Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About cokewithvanilla

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Alright, there are tons of laptops out there ---- for some reason, each company thinks it's necessary to offer 16 models. It is terribly hard to find a 14 inch laptop with a dedicated video card. Anyone know of a 14.1 or smaller laptop that will flawlessly run OSX? Or, does anyone know what exact hardware is thrown in a macbook pro? EDIT: I mean NEW laptop. As in one that I can purchase from a dealer Interesting side question, are macs the only laptops made with aluminum? if so, why? I'm totally sick of my plastic {censored} cracking.
  2. Iatkosv4 Installed! Booting Fails!

    kalyway 10.5.2 fails miserably. Thats like the 7th distro that i've tried that won't even get to the install screen. This one stops almost instantly and just reboots... it doesn't even get a chance to load anything. I think I may just forget os x on this laptop. I have been trying different things for about 12 hours now. I don't think anything is gonna make this run perfectly. for some reason it says my w7 install is corrupt or something... I know its intact, but this is the second time with installing these distros that something haseffed up w7 so it can't rebuild the bcd.
  3. Iatkosv4 Installed! Booting Fails!

    that id thing says I have an ar5418, I always thought I had a 5008... is there anything I can do about the shortcut keys? like for copy and paste? I tried to load the bootloader, didnt work. after I install that natit kext, is the stuff just supposed to work? if so... it doesnt :/
  4. Iatkosv4 Installed! Booting Fails!

    tried that kext and it didnt work. tried another network package, didnt work either. I won't have any more luck in snow leopard, will I? Currently, with no wlan and no graphics card, there is kinda no point of OS X
  5. Iatkosv4 Installed! Booting Fails!

    i think so. Does this mean I have to reinstall, or is there some way to add the boot loader? also, my apple key doesnt work. the resolution thing didnt work and I can't find a kext for the atheros 5008 00:00.0 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 Host Bridge [1022:9600] 00:01.0 PCI bridge [0604]: Toshiba America Info Systems Unknown device [1179:9602] 00:05.0 PCI bridge [0604]: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 1) [1022:9605] 00:07.0 PCI bridge [0604]: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 3) [1022:9607] 00:0a.0 PCI bridge [0604]: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 5) [1022:9609] 00:11.0 SATA controller [0106]: ATI Technologies Inc SB700/SB800 SATA Controller [AHCI mode] [1002:4391] 00:12.0 USB Controller [0c03]: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller [1002:4397] 00:12.1 USB Controller [0c03]: ATI Technologies Inc SB700 USB OHCI1 Controller [1002:4398] 00:12.2 USB Controller [0c03]: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller [1002:4396] 00:13.0 USB Controller [0c03]: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller [1002:4397] 00:13.1 USB Controller [0c03]: ATI Technologies Inc SB700 USB OHCI1 Controller [1002:4398] 00:13.2 USB Controller [0c03]: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller [1002:4396] 00:14.0 SMBus [0c05]: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller [1002:4385] (rev 3a) 00:14.1 IDE interface [0101]: ATI Technologies Inc SB700/SB800 IDE Controller [1002:439c] 00:14.2 Audio device [0403]: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) [1002:4383] 00:14.3 ISA bridge [0601]: ATI Technologies Inc SB700/SB800 LPC host controller [1002:439d] 00:14.4 PCI bridge [0604]: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge [1002:4384] 00:18.0 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h HyperTransport Configuration [1022:1300] (rev 40) 00:18.1 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Address Map [1022:1301] 00:18.2 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h DRAM Controller [1022:1302] 00:18.3 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Miscellaneous Control [1022:1303] 00:18.4 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Link Control [1022:1304] 01:05.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc RS780MC [Radeon HD 3100 Graphics] [1002:9613] 02:00.0 Ethernet controller [0200]: Marvell Technology Group Ltd. Unknown device [11ab:4355] (rev 12) 06:00.0 Network controller [0280]: Atheros Communications Inc. AR5418 802.11abgn Wireless PCI Express Adapter [168c:0024] (rev 01) 09:01.0 FireWire (IEEE 1394) [0c00]: O2 Micro, Inc. Firewire (IEEE 1394) [1217:00f7] (rev 02) 09:01.2 SD Host controller [0805]: O2 Micro, Inc. Integrated MMC/SD Controller [1217:7120] (rev 02) 09:01.3 Mass storage controller [0180]: O2 Micro, Inc. Integrated MS/xD Controller [1217:7130] (rev 01)
  6. Iatkosv4 Installed! Booting Fails!

    my os wont boot without the cd this time??? yeha, probably no bootloader.... but why.. i dont know. it boots fine if I use the cd, but it doesnt have the chameleon like last time i keep trying that resolution thing and it does not work
  7. Iatkosv4 Installed! Booting Fails!

    whats an aml file
  8. Iatkosv4 Installed! Booting Fails!

    Bios, nothing special... infact, nothing at all. iATKOS diud not EVER work iDeneb 1.5.1 works. Type -v Settings, kernel voodoo 9.5.0, seatbelt fix, cpu=1 fix, chipset appleamd one that includes sb700, sound applesomething that includes ANY OTHER 2 channel, ethernet AppleMarvel, wlan lasti time I tried atheros any other, didnt work, now im trying the 5005. I should have the install comepleted in a few more minutes, then I will be able to try some things to get the video resolution up... I will try that edit thing again, but any other solutions might help, as 3100 DOES NOT SEEM TO BE SUPPORTED
  9. Iatkosv4 Installed! Booting Fails!

    yeah, my old installation was effed beyond all that. I reinstalled W7. I have three primary partitions, W7, Leopard, Snow. I am getting ready to install leopard now. Thanks for all your help, by the way.
  10. Iatkosv4 Installed! Booting Fails!

    i have tried that resolution fix on OS x and it did not work :/ is there a recommended order of installing things? last time I insatlled osx I couldnt mnake my w7 boot for the life of me. even aftyer removing all other partitions and trying to rebuild the bcd... I'm gonna partition it in to three seperate partitions, Leopard, Snow, and Windows 7....
  11. Iatkosv4 Installed! Booting Fails!

    ive gotta reinstall... i effed it all up by trying to install the update to 10.5.8 what should I do about the crappy vid resolution?? its at 1024x768 Also, is there any easy way to get this to run side by side with 7, so that I can have this laptop working properly for school on monday?
  12. Iatkosv4 Installed! Booting Fails!

    ok. install successful. Few problems. My computer is running super hot... I don't think the cpu is ever slowing down. Also, no wlan driver and no video driver. How the hell do you install drivers on a mac anyway? I've never even used a mac lol I'm really in this to try out snow leopard :censored2:
  13. ATI 3100 support?

    anyone ever figure this out... i also have an m305d
  14. Iatkosv4 Installed! Booting Fails!

    Alright, I am installing v7 right now, I used as few options as I could, only major change from the first install is the kernel. As for the drivers... it doesn't seem to have most of mine, but we'll see what happens. same as last time: "the installer could not validate the contents of the "10.5.7 intel" package.
  15. Iatkosv4 Installed! Booting Fails!

    alright. If some of my drivers are not listed... like the 3100 series video card, does that mean it will install no associated drivers, or it will install something generic?