Jump to content

FMAranda

Members
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

About FMAranda

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Contact Methods

  • Website URL
    http://about.me/fmaranda

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Brazil
  1. Thank you so much! I wasn't using my laptop for a while, but, today I decided to update it to High Sierra (which was a success) and then, tried your method. "UPDL ()" got it working!
  2. Thanks for the help! I've tried the DSDT modified by you, but the problem persists. Can you share with me what did you do with the DSDT?
  3. Hi everyone! I have a Sony Vaio Fit15E running macOS 10.12.5 with almost everything working. The only problem is that, when it wakes up from sleep (hibernatemode 3), the screen's backlight doesn't light up. In order to make it work, I have to close and open the lid one more time. After that, the backlight lights up just fine. The backlight worked fine until Yosemite, if i recall. I've tried a zillion methods, including some old GMA950 topics about that issue and also messed with all those darkwake options. I've attached my DSDT. It has the following patches: GFX0 -> IGPU, HDA Layout ID 3, Remapping Q8E and Q8F keys (for brightness keys) and Sony Vaio SVE Battery Patch. For brightness, I'm using the new method with separate SSDT_PNLF.aml. Brightness slider works fine. Also, I have the follwing kexts at Clover's other kext folder: ACPIBatteryManager.kext, CodecCommander.kext (HDA sound after sleep), FakePCIID_XHCIMux.kext, FakePCIID.kext, USBInjectAll.kext (without these three, I can't get my built-in webcam and RT2870 usb wifi to work), FakeSMC.kext, RealtekRTL8111.kext and VoodooPS2Controller.kext. On System/Library/Extensions, I have: AppleHDA.kext (patched with HDA-Patcher) and RT2870USBWirelessDriver.kext. As boot flags, I have: npci=0x2000, dart=0 and slide=100 (with this flag, hibernatemode 25 'full hibernate' works). I'm really creating this topic because I don't know what else I can do. I have years of hackintosh (since Tiger, not on this same hardware, lol), but I can't find a solution for this particular issue. Thanks you all. DSDT.aml.zip
  4. FMAranda

    Sierra 10.12.1 Hibernation - How it works?

    Did you try to add the boot flag slide=100? Hibernation on my Vaio only worked after I add that boot flag to Clover's config.plist. Also, my hibernate mode is set to 25.
  5. FMAranda

    Sierra: No wake from hibernate! Help

    I would like to share that hibernation stopped working on my Vaio after I update it to Sierra. Previously, I set the hibernate mode to 25 (27 on Yosemite, I guess) because I wanted my Vaio to hibernate everytime I close the lid. That was working fine on Yosemite and previous versions. On Sierra, my Vaio was hibernating when I close the lid but, Clover was not recognizing this state and always ended cold booting my Vaio. After some researching, all I had to do was add slide=100 as a boot flag on config.plist file and magically, hibernation started to work. Now, my Vaio boot up within just 20 to 25 seconds
  6. CD de boot, [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]. Mas eram placas diferentes com o mesmo chipset, acho que eu vou ter que comprar uma placa de vídeo, não vai ser por agora, mas é necessário. EDIT: O que vocês acham da 8400gs?
  7. Então, não sei. Não tenho como testar nenhuma placa vídeo off porque eu não tenho. O que eu vi foi pessoas com o mesmo chipset e a mesma placa on funcionando. Tanto é que estavam tentando fazer o QE/CI funcionar, só obtinham resolução nativa.
  8. FMAranda

    OSX 10.6 on Asus P5G41T-M LX2/BR

    Now i'm in this state. http://www.insanelymac.com/forum/index.php...t&p=1611262
  9. Atualizei sim. Eu também prefiro mil vezes Gigabyte, mas não tinha nada e eu não podia ficar sem.
  10. Uma atualização Eu achei um DVD do Mac OS 10.6 GM e fui tentar rodar e pra nossa felicidade ele não travou naquele lugar, mas infelizmente travou em AppleDecrypt: Starting, daí pra tentar corrigir eu modifiquei o EmpireEFI somente com o FakeSMC.kext e o NullCPUPowerManagement.kext e ele passou do AppleDecrypt mas parou em outro lugar. Postei essas duas imagens pra te mostrar antes das kexts e depois. Sinto que com muita paciência eu possa sair do lugar, hahahaha. Me desculpe por ter tirado seu tópico do assunto.
  11. Guys, i need some help HERE. That mobo is killing me. Thanks and sorry.
  12. FMAranda

    OSX 10.6 on Asus P5G41T-M LX2/BR

    No one? Anyways, another update. The user MaLd0n helped me with another error that i was having with DSDT.aml, i solved that patching one but the main problem still the same. I tried [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url], EmpireEFI, Nawcon and iATKOS and nothing.
  13. Bom, pelo menos aqui como mostra na imagem, ele trava no ACPI, e todos os erros que tenho é relacionado a ACPI. Muito triste. Mas obrigado pela ajuda!
  14. Pior é que eu não tenho. Mas será que é por causa da placa de vídeo que eu não consigo nem abrir o instalador?
  15. Usei também, só não lembro qual foi a versão. A placa é on mesmo, é a X4500, eu consegui achar um driver e o pessoal falou que funcionou normalmente, então não vejo problema nela.
×