Jump to content

D-an-W

Members
  • Content Count

    816
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by D-an-W


  1. Still not working here even after deleting the /src folder and editing the nasm_ver

     

    ----------------------------------------------------------------------
    Ran 262 tests in 1.511s
    
    OK
    
    ================================================================================
    Building AptioFixPkg
                                 <--------------------------------------------------
    
    Build environment: Darwin-16.7.0-x86_64-i386-64bit
    Build start time: 18:59:08, Feb.21 2019
    
    WORKSPACE        = /Users/dan/src/edk2
    ECP_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EDK_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EFI_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EDK_TOOLS_PATH   = /Users/dan/src/edk2/BaseTools
    CONF_PATH        = /Users/dan/src/edk2/Conf
    
    
    Architecture(s)  = X64
    Build target     = RELEASE
    Toolchain        = XCODE8
    
    Active Platform          = /Users/dan/src/edk2/AptioFixPkg/AptioFixPkg.dsc
    
    Processing meta-data ..
    
    build.py...
    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseLib/BaseLib.inf(519): error 000E: File/directory not found in workspace
    	/Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseLib/X86SpeculationBarrier.c
     
    
    - Failed -
    Build end time: 18:59:10, Feb.21 2019
    Build total time: 00:00:02
    
    
    ================================================================================
    Building AppleSupportPkg
                                 <--------------------------------------------------
    
    Build environment: Darwin-16.7.0-x86_64-i386-64bit
    Build start time: 18:59:11, Feb.21 2019
    
    WORKSPACE        = /Users/dan/src/edk2
    ECP_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EDK_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EFI_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EDK_TOOLS_PATH   = /Users/dan/src/edk2/BaseTools
    CONF_PATH        = /Users/dan/src/edk2/Conf
    
    
    Architecture(s)  = X64
    Build target     = RELEASE
    Toolchain        = XCODE8
    
    Active Platform          = /Users/dan/src/edk2/AppleSupportPkg/AppleSupportPkg.dsc
    
    Processing meta-data .
    
    build.py...
    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseLib/BaseLib.inf(519): error 000E: File/directory not found in workspace
    	/Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseLib/X86SpeculationBarrier.c
     
    
    - Failed -
    Build end time: 18:59:12, Feb.21 2019
    Build total time: 00:00:02
    
    ================================================================================
    Building Clover
                                 <--------------------------------------------------
    ================================================================================
    boot6
                                 <--------------------------------------------------
    TOOLCHAIN_DIR: /Users/dan/src/opt/local
    MTOC_PREFIX: /usr/local/bin/
    NASM_PREFIX: /Users/dan/src/opt/local/bin/
    NASM_VER: 2.14.02
    Building from: /Users/dan/src/edk2
    
    Running edk2 build for CloverX64 using the command:
    build  -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED --conf=/Users/dan/src/edk2/Conf -D USE_LOW_EBDA -p Clover/Clover.dsc  -a X64 -b RELEASE -t XCODE8 -n 9 
    
    Build environment: Darwin-16.7.0-x86_64-i386-64bit
    Build start time: 18:59:13, Feb.21 2019
    
    WORKSPACE        = /Users/dan/src/edk2
    ECP_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EDK_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EFI_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EDK_TOOLS_PATH   = /Users/dan/src/edk2/BaseTools
    CONF_PATH        = /Users/dan/src/edk2/Conf
    
    
    Architecture(s)  = X64
    Build target     = RELEASE
    Toolchain        = XCODE8
    
    Active Platform          = /Users/dan/src/edk2/Clover/Clover.dsc
    Flash Image Definition   = /Users/dan/src/edk2/Clover/Clover.fdf
    
    Processing meta-data ...
    
    build.py...
    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseLib/BaseLib.inf(519): error 000E: File/directory not found in workspace
    	/Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseLib/X86SpeculationBarrier.c
     
    
    - Failed -
    Build end time: 18:59:17, Feb.21 2019
    Build total time: 00:00:04
    
    
    o_Ops, ./ebuild.sh exited with error(s), aborting..
    Dans-Mac-mini:~ dan$

     


  2. Is the script working ok currently, I haven't updated in a few weeks and it just failed on me (Also after letting it create a new /src folder)?

     

    ================================================================================
    Building AptioFixPkg
                                 <--------------------------------------------------
    
    Build environment: Darwin-16.7.0-x86_64-i386-64bit
    Build start time: 23:06:02, Feb.20 2019
    
    WORKSPACE        = /Users/dan/src/edk2
    ECP_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EDK_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EFI_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EDK_TOOLS_PATH   = /Users/dan/src/edk2/BaseTools
    CONF_PATH        = /Users/dan/src/edk2/Conf
    
    
    Architecture(s)  = X64
    Build target     = RELEASE
    Toolchain        = XCODE8
    
    Active Platform          = /Users/dan/src/edk2/AptioFixPkg/AptioFixPkg.dsc
    
    Processing meta-data ..
    
    build.py...
    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseLib/BaseLib.inf(519): error 000E: File/directory not found in workspace
    	/Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseLib/X86SpeculationBarrier.c
     
    
    - Failed -
    Build end time: 23:06:04, Feb.20 2019
    Build total time: 00:00:02
    
    
    ================================================================================
    Building AppleSupportPkg
                                 <--------------------------------------------------
    
    Build environment: Darwin-16.7.0-x86_64-i386-64bit
    Build start time: 23:06:04, Feb.20 2019
    
    WORKSPACE        = /Users/dan/src/edk2
    ECP_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EDK_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EFI_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EDK_TOOLS_PATH   = /Users/dan/src/edk2/BaseTools
    CONF_PATH        = /Users/dan/src/edk2/Conf
    
    
    Architecture(s)  = X64
    Build target     = RELEASE
    Toolchain        = XCODE8
    
    Active Platform          = /Users/dan/src/edk2/AppleSupportPkg/AppleSupportPkg.dsc
    
    Processing meta-data .
    
    build.py...
    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseLib/BaseLib.inf(519): error 000E: File/directory not found in workspace
    	/Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseLib/X86SpeculationBarrier.c
     
    
    - Failed -
    Build end time: 23:06:06, Feb.20 2019
    Build total time: 00:00:02
    
    ================================================================================
    Building Clover
                                 <--------------------------------------------------
    ================================================================================
    boot6
                                 <--------------------------------------------------
    TOOLCHAIN_DIR: /Users/dan/src/opt/local
    MTOC_PREFIX: /usr/local/bin/
    NASM_PREFIX: /Users/dan/src/opt/local/bin/
    NASM_VER: 2.13.03
    Building from: /Users/dan/src/edk2
    
    Running edk2 build for CloverX64 using the command:
    build  -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED --conf=/Users/dan/src/edk2/Conf -D USE_LOW_EBDA -p Clover/Clover.dsc  -a X64 -b RELEASE -t XCODE8 -n 9 
    
    Build environment: Darwin-16.7.0-x86_64-i386-64bit
    Build start time: 23:06:07, Feb.20 2019
    
    WORKSPACE        = /Users/dan/src/edk2
    ECP_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EDK_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EFI_SOURCE       = /Users/dan/src/edk2/EdkCompatibilityPkg
    EDK_TOOLS_PATH   = /Users/dan/src/edk2/BaseTools
    CONF_PATH        = /Users/dan/src/edk2/Conf
    
    
    Architecture(s)  = X64
    Build target     = RELEASE
    Toolchain        = XCODE8
    
    Active Platform          = /Users/dan/src/edk2/Clover/Clover.dsc
    Flash Image Definition   = /Users/dan/src/edk2/Clover/Clover.fdf
    
    Processing meta-data ...
    
    build.py...
    /Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseLib/BaseLib.inf(519): error 000E: File/directory not found in workspace
    	/Users/dan/src/edk2/MdePkg/Library/BaseLib/X86SpeculationBarrier.c
     
    
    - Failed -
    Build end time: 23:06:11, Feb.20 2019
    Build total time: 00:00:03
    
    
    o_Ops, ./ebuild.sh exited with error(s), aborting..
    Dans-Mac-mini:~ dan$ 

     


  3. Sorry, I was looking for an actual .log file!

     

    As mentioned by tluck I see this (This was the same after starting with a fresh /src folder also)...

    ===================== RC Scripts =======================
    	[BUILD] rc.scripts.on.target
    	[BUILD] rc.scripts.on.all.volumes
    	[BUILD] rc.scripts.core
    ================= Optional RC Scripts ==================
    	[BUILD] disable_sleep_proxy_client
    ==================== Clover Prefpane ===================
    	[BUILD] CloverPrefpane
    ================= Post =================
    	[BUILD] Post
    ### DeRez - The resource fork of "/Users/dan/src/edk2/Clover/CloverPackage/sym/package/Icons/Icon.icns" is empty and uninitialized.
    
     --------------------------
     Building process complete!
     --------------------------

     


  4. I don't seem to be getting a before Clover GUI sound anymore and the only thing I can think has changed is the "Daylight Theme" is being selected...

    4:507  0:000  === [ InitTheme ] =========================================
    4:507  0:000  use daylight theme
    4:519  0:011  Using theme 'Mojave' (EFI\CLOVER\themes\Mojave)
    4:519  0:000  theme Mojave defined in NVRAM found and theme.plist parsed
    4:519  0:000  OS main and drive as badge
    4:522  0:003  Loading font from ThemeDir: Success
    4:522  0:000  theme inited
    4:522  0:000  Chosen theme Mojave
    4:523  0:000  after NVRAM boot-args=

    I have sound.wav and sound_night.wav in the theme folder (Both same file).

     

    This is the log from last night...

    4:625  0:000  === [ InitTheme ] =========================================
    4:625  0:000  use night theme
    4:636  0:011  Using theme 'Mojave' (EFI\CLOVER\themes\Mojave)
    4:636  0:000  theme Mojave defined in NVRAM found and theme.plist parsed
    4:636  0:000  OS main and drive as badge
    4:643  0:006    Channels: 2  Sample rate: 44100 Hz  Bits: 16
    4:643  0:000  found 2 handles with audio
    4:644  0:000  stored device=PciRoot(0x0)/Pci(0x1B,0x0)/VenMsg(A9003FEB-D806-41DB-A491-5405FEEF46C3,02000000)
    4:644  0:000  got index=1
    4:644  0:000  got volume 80
    4:644  0:000  output to channel 1 with volume 80, len=411172
    8:372  3:728  Loading font from ThemeDir: Success
    8:373  0:000  theme inited
    8:373  0:000  Chosen theme Mojave
    8:373  0:000  after NVRAM boot-args=

     

    Regarding the AFTER Clover GUI sound, I still can't get the OS to boot if BootChimeDxe.efi is present in Drivers64UEFI but I do get the sound (Just no progress bar shows up).


  5.  

    Well I compile myself AudioPkg and it works very well at revision Clover 4834

    No setup nothing, Boot Chime works 
    Here are the files to put in your EFI 4834 ➤ or more HIGHER

    Of course the Chime is in the Hackintosh-MF theme if you use another theme, put the Chime in the exact theme

    enjoy :)

    EFI.zip

     

     

    Are you referring to the sound made before the Clover UI or when the Apple logo appears please?


  6. Thanks, with your BootChimeDxe.efi in Drivers64UEFI I get the sound ok but can't boot, there is no progress bar shown it just sits with the Apple logo on screen after playing the Chime.


  7.  

    No you need BootChimeDxe.efi in drivers64UEFI for the chime to happen during macos boot. Also you may need to configure it if you haven't.

     

    Where do I get BootChimeDxe.efi please?

     

    I have \EFI\Clover\Tools\BootChimeCfg.efi and also EFI\Clover\Drivers64UEFI\AudioDxe.efi present and I have configured it with BootChimeCfg.efi -s 2 -v 80 -t from the Shell which then plays the Chime ok.


  8. Thanks apianti and blackosx got me booting with 4839, now to figure out the changes to make sounds work on boot!

     

    EDIT: For me the sample provided by Slice works fine before the Clover GUI loads (Is it a cat?!?) and if I setup and test the boot chime in the shell I can hear it just fine using "BootChimeCfg.efi -t" but I don't hear anything when the OS is loading, could this be due to commenting out that line?

     

    Boot.log of the important bit (I think)...

    4:500  0:000  === [ InitTheme ] =========================================
    4:500  0:000  use night theme
    4:512  0:011  Using theme 'Mojave' (EFI\CLOVER\themes\Mojave)
    4:512  0:000  theme Mojave defined in NVRAM found and theme.plist parsed
    4:512  0:000  OS main and drive as badge
    4:513  0:000  file sound not found
    4:517  0:004    Channels: 2  Sample rate: 44100 Hz  Bits: 16
    4:517  0:000  found 2 handles with audio
    4:518  0:000  stored device=PciRoot(0x0)/Pci(0x1B,0x0)/VenMsg(A9003FEB-D806-41DB-A491-5405FEEF46C3,02000000)
    4:518  0:000  got index=1
    4:518  0:000  got volume 80
    4:518  0:000  output to channel 1 with volume 80, len=353440
    7:846  3:327  Loading font from ThemeDir: Success
    7:847  0:000  theme inited
    7:847  0:000  Chosen theme Mojave
    7:847  0:000  after NVRAM boot-args=

     


  9. Hiya blackosx, finally got round to installing this but I am clearly doing something wrong?

     

    978242799_ScreenShot2018-12-16at07_10_57.thumb.png.0dc3c727dacf9b9291e0e1f86df1af86.png

     

    Theme List stays unchecked and I don't see any Themes in app?

     

    1029406856_ScreenShot2018-12-16at07_22_33.thumb.png.a01b41a88f6de41fbea697eb1e500a68.png


  10. 7 hours ago, Badruzeus said:

    @Slice thanks for r4756 - r4757 commit, it solved prev. issue with "row1 posision" on Raster themes that have Custom "SelectionSmall" for Layout.

    Screenshot 3.png

     

    What’s the theme please?


  11. Evening Folks,

     

    Could someone please share a compiled version up to date with the latest commits (6th October)?

     

    Also, I had a go at self compiling but got the error below, I take it to mean I need to install nasm (Once I figure out how!)?

    Missing or incompatible nasm!
    Download the latest nasm from http://www.nasm.us/pub/nasm/releasebuilds/
    Last tested with nasm 2.13.03. Install it automatically?
    Command /Users/dan/Documents/VirtualSMC/VirtualSmcPkg/macbuild.tool failed with exit code 1

     

×