Jump to content

carucio

Members
  • Content count

    2
  • Joined

  • Last visited

About carucio

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Dear Zenith, first of all thank you for the amazing work on this! I installed 1.2.7 on 10.9 on my laptop (Lenovo t431s, QM77, Ivy Bridge) and tried every possible combination of flags but the system wakes up immediately after going to sleep.. even when all USB devices are unplugged first. In the system log I get these two messages.. 11/17/13 10:55:30.000 AM kernel[0]: Wake reason: EHC2 11/17/13 10:55:30.000 AM kernel[0]: The USB device HubDevice (Port 1 of Hub at 0x1a000000) may have caused a wake by issuing a remote wakeup (2) Do you have a suggestion on how I should start troubleshooting this issue? My kernel flags at the moment are "darkwake=0 -gux_defer_usb2" and it's probably important to note that without gux_defer the system won't go to sleep at all. I'm also attaching the output from xhcdump and.. hope you'll have some ideas/suggestions. Thanks in advance, Sergio Found a device of class GenericUSBXHCI: IOService:/AppleACPIPlatformExpert/PCI0@0/AppleACPIPCI/XHCI@14/GenericUSBXHCI Darwin 13.0.0 Kext Version 1.2.7 Vendor 0x8086, Device 0x1e31, Revision 0x4 CapLength 128 HCIVersion 0x100 MaxSlots 32, MaxIntrs 8, Rsvd(1) 0, MaxPorts 8 IST 4 microframes, ERST Max 32, Rsvd(2) 0, SPR Y, Max Scratchpad Bufs 16 U1 Device Exit Latency 10, Rsvd(3) 0, U2 Device Exit Latency 512 AC64 Y, BNC N, CSZ N, PPC N, PIND N, LHRC N, LTC N, NSS Y, Rsvd(4) 0x1, MaxPSASize 256 xHC Extended Cap ID 2, Specific 0x200 Supported Protocol Name 0x20425355 PortOffset 1 PortCount 4 ProtocolDefined 0x1 PSIV 1 PSIE 2 PLT 0 PFD N Rsvd 0 Mantissa 12 PSIV 2 PSIE 1 PLT 0 PFD N Rsvd 0 Mantissa 1500 PSIV 3 PSIE 2 PLT 0 PFD N Rsvd 0 Mantissa 480 xHC Extended Cap ID 2, Specific 0x300 Supported Protocol Name 0x20425355 PortOffset 5 PortCount 4 ProtocolDefined 0 PSIV 4 PSIE 3 PLT 0 PFD Y Rsvd 0 Mantissa 5 xHC Extended Cap ID 193, Specific 0 xHC Extended Cap ID 192, Specific 0 xHC Extended Cap ID 1, Specific 0 Legacy CTLSTS 0x40000000 DBOff 0x3000 RTSOff 0x2000 PageSize 4096 Found a device of class GenericUSBXHCI: IOService:/AppleACPIPlatformExpert/PCI0@0/AppleACPIPCI/XHCI@14/GenericUSBXHCI Darwin 13.0.0 Kext Version 1.2.7 Vendor 0x8086, Device 0x1e31, Revision 0x4 USBCmd RS Y HCRST N INTE Y HSEE N LHCRST N CSS N CRS N EWE Y EU3S N USBSts HCH N HSE N EINT N PCD N SSS N RSS N SRE N CNR N HCE N DNCtrl 0xffff CRCr CRR N Config 32 MFIndex 0 Last Time Sync xHC 0 milliseconds <-> CPU 0 nanoseconds Using MSI Intel Doze Disabled Legacy Owner[bios,OS] NN, SMIEn[Event,HSE,OSOwn,PCI,BAR] NNNNN, Chg[OWOwn,PCI,BAR] NYN Intel USB2.0 Port Routing 0, Mask 0xf Intel SuperSpeed Enable 0xf, Mask 0xf # Configured Endpoints 0 # Interrupts: Total 0, Serviced 0, Inactive 0, Offline 0 Port 1 PortSC CCS N PED N OCA N PR N PLS RxDetect PP Y Speed Unknown PIC Off LWS N CSC N PEC N WRC N OCC N PRC N PLC N CEC N CAS N WCE N WDE N WOE N DR N WPR N PortPmsc L1S Invalid RWE N HIRD 50 us L1Slot 0 HLE N TestMode Disabled Port 2 PortSC CCS N PED N OCA N PR N PLS RxDetect PP Y Speed Unknown PIC Off LWS N CSC N PEC N WRC N OCC N PRC N PLC N CEC N CAS N WCE N WDE N WOE N DR N WPR N PortPmsc L1S Invalid RWE N HIRD 50 us L1Slot 0 HLE N TestMode Disabled Port 3 PortSC CCS N PED N OCA N PR N PLS RxDetect PP Y Speed Unknown PIC Off LWS N CSC N PEC N WRC N OCC N PRC N PLC N CEC N CAS N WCE N WDE N WOE N DR N WPR N PortPmsc L1S Invalid RWE N HIRD 50 us L1Slot 0 HLE N TestMode Disabled Port 4 PortSC CCS N PED N OCA N PR N PLS RxDetect PP Y Speed Unknown PIC Off LWS N CSC N PEC N WRC N OCC N PRC N PLC N CEC N CAS N WCE N WDE N WOE N DR N WPR N PortPmsc L1S Invalid RWE N HIRD 50 us L1Slot 0 HLE N TestMode Disabled Port 5 PortSC CCS N PED N OCA N PR N PLS RxDetect PP Y Speed Unknown PIC Off LWS N CSC N PEC N WRC N OCC N PRC N PLC N CEC N CAS N WCE N WDE N WOE N DR N WPR N PortPmsc U1 0 U2 0 FLA N PortLi LEC 0 Port 6 PortSC CCS N PED N OCA N PR N PLS RxDetect PP Y Speed Unknown PIC Off LWS N CSC N PEC N WRC N OCC N PRC N PLC N CEC N CAS N WCE N WDE N WOE N DR N WPR N PortPmsc U1 0 U2 0 FLA N PortLi LEC 0 Port 7 PortSC CCS N PED N OCA N PR N PLS RxDetect PP Y Speed Unknown PIC Off LWS N CSC N PEC N WRC N OCC N PRC N PLC N CEC N CAS N WCE N WDE N WOE N DR N WPR N PortPmsc U1 0 U2 0 FLA N PortLi LEC 0 Port 8 PortSC CCS N PED N OCA N PR N PLS RxDetect PP Y Speed Unknown PIC Off LWS N CSC N PEC N WRC N OCC N PRC N PLC N CEC N CAS N WCE N WDE N WOE N DR N WPR N PortPmsc U1 0 U2 0 FLA N PortLi LEC 0 Interrupter 0 iman IP N imod I 40000 ns C 0 ns erstsz 1 erdp DESI 0 EHB N
  2. Dear all, I'm trying to install iAtkos v7 on a GIGABYTE GA-E7AUM-DS2H with the disks configured for ahci. I calculated the md5 checksum for the ISO and got the right one, burned the image on 2 different DVDs with different readers and always got the "Cannot validate 10.5.7 package" error during installation. So decided to create a bootable USB stick with a real mac (restore image + osx86 tools efi fix).. the system boots without problems but the i get the same "Cannot validate 10.5.7 package". So I think there's no doubt this is not a media-related error.. do you have any idea what could be causing this? Thanks a lot!! Sergio
×