Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

macmatt79

Just Joined
  • Content count

    4
  • Joined

  • Last visited

About macmatt79

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. I have tried both 10.5.7V7 and Snow Leo and have no problem getting them to install and run but in both 10.5.7 and 10.6 I cant get my Ethernet to work. Ethernet works fine in Windows 7 so MB is good. Ethernet just assigns itself a 169.... address in OS X My motherboard is the P43-ES3G CPU E6300 I ran osx86 tools and here are my hardware details, any help is appreciated 00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Eaglelake DRAM Controller [8086:2e20] (rev 03) 00:01.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Eaglelake PCI Express Root Port [8086:2e21] (rev 03) 00:1a.0 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #4 [8086:3a37] 00:1a.1 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #5 [8086:3a38] 00:1a.2 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #6 [8086:3a39] 00:1a.7 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB2 EHCI Controller #2 [8086:3a3c] 00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) HD Audio Controller [8086:3a3e] 00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) PCI Express Port 1 [8086:3a40] 00:1c.4 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) PCI Express Port 5 [8086:3a48] 00:1c.5 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) PCI Express Port 6 [8086:3a4a] 00:1d.0 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #1 [8086:3a34] 00:1d.1 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #2 [8086:3a35] 00:1d.2 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #3 [8086:3a36] 00:1d.7 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB2 EHCI Controller #1 [8086:3a3a] 00:1e.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801 PCI Bridge [8086:244e] (rev 90) 00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation 82801JIB (ICH10) LPC Interface Controller [8086:3a18] 00:1f.2 SATA controller [0106]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) SATA AHCI Controller [8086:3a22] 00:1f.3 SMBus [0c05]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) SMBus Controller [8086:3a30] 01:00.0 VGA compatible controller [0300]: nVidia Corporation GeForce 8400 GS [10de:06e4] (rev a1) 03:00.0 IDE interface [0101]: JMicron Technologies, Inc. JMB368 IDE controller [197b:2368] 04:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02) 05:01.0 USB Controller [0c03]: NEC Corporation USB [1033:0035] (rev 43) 05:01.1 USB Controller [0c03]: NEC Corporation USB [1033:0035] (rev 43) 05:01.2 USB Controller [0c03]: NEC Corporation USB 2.0 [1033:00e0] (rev 04)
  2. I have tried both 10.5.7V7 and Snow Leo and have no problem getting them to install and run but in both 10.5.7 and 10.6 I cant get my Ethernet to work. Ethernet works fine in Windows 7 so MB is good. Ethernet just assigns itself a 169.... address in OS X My motherboard is the P43-ES3G CPU E6300 I ran osx86 tools and here are my hardware details, any help is appreciated 00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Eaglelake DRAM Controller [8086:2e20] (rev 03) 00:01.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Eaglelake PCI Express Root Port [8086:2e21] (rev 03) 00:1a.0 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #4 [8086:3a37] 00:1a.1 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #5 [8086:3a38] 00:1a.2 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #6 [8086:3a39] 00:1a.7 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB2 EHCI Controller #2 [8086:3a3c] 00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) HD Audio Controller [8086:3a3e] 00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) PCI Express Port 1 [8086:3a40] 00:1c.4 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) PCI Express Port 5 [8086:3a48] 00:1c.5 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) PCI Express Port 6 [8086:3a4a] 00:1d.0 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #1 [8086:3a34] 00:1d.1 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #2 [8086:3a35] 00:1d.2 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #3 [8086:3a36] 00:1d.7 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB2 EHCI Controller #1 [8086:3a3a] 00:1e.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801 PCI Bridge [8086:244e] (rev 90) 00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation 82801JIB (ICH10) LPC Interface Controller [8086:3a18] 00:1f.2 SATA controller [0106]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) SATA AHCI Controller [8086:3a22] 00:1f.3 SMBus [0c05]: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) SMBus Controller [8086:3a30] 01:00.0 VGA compatible controller [0300]: nVidia Corporation GeForce 8400 GS [10de:06e4] (rev a1) 03:00.0 IDE interface [0101]: JMicron Technologies, Inc. JMB368 IDE controller [197b:2368] 04:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02) 05:01.0 USB Controller [0c03]: NEC Corporation USB [1033:0035] (rev 43) 05:01.1 USB Controller [0c03]: NEC Corporation USB [1033:0035] (rev 43) 05:01.2 USB Controller [0c03]: NEC Corporation USB 2.0 [1033:00e0] (rev 04)
  3. How do I get SL to boot into 32bit mode? I have it installed but cant get my sound or lan to work on my P43-ES3G motherboard with 8111C LAN. SL keeps booting into 64 bit mode and I tried to hold down 32 while booting and this does not work. I think the reason my sound and LAN don't work is due to their not being any 64bit Kexts available. I am using Chameleon R2 as my bootloader via a USB flash drive per Lifehackers method. Any Ideas on where I should start? Chipset North Bridge: Intel® P43 Express Chipset South Bridge: Intel® ICH10 Memory 4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory Dual channel memory architecture Support for DDR2 1200/1066/800/667 MHz memory modules (Go to GIGABYTE's website for the latest memory support list.) Audio Realtek ALC888 codec High Definition Audio 2/4/5.1/7.1-channel Support for S/PDIF Out Support for CD In LAN Realtek 8111C chip (10/100/1000 Mbit)
  4. I used Lifehackers method to get SL 10.6 installed on my machine and everything seems to work fine except I can not get network connection to the internet. The Ethernet keeps assigning itself a 169.. Address. The only difference between Lifehackers setup is the motherboard but the both use the same 8111C chip-set. My mother board is the P43-ES3G. Any ideas on what could be wrong??
×