Jump to content

D-an-W

Members
  • Content Count

    816
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by D-an-W


  1. 2 hours ago, Slice said:

    What is the same? "needed" and "not needed".

     

    One of them needed = Only one of the two files is needed?

     

    Both not needed = Both of the two files are not needed which suggests only one is needed OR is that neither of the two files are needed?

     

    Not trying to be a pain here at all Slice, just trying to clear it up for my own knowledge!


  2. 2 hours ago, Slice said:

    not 20 20..., it is not valid AML code. AFAIK 90 is valid empty aml command.

    10.4 - 10.8 = one of them needed

    10.9 - 10.14 = both not needed

     

    Please excuse my ignorance here but is not that the same thing?


  3. Thanks folks,

     

    This is what I have now and both Sierra (10.12.6) and Mojave (10.41.1) boot just fine...

    1734137962_ScreenShot2018-10-03at06_49_56.png.6255a75e6237960679f414375ffa994e.png

     

    Now I just need to verify if I need SMCHelper-64.efi after checking my Kexts but I am almost certain I use the Kozlek one built with HWMonitor.

     

     

    EDIT: Using either FakeSMC.kext (Slice or Kozlek) and with SMCHelper-64.efi present I get this is my Config.plst...

    575873765_ScreenShot2018-10-03at23_02_06.png.b5628095c926d95713413687fd66f9b4.png

     

    Removing SMCHelper-64.efi and with the Kozlek FakeSMC.kext I get this...

    1847728854_ScreenShot2018-10-03at23_02_38.png.92c93ec63fe6c9be14e7287d6ae309df.png

     

    So it would appear SMCHelper-64.efi is having an effect with that version of FakeSMC.kext loaded?


  4. 11 hours ago, Slice said:

    Highlighted drivers are not needed.

    As well as AppleImageLoader.

     

    Hi Slice,

     

    I was under the impression that both ApfsDriverLoader-64.efi and AppleImageLoader-64.efI were required if not using APFS.efi?


  5. Morning folks,

     

    Can I please check what files are required for use with Sierra (Not High Sierra) and Mojave to boot correctly not using FV2.

     

    Are the ones highlighted not actually required (Maybe also SMCHelper-64.efi as I don't think my FakeSMC is the Slice version)?:

    40819751_ScreenShot2018-10-02at06_41_18.png.5e6191fe0e10728fdc17a4ab92764801.png


  6. 47 minutes ago, vector sigma said:

    Like forgetting about searching for a right version of apfs.efi which ApfsDriverLoader load from the chosen OS....so is always the right one...

     

    Interesting, I guess I need to try it now and see if the debug info is removed as with the other method.

     

    EDIT: works ok, could it be slightly slower in loading though or am I imagining it?


  7. 2 hours ago, Cyberdevs said:

    You're welcome, you only need to use only one of these drivers so either remove the apfs.efi and use (ApfsDriverLoader-64.efi and AppleImageLoader-64.efi) instead or only use apfs.efi

     

    The patched file works a treat, would the other method benefit me in any way?


  8. 10 minutes ago, Cyberdevs said:

    Yes you can use the same APFS.efi or APFSDriverLoader.efi for both macOS High Sierra and Mojave.

     

    Hi, its just Sierra (Never bothered with High Sierra, new baby in the house when it was released!) and is there one with the debug info removed?


  9. I think my error is the same after updating the Script and EDK2 revision:

    ================================================================================
    Build_Clover script v4.9.1                             Update available (v4.9.2)
                                 <--------------------------------------------------
    ================================================================================
                            What's New in Version 4.9.2?
    
    Sync with EDK2 r27956
    ================================================================================
    ================================================================================
    Build_Clover script v4.9.2                                  No update available.
                                 <--------------------------------------------------
    ================================================================================
    By Micky1979 based on Slice, apianti, vit9696, Download Fritz, Zenith432,
    STLVNUB, JrCs,cecekpawon, Needy, cvad, Rehabman, philip_petev, ErmaC
    
    Supported OSes: macOS X, Ubuntu (16.04/16.10), Debian Jessie and Stretch
                                 <--------------------------------------------------
    CLOVER	Remote revision: 4679	Local revision: 4674
    EDK2	Remote revision: 28026	Local revision: 27429
    
    The current local EDK2 revision is not the suggested one (27956)!
    It's recommended to change it to the suggested one,
    using the update Clover + force edk2 update option!
    Used settings: /Users/dan/BuildCloverConfig.txt 
    [CC] Dmem
    /Users/dan/src/edk2/Clover/ShellPkg/Library/UefiShellLib/UefiShellLib.c:488:1: error: conflicting types for 'ShellOpenFileByDevicePath'
    ShellOpenFileByDevicePath(
    ^
    /Users/dan/src/edk2/ShellPkg/Include/Library/ShellLib.h:115:1: note: previous declaration is here
    ShellOpenFileByDevicePath(
    ^
    /Users/dan/src/edk2/Clover/ShellPkg/Library/UefiShellLib/UefiShellLib.c:774:39: error: too many arguments to function call, expected 4, have 5
                                          Attributes));
                                          ^~~~~~~~~~
    /Users/dan/src/edk2/ShellPkg/Include/Library/ShellLib.h:113:1: note: 'ShellOpenFileByDevicePath' declared here
    EFI_STATUS
    ^
    [CC] UefiShellCommandLib
    2 errors generated.
    make: *** [/Users/dan/src/edk2/Build/Clover/RELEASE_XCODE8/X64/Clover/ShellPkg/Library/UefiShellLib/UefiShellLib/OUTPUT/UefiShellLib.obj] Error 1
    
    
    build.py...
     : error 7000: Failed to execute command
    	make tbuild [/Users/dan/src/edk2/Build/Clover/RELEASE_XCODE8/X64/Clover/ShellPkg/Library/UefiShellLib/UefiShellLib]
    
    
    build.py...
     : error F002: Failed to build module
    	/Users/dan/src/edk2/Clover/ShellPkg/Library/UefiShellLib/UefiShellLib.inf [X64, XCODE8, RELEASE]
    
    - Failed -
    Build end time: 07:34:13, Sep.29 2018
    Build total time: 00:00:18
    
    
    o_Ops, ./ebuild.sh exited with error(s), aborting..

     


  10. Been trying to figure things out and my Config.plist now looks like this but as bluemaP1E says above, do I need any more (I am going to create a small partition on here later to try and install Mojave on)?

    126827876_ScreenShot2018-09-25at14_05_42.thumb.png.e9ecf9ec8c93f6394fee26ff45d9287e.png

     

    EDIT: I have to just say Mojave installed first time with no issues at all using the above settings.


  11. Hi folks,

     

    Is it possible to test if I am making the best / correct use of WhateverGreen (And Lilu of course)?

     

    I haven't updated things in a while and when I went to update Shiki it wasn't there so hence the move.

     

    Using a USB stick I have replaced the old files with freshly compiled kexts (WhateverGreen, Lilu & AppleALC) also deleting Shiki.

     

    I deleted the entire "Scope (\_SB.PCI0.IGPU)" section from my SSDT-1.aml and also removed the -shikifps argument from my Config.plist.

     

    Audio is working ok so I assume AppleALC.kext is ok.

     

    I am using the hardware in my signature below (Old, yes, but still works great).

     

    The test for Shiki used to be if iTunes could playback trailers ok which is working fine so does that mean WhateverGreen is at least doing something?

     

     

    Rebooting using the USB stick everything seems ok but I have yet to add anything more to my Config.plist so I am doubtful it is correctly configured?

     

     

    Kexts seem to be loading ok:

    Dans-Mac-mini:~ dan$ kextstat -l | egrep -v "com.apple"
       25    2 0xffffff7f83238000 0x1f000    0x1f000    as.vit9696.Lilu (1.2.7) C73EA70E-DE02-314D-8547-0CC9684B7499 <7 5 4 3 2 1>
       26    0 0xffffff7f83257000 0x5f000    0x5f000    as.vit9696.WhateverGreen (1.2.3) C1EC5F59-981C-3F31-A387-FC08E9A91D2B <25 12 7 5 4 3 2 1>
       27    2 0xffffff7f832b6000 0x19000    0x19000    org.netkas.driver.FakeSMC (1464) D25AB052-E015-38E9-B8B7-68DB499DCB4A <11 7 5 4 3 1>
       28    0 0xffffff7f832cf000 0xd3000    0xd3000    as.vit9696.AppleALC (1.3.2) CF0BE50F-E679-36E0-9517-8C750D05297C <25 12 7 5 4 3 2 1>
       29    0 0xffffff7f833a2000 0x5000     0x5000     org.hwsensors.driver.CPUSensors (1464) DF5614D6-72C3-31E6-8AE3-6732DB8DC242 <27 7 5 4 3>
       44    0 0xffffff7f833aa000 0x5000     0x5000     org.rehabman.driver.FakePCIID (1.2.0) DEB64F79-A945-3AC3-84E2-8A8A5D4FCF20 <12 7 5 4 3 1>
       46    0 0xffffff7f833b3000 0x14000    0x14000    com.insanelymac.IntelMausiEthernet (2.3.0) 7664CC46-C3FE-3D04-93EE-FC1E4EFBBFB7 <45 12 5 4 3 1>
       53    0 0xffffff7f833cb000 0x13000    0x13000    org.hwsensors.driver.LPCSensors (1464) 9FD2D2AB-B4A2-3493-A3D7-988D7003A2FD <27 12 11 7 5 4 3>
       58    0 0xffffff7f833de000 0x8000     0x8000     com.insanelymac.AtherosE2200Ethernet (2.2.1) 1B49827A-5F10-3D29-9FE4-8C2D80F91AE3 <45 12 5 4 3 1>
      140    0 0xffffff7f833e6000 0x5000     0x5000     net.sf.tuntaposx.tap (1) AA13DE34-83EB-3A07-A845-11B5841905BB <5 4 1>
      141    0 0xffffff7f833eb000 0x5000     0x5000     net.sf.tuntaposx.tun (1) 56286E58-CD9F-3166-86BD-4D7E1856E0A5 <5 4 1>

     

    I also removed IntelGraphicsFixup.kext which leaves this extra Kexts (In the FakeSMC.kext plugin folder):

    1695463534_ScreenShot2018-09-24at17_57_50.png.e693c296ecfc9d52fda89f931acc93a6.png

     

    This is basically my Config.plist (All the important bits shown I think):

    1744930494_ScreenShot2018-09-24at21_19_38.thumb.png.047394ea9dcebf2e3ee13b6465cbd232.png


  12. So, r4512 booted without issue with no modifications to my Config.plist (Yeah! thanks Slice!)

     

    Checking the guide for moving over to the new methods I think I only have one item to change (Intel)...

    1770867088_ScreenShot2018-06-01at23_24_34.png.c67d3d6fa0083e975627abeb444dcd4b.png

     

    From my newly created config-imprint.plist I see this...

    1343724255_ScreenShot2018-06-01at23_26_12.png.f8f23de62767643a79b805073fcce4b2.png

     

    What I am not sure of is how I incorporate that into my current Config.plist...

    	<key>Graphics</key>
    	<dict>
    		<key>Inject</key>
    		<dict>
    			<key>ATI</key>
    			<false/>
    			<key>Intel</key>
    			<true/>
    			<key>NVidia</key>
    			<false/>
    		</dict>

    Can anyone please help?


  13. Different error now...

     

    Spoiler

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdeModulePkg/Universal/Disk/UnicodeCollation/EnglishDxe/EnglishDxe.inf [X64]

    [CC] LegacyRegion2

    [CC] Fs

    [CC] AutoGen

    [CC] picopng

    [SLINK] OsxAptioFix3Drv

    [CC] FSInject

    [CC] ComponentName

    [CC] AppleKey

    [DLINK1] OsxAptioFix3Drv

    [CC] AutoGen

    [MTOC] OsxAptioFix3Drv

    [SLINK] LegacyRegion2Dxe

    [CC] UnicodeCollationEng

    [GENFW] OsxAptioFix3Drv

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdeModulePkg/Universal/Disk/DiskIoDxe/DiskIoDxe.inf [X64]

    [CC] Test

    [CC] load_bmp

    [CC] AppleProtocols

    [CC] ComponentName

    [CC] Mbr

    [CC] AutoGen

    [CC] AutoGen

    [CC] AutoGen

    [SLINK] FSInject

    [CC] ComponentName

    [SLINK] DumpUefiCalls

    [DLINK1] FSInject

    [CC] load_icns

    [MTOC] FSInject

    [DLINK1] DumpUefiCalls

    [CC] Gpt

    [MTOC] DumpUefiCalls

    [GENFW] FSInject

    Building ... /Users/dan/src/edk2/Clover/CloverEFI/OsxAcpiTableDxe/AcpiTableDxe.inf [X64]

    [CC] AutoGen

    [SLINK] AppleImageCodec

    [CC] main

    [CC] BiosKeyboard

    [DLINK1] AppleImageCodec

    [CC] DiskIo

    [MTOC] AppleImageCodec

    [CC] ElTorito

    [GENFW] AppleImageCodec

    Building ... /Users/dan/src/edk2/Clover/Drivers/Ps2MouseDxe/Ps2MouseDxe.inf [X64]

    [CC] AutoGen

    [SLINK] DiskIoDxe

    [CC] Apple

    [CC] LegacyBiosThunk

    [DLINK1] DiskIoDxe

    [MTOC] DiskIoDxe

    [CC] icns

    [GENFW] DiskIoDxe

    Building ... /Users/dan/src/edk2/IntelFrameworkModulePkg/Bus/Isa/Ps2MouseAbsolutePointerDxe/Ps2MouseAbsolutePointerDxe.inf [X64]

    [CC] AutoGen

    [CC] ComponentName

    [SLINK] KeyboardDxe

    [CC] AcpiTableProtocol

    [DLINK1] KeyboardDxe

    [MTOC] KeyboardDxe

    [CC] Partition

    [CC] AcpiTable

    [CC] ComponentName

    [GENFW] KeyboardDxe

    Building ... /Users/dan/src/edk2/IntelFrameworkModulePkg/Bus/Isa/Ps2KeyboardDxe/Ps2keyboardDxe.inf [X64]

    [CC] CommPs2

    [CC] AutoGen

    [SLINK] PartitionDxe

    [SLINK] EnglishDxe

    [CC] AutoGen

    [DLINK1] EnglishDxe

    [DLINK1] PartitionDxe

    [SLINK] AcpiTableDxe

    [GENFW] DumpUefiCalls

    Building ... /Users/dan/src/edk2/IntelFrameworkModulePkg/Bus/Isa/IsaBusDxe/IsaBusDxe.inf [X64]

    [MTOC] EnglishDxe

    [MTOC] PartitionDxe

    [CC] ComponentName

    [DLINK1] AcpiTableDxe

    [MTOC] AcpiTableDxe

    [GENFW] PartitionDxe

    [CC] CommPs2

    [GENFW] EnglishDxe

    [DLINK1] LegacyRegion2Dxe

    Building ... /Users/dan/src/edk2/PcAtChipsetPkg/IsaAcpiDxe/IsaAcpi.inf [X64]

    [MTOC] LegacyRegion2Dxe

    [CC] Ps2Mouse

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdeModulePkg/Bus/Usb/UsbMouseDxe/UsbMouseDxe.inf [X64]

    [GENFW] AcpiTableDxe

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdeModulePkg/Bus/Usb/UsbMassStorageDxe/UsbMassStorageDxe.inf [X64]

    [CC] ComponentName

    [GENFW] LegacyRegion2Dxe

    Building ... /Users/dan/src/edk2/Clover/Drivers/UsbKbDxe/UsbKbDxe.inf [X64]

    [CC] AutoGen

    [SLINK] Ps2MouseDxe

    [CC] Ps2MouseAbsolutePointer

    [CC] PcatIsaAcpi

    [DLINK1] Ps2MouseDxe

    [CC] ComponentName

    [MTOC] Ps2MouseDxe

    [GENFW] Ps2MouseDxe

    Building ... /Users/dan/src/edk2/Clover/Drivers/UsbBusDxe/UsbBusDxe.inf [X64]

    [CC] AppleKey

    [CC] AutoGen

    [CC] UsbMassBot

    [CC] IsaIo

    [CC] IsaAcpi

    [SLINK] Ps2MouseAbsolutePointerDxe

    [CC] MouseHid

    [DLINK1] Ps2MouseAbsolutePointerDxe

    [CC] Ps2KbdCtrller

    [MTOC] Ps2MouseAbsolutePointerDxe

    [CC] ComponentName

    [GENFW] Ps2MouseAbsolutePointerDxe

    Building ... /Users/dan/src/edk2/Clover/Drivers/XhciDxe/XhciDxe.inf [X64]

    [CC] ComponentName

    [CC] IsaBus

    [CC] UsbMouse

    [CC] AutoGen

    [CC] Ps2KbdTextIn

    [CC] AutoGen

    [CC] UsbDesc

    [SLINK] IsaAcpi

    [SLINK] IsaBusDxe

    [CC] UsbMassImpl

    [CC] EfiKey

    [DLINK1] IsaAcpi

    [DLINK1] IsaBusDxe

    [CC] AutoGen

    [MTOC] IsaAcpi

    [MTOC] IsaBusDxe

    [SLINK] UsbMouseDxe

    [CC] lib

    [DLINK1] UsbMouseDxe

    [CC] Ps2Keyboard

    [MTOC] UsbMouseDxe

    [GENFW] IsaBusDxe

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdeModulePkg/Bus/Pci/EhciDxe/EhciDxe.inf [X64]

    [GENFW] UsbMouseDxe

    Building ... /Users/dan/src/edk2/Clover/Drivers/OhciDxe/OhciDxe.inf [X64]

    [CC] UsbMassBoot

    [CC] UsbEnumer

    [CC] AutoGen

    [SLINK] Ps2KeyboardDxe

    /Users/dan/src/edk2/Clover/rEFIt_UEFI/refit/menu.c:1115:42: error: expression result unused [-Werror,-Wunused-value]

          UnicodeSPrint(InputItems[gSettings.ConfigName, 64, L"%s", ConfigsList[OldChosenConfig]);

                                   ~~~~~~~~~ ^~~~~~~~~~

    /Users/dan/src/edk2/Clover/rEFIt_UEFI/refit/menu.c:1115:54: error: expression result unused [-Werror,-Wunused-value]

          UnicodeSPrint(InputItems[gSettings.ConfigName, 64, L"%s", ConfigsList[OldChosenConfig]);

                                                         ^~

    /Users/dan/src/edk2/Clover/rEFIt_UEFI/refit/menu.c:1115:58: error: expression result unused [-Werror,-Wunused-value]

          UnicodeSPrint(InputItems[gSettings.ConfigName, 64, L"%s", ConfigsList[OldChosenConfig]);

                                                             ^~~~~

    /Users/dan/src/edk2/Clover/rEFIt_UEFI/refit/menu.c:1115:93: error: expected ']'

          UnicodeSPrint(InputItems[gSettings.ConfigName, 64, L"%s", ConfigsList[OldChosenConfig]);

                                                                                                ^

    /Users/dan/src/edk2/Clover/rEFIt_UEFI/refit/menu.c:1115:31: note: to match this '['

          UnicodeSPrint(InputItems[gSettings.ConfigName, 64, L"%s", ConfigsList[OldChosenConfig]);

                                  ^

    [DLINK1] Ps2KeyboardDxe

    [CC] Xhci

    [MTOC] Ps2KeyboardDxe

    [CC] KeyBoard

    4 errors generated.

    make: *** [/Users/dan/src/edk2/Build/Clover/RELEASE_XCODE8/X64/Clover/rEFIt_UEFI/refit/OUTPUT/refit/menu.obj] Error 1

     

     

    build.py...

    : error 7000: Failed to execute command

    make tbuild [/Users/dan/src/edk2/Build/Clover/RELEASE_XCODE8/X64/Clover/rEFIt_UEFI/refit]

     

     

    build.py...

    : error F002: Failed to build module

    /Users/dan/src/edk2/Clover/rEFIt_UEFI/refit.inf [X64, XCODE8, RELEASE]

     

    - Failed -

    Build end time: 05:53:41, Jun.01 2018

    Build total time: 00:00:27

     

     

    o_Ops, ./ebuild.sh exited with error(s), aborting..

    Dans-Mac-mini:~ dan$

     


  14. This is what happened last time I tried earlier today...

     

    Spoiler

    ================================================================================

    Select the desired pkg type

                                 <--------------------------------------------------

    1) Standard

    2) slim pkg that skip themes and CloverThemeManager.app

    3) slim pkg that skip themes and CloverThemeManager.app, updater and PrefPanel

    4) slim pkg UEFI only, without RC Scripts, themes & CTM, updater and PrefPanel

    5) Back to Select architecture menu

    6) Exit

    ? 1

    ================================================================================

    Running from: macOS 10.12.6

    Xcode 9.2

    Build version 9C40b

                                 <--------------------------------------------------

    ================================================================================

    Compiler settings

                                 <--------------------------------------------------

    Configured with: --prefix=/Applications/Xcode.app/Contents/Developer/usr --with-gxx-include-dir=/Applications/Xcode.app/Contents/Developer/Platforms/MacOSX.platform/Developer/SDKs/MacOSX10.13.sdk/usr/include/c++/4.2.1

    Apple LLVM version 9.0.0 (clang-900.0.39.2)

    Target: x86_64-apple-darwin16.7.0

    Thread model: posix

    InstalledDir: /Applications/Xcode.app/Contents/Developer/Toolchains/XcodeDefault.xctoolchain/usr/bin

                                 <--------------------------------------------------

    ================================================================================

    BUILDTOOL is XCODE8

                                 <--------------------------------------------------

     

    ================================================================================

    nasm check:

                                 <--------------------------------------------------

    NASM version 2.13.03 compiled on Feb  7 2018

    ================================================================================

    gettext check:

                                 <--------------------------------------------------

    found gettext at /Users/dan/src/opt/local/bin

    ================================================================================

    mtoc check:

                                 <--------------------------------------------------

    mtoc found in /Users/dan/src/opt/local/bin.

    ================================================================================

     

    Loading previous configuration from /Users/dan/src/edk2/Conf/BuildEnv.sh

    WORKSPACE: /Users/dan/src/edk2

    EDK_TOOLS_PATH: /Users/dan/src/edk2/BaseTools

    CONF_PATH: /Users/dan/src/edk2/Conf

    Build environment: Darwin-16.7.0-x86_64-i386-64bit

    Build start time: 15:13:46, May.28 2018

     

    WORKSPACE        = /Users/dan/src/edk2

    ECP_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg

    EDK_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg

    EFI_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg

    EDK_TOOLS_PATH   = /Users/dan/src/edk2/BaseTools

    CONF_PATH        = /Users/dan/src/edk2/Conf

     

     

    Architecture(s)  = X64

    Build target     = RELEASE

    Toolchain        = XCODE8

     

    Active Platform          = /Users/dan/src/edk2/AptioFixPkg/AptioFixPkg.dsc

     

    Processing meta-data . done!

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/UefiUsbLib/UefiUsbLib.inf [X64]

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/UefiDriverEntryPoint/UefiDriverEntryPoint.inf [X64]

    make: Nothing to be done for `tbuild'.

    make: Nothing to be done for `tbuild'.

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdeModulePkg/Library/UefiHiiLib/UefiHiiLib.inf [X64]

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/UefiLib/UefiLib.inf [X64]

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdeModulePkg/Library/UefiHiiServicesLib/UefiHiiServicesLib.inf [X64]

    make: Nothing to be done for `tbuild'.

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/UefiRuntimeServicesTableLib/UefiRuntimeServicesTableLib.inf [X64]

    make: Nothing to be done for `tbuild'.

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/UefiDevicePathLib/UefiDevicePathLib.inf [X64]

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/UefiMemoryAllocationLib/UefiMemoryAllocationLib.inf [X64]

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BasePrintLib/BasePrintLib.inf [X64]

    make: Nothing to be done for `tbuild'.

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/UefiBootServicesTableLib/UefiBootServicesTableLib.inf [X64]

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseMemoryLib/BaseMemoryLib.inf [X64]

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseDebugLibNull/BaseDebugLibNull.inf [X64]

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BasePcdLibNull/BasePcdLibNull.inf [X64]

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseLib/BaseLib.inf [X64]

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/UefiDevicePathLib/DevicePathToText.c:43:3: error: 'va_start' used in Win64 ABI function

      VA_START (Args, Fmt);

      ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Include/Base.h:740:38: note: expanded from macro 'VA_START'

    #define VA_START(Marker, Parameter)  __builtin_va_start (Marker, Parameter)

                                         ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/UefiDevicePathLib/DevicePathToText.c:56:3: error: 'va_start' used in Win64 ABI function

      VA_START (Args, Fmt);

      ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Include/Base.h:740:38: note: expanded from macro 'VA_START'

    #define VA_START(Marker, Parameter)  __builtin_va_start (Marker, Parameter)

                                         ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/UefiLib/UefiLibPrint.c:123:3: error: 'va_start' used in Win64 ABI function

      VA_START (Marker, Format);

      ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Include/Base.h:740:38: note: expanded from macro 'VA_START'

    #define VA_START(Marker, Parameter)  __builtin_va_start (Marker, Parameter)

                                         ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/UefiLib/UefiLibPrint.c:162:3: error: 'va_start' used in Win64 ABI function

      VA_START (Marker, Format);

      ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Include/Base.h:740:38: note: expanded from macro 'VA_START'

    #define VA_START(Marker, Parameter)  __builtin_va_start (Marker, Parameter)

                                         ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/UefiLib/UefiLibPrint.c:258:3: error: 'va_start' used in Win64 ABI function

      VA_START (Marker, Format);

      ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Include/Base.h:740:38: note: expanded from macro 'VA_START'

    #define VA_START(Marker, Parameter)  __builtin_va_start (Marker, Parameter)

                                         ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/UefiLib/UefiLibPrint.c:298:3: error: 'va_start' used in Win64 ABI function

      VA_START (Marker, Format);

      ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Include/Base.h:740:38: note: expanded from macro 'VA_START'

    #define VA_START(Marker, Parameter)  __builtin_va_start (Marker, Parameter)

                                         ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/UefiLib/UefiLibPrint.c:624:3: error: 'va_start' used in Win64 ABI function

      VA_START (Marker, Format);

      ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Include/Base.h:740:38: note: expanded from macro 'VA_START'

    #define VA_START(Marker, Parameter)  __builtin_va_start (Marker, Parameter)

                                         ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/UefiLib/UefiLibPrint.c:702:3: error: 'va_start' used in Win64 ABI function

      VA_START (Marker, Format);

      ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Include/Base.h:740:38: note: expanded from macro 'VA_START'

    #define VA_START(Marker, Parameter)  __builtin_va_start (Marker, Parameter)

                                         ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/UefiLib/UefiLibPrint.c:817:3: error: 'va_start' used in Win64 ABI function

      VA_START (Marker, FormatString);

      ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Include/Base.h:740:38: note: expanded from macro 'VA_START'

    #define VA_START(Marker, Parameter)  __builtin_va_start (Marker, Parameter)

                                         ^

    7 errors generated.

    2 errors generated.

    make: *** [/Users/dan/src/edk2/Build/AptioFixPkg/RELEASE_XCODE8/X64/MdePkg/Library/UefiLib/UefiLib/OUTPUT/UefiLibPrint.obj] Error 1

    /Users/dan/src/edk2/MdeModulePkg/Library/UefiHiiLib/HiiLib.c:165:20: error: 'va_start' used in Win64 ABI function

     

     

    build.py...

    : error 7000: Failed to execute command

    make tbuild [/Users/dan/src/edk2/Build/AptioFixPkg/RELEASE_XCODE8/X64/MdePkg/Library/UefiLib/UefiLib]

      for (Length = 0, VA_START (Args, DeviceHandle); (Package = VA_ARG (Args, UINT32 *)) != NULL; ) {

    make: *** [/Users/dan/src/edk2/Build/AptioFixPkg/RELEASE_XCODE8/X64/MdePkg/Library/UefiDevicePathLib/UefiDevicePathLib/OUTPUT/DevicePathToText.obj] Error 1

                       ^

     

     

    build.py...

    : error 7000: Failed to execute command

    make tbuild [/Users/dan/src/edk2/Build/AptioFixPkg/RELEASE_XCODE8/X64/MdePkg/Library/UefiDevicePathLib/UefiDevicePathLib]

     

     

    build.py...

    : error 7000: Failed to execute command

    make tbuild [/Users/dan/src/edk2/Build/AptioFixPkg/RELEASE_XCODE8/X64/MdePkg/Library/BasePrintLib/BasePrintLib]

     

     

    build.py...

    : error 7000: Failed to execute command

    make tbuild [/Users/dan/src/edk2/Build/AptioFixPkg/RELEASE_XCODE8/X64/MdeModulePkg/Library/UefiHiiLib/UefiHiiLib]

     

     

    build.py...

    : error 7000: Failed to execute command

    make tbuild [/Users/dan/src/edk2/Build/AptioFixPkg/RELEASE_XCODE8/X64/MdePkg/Library/BaseLib/BaseLib]

     

     

    build.py...

    : error F002: Failed to build module

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/UefiLib/UefiLib.inf [X64, XCODE8, RELEASE]

     

    - Failed -

    Build end time: 15:13:49, May.28 2018

    Build total time: 00:00:03

     

    ================================================================================

    boot6

                                 <--------------------------------------------------

    TOOLCHAIN_DIR: /Users/dan/src/opt/local

    MTOC_PREFIX: /Users/dan/src/opt/local/bin/

    NASM_PREFIX: /Users/dan/src/opt/local/bin/

    NASM_VER: 2.13.03

    Building from: /Users/dan/src/edk2

     

    Running edk2 build for CloverX64 using the command:

    build  -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED --conf=/Users/dan/src/edk2/Conf -D USE_LOW_EBDA -p Clover/Clover.dsc  -a X64 -b RELEASE -t XCODE8 -n 9

     

    Build environment: Darwin-16.7.0-x86_64-i386-64bit

    Build start time: 15:13:50, May.28 2018

     

    WORKSPACE        = /Users/dan/src/edk2

    ECP_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg

    EDK_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg

    EFI_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg

    EDK_TOOLS_PATH   = /Users/dan/src/edk2/BaseTools

    CONF_PATH        = /Users/dan/src/edk2/Conf

     

     

    Architecture(s)  = X64

    Build target     = RELEASE

    Toolchain        = XCODE8

     

    Active Platform          = /Users/dan/src/edk2/Clover/Clover.dsc

    Flash Image Definition   = /Users/dan/src/edk2/Clover/Clover.fdf

     

    Processing meta-data ...... done!

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseIoLibIntrinsic/BaseIoLibIntrinsic.inf [X64]

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseReportStatusCodeLibNull/BaseReportStatusCodeLibNull.inf [X64]

    make: Nothing to be done for `tbuild'.

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BasePrintLib/BasePrintLib.inf [X64]

    make: Nothing to be done for `tbuild'.

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseLib/BaseLib.inf [X64]

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseMemoryLib/BaseMemoryLib.inf [X64]

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseDebugLibNull/BaseDebugLibNull.inf [X64]

    make: Nothing to be done for `tbuild'.

    Building ... /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BasePcdLibNull/BasePcdLibNull.inf [X64]

    make: Nothing to be done for `tbuild'.

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BasePrintLib/PrintLibInternal.c:1265:3: error: 'va_start' used in Win64 ABI function

      VA_START (Marker, FormatString);

      ^

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Include/Base.h:740:38: note: expanded from macro 'VA_START'

    #define VA_START(Marker, Parameter)  __builtin_va_start (Marker, Parameter)

                                         ^

    1 error generated.

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseLib/SwitchStack.c:66:3: error: 'va_start' used in Win64 ABI function

      VA_START (Marker, NewStack);

      ^

    make: *** [/Users/dan/src/edk2/Build/Clover/RELEASE_XCODE8/X64/MdePkg/Library/BasePrintLib/BasePrintLib/OUTPUT/PrintLibInternal.obj] Error 1

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Include/Base.h:740:38: note: expanded from macro 'VA_START'

    #define VA_START(Marker, Parameter)  __builtin_va_start (Marker, Parameter)

                                         ^

    1 error generated.

     

     

    build.py...

    : error 7000: Failed to execute command

    make tbuild [/Users/dan/src/edk2/Build/Clover/RELEASE_XCODE8/X64/MdePkg/Library/BasePrintLib/BasePrintLib]

    make: *** [/Users/dan/src/edk2/Build/Clover/RELEASE_XCODE8/X64/MdePkg/Library/BaseLib/BaseLib/OUTPUT/SwitchStack.obj] Error 1

     

     

    build.py...

    : error 7000: Failed to execute command

    make tbuild [/Users/dan/src/edk2/Build/Clover/RELEASE_XCODE8/X64/MdePkg/Library/BaseLib/BaseLib]

     

     

    build.py...

    : error F002: Failed to build module

    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BasePrintLib/BasePrintLib.inf [X64, XCODE8, RELEASE]

     

    - Failed -

    Build end time: 15:13:57, May.28 2018

    Build total time: 00:00:08

     

     

    o_Ops, ./ebuild.sh exited with error(s), aborting..

    Dans-Mac-mini:~ dan$

     

    EDIT: Deleted the /src folder and tried again...all went ok.

×