: class_id = 0200, subven_id: 106b, subdev_id: 0086 - Using IO80211Family.kext 10.6.5 beta driver System profiler under PCI Cards show following: ethernet: Type: Ethernet Controller Driver Installed: No Bus: PCI Slot: PCI Slot 2 Vendor ID: 0x168c Device ID: 0x001c Subsystem Vendor ID: 0x106b Subsystem ID: 0x0086 Revision ID: 0x0001 Link Width: x1 Link Speed: 2.5 GT/s The problem is, kext for WiFi try to load but end with following error in kernel.log: Error: offset_0x100 = 0xffffffff start [/sourceCache/AirPortDriverAtheros9380/AirPortDriverAtheros9380-424.14.5/src/common/lmac/ath_dev/darwin/AtherosController.cpp:962] load failed Same thing happened when using IO80211Family.kext stock driver from 10.6.4 and 10.6.0 but error show different line number instead 962. I have try another AR5BXB6 card from different vendor (which work in MacMini) but all the same. I did not try rebranding method as this is already original Apple card. The problem here, as I can conclude, is in different PCI/E slot handling by OS, probably different IO address range for this device then driver expect. One thing that I notice (maybe help) which is different than in MacMini, PCI slot where card is placed is identified as "PCI Slot 2" while in Mac Mini is "AirPort". Is there any way to fix this issue? Maybe some DSDT fix regarding PCI slot? For reference, I'm linking my DSDT and Chameleon 2 RC5 (maybe someone can use to fix its sleep problem): http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=234638 73
  2. Hi there, can someone help me to resolve problem with original Apple WiFi card AR5BXB6 on Dell XPS m1530 (T4200, GF8400M) under Snow Leopard. A have try almost all patches, fixes, card slot change and kexts posted on this forum but without success. Almost everything else work great, which include: - Ethernet lan - out of the box - Sound - with latest VoodoHDA - Sleep, reboot, shutdown - few DSDT fixes and self-compiled mozodojo latest branch of Chameleon (AKA Chameleon RC5) - FireWire including power state - few DSDT fixes Here are my current setup: - Original (vanilla) kernel - Snow Leopard 10.6.4 - Chameleon 2 RC5 branch by mozodojo - Original Apple Mini PCI-E WiFi card (taken from MacMini) model AR5BXB6 (168c:001c) - Card properties: class_id = 0200, subven_id: 106b, subdev_id: 0086 - Using IO80211Family.kext 10.6.5 beta driver System profiler under PCI Cards show following: ethernet: Type: Ethernet Controller Driver Installed: No Bus: PCI Slot: PCI Slot 2 Vendor ID: 0x168c Device ID: 0x001c Subsystem Vendor ID: 0x106b Subsystem ID: 0x0086 Revision ID: 0x0001 Link Width: x1 Link Speed: 2.5 GT/s The problem is, kext for WiFi try to load but end with following error in kernel.log: Error: offset_0x100 = 0xffffffff start [/sourceCache/AirPortDriverAtheros9380/AirPortDriverAtheros9380-424.14.5/src/common/lmac/ath_dev/darwin/AtherosController.cpp:962] load failed Same thing happened when using IO80211Family.kext stock driver from 10.6.4 and 10.6.0 but error show different line number instead 962. I have try another AR5BXB6 card from different vendor (which work in MacMini) but all the same. I did not try rebranding method as this is already original Apple card. The problem here, as I can conclude, is in different PCI/E slot handling by OS, probably different IO address range for this device then driver expect. One thing that I notice (maybe help) which is different than in MacMini, PCI slot where card is placed is identified as "PCI Slot 2" while in Mac Mini is "AirPort". Is there any way to fix this issue? Maybe some DSDT fix regarding PCI slot? For reference, I'm attaching my DSDT and Chameleon 2 RC5 (maybe someone can use to fix its sleep problem). dsdt_chameleon_rc5.zip
×