Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About priegelaar

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Dag allemaal Ik heb Windows nodig voor een aantal programma's maar installeer windows zelf liever niet op mijn interne schijf. Op mijn Macbook heb ik natuurlijk het programma bootcamp, maar dit programma laat je windows alleen installeren op een interneschijf. Ik heb wat ge-googled en vond het volgende document http://bleeptobleep....n-external.html Nu heb ik volgens de instructies windows geinstalleerd op mijn externe harddrive (firewire 800) Als ik mijn computer opstart en de alt-toets indruk verschijnen mijn twee harddrives (intern en extern) Ik kies de optie om op te starten van mijn externe schijf, maar dan krijg ik de tekst "No bootable device -- insert boot disk and press any key" Waarschijnlijk een probleem tussen de EFI van mijn Mac en de gebruikelijke Bios die windows afhandelt. Volgens het document zou alles perfect moeten draaien... Weet iemand misschien wat meer over windows bcdboot? ik heb zoals vermeld in het document /f all weggelaten omdat ik windows 7 installeer Alvast hartelijk dank voor jullie hulp!
  2. Web cam

    you can try: maccam it solved my problems
  3. geforce 6200 Le 265mb vram, 2 monitors

    Solved I've now two monitors working I've installed Natit Dual v0.01.kext (natit dual v0.01.zip ) and then i replaced the nvcap with my nvcap value (04000000 00000100 02000000 00000000 00000000 from: here ) reboot and..... dual screen wow (and qe/ci enz...) thanks
  4. geforce 6200 Le 265mb vram, 2 monitors

    hello I've found a topic whit the same question as I have... but it's never answered... : (or see this topic ) My videocard is an geforce 6200 le 265mb vram.... (One VGA, one DVI) What can i do?? (or which kext do i need?) I hope anybody can help me... (sorry for my bad English... ) p.s. I do have qe/ci (whit natit or titan)
  5. Need appleintel915.kext

    i have found the file here: http://www.insanelymac.com/forum/index.php...ost&id=2152 but it don' t work.... do i have to downgrade to os x 10.4.1 ??? (for the appleintel830.kext) and what are the disadvantages of downgrading???
  6. Need appleintel915.kext

    Hey, I'm trying this: (see: http://www.insanelymac.com/forum/index.php...amp;mode=linear ) need to get my integrated graphics (intel 82865) working I have the good resolution, but no Core image or Quartz extreme... I can't find the appleintel915.kext.. :S (i've mac os leopard 10.5.5, installed with: http://www.insanelymac.com/forum/lofiversi...hp/t155053.html ) my computer is: dell optiplex gx270 pentium 4 ht 2,6ghz (sse2) 1gb ram the system profiler says Type: Beeldscherm Bus: Ingebouwd VRAM (totaal): 64 MB gedeeld systeemgeheugen Fabrikant: Intel (0x8086) Apparaatcode: 0x2572 Revisiecode: 0x0002 Info kernelextensie: Geen Kext geladen Beeldschermen: Beeldscherm: Resolutie: 1280 x 1024 Diepte: 32-bits kleur Core Image: Software Hoofdbeeldscherm: Ja Synchrone weergave: Uit Online: Ja Quartz Extreme: Niet ondersteund
  7. Intel 82865 and OS X (10.5.5)

    The System profiler says: Display: Type: Display Bus: Built-In VRAM (Total): 64 MB of shared system memory Vendor: Intel (0x8086) Device ID: 0x2572 Revision ID: 0x0002 Kernel Extension Info: No Kext Loaded Displays: Display: Resolution: 1280 x 1024 Depth: 32-bit Color Core Image: Software Main Display: Yes Mirror: Off Online: Yes Quartz Extreme: Not Supported it says 64 mb vram..... i don' t think that's true..
  8. Hello, I'm new on this forum.... (my English is not very good.. ) Yesterday i have installed Mac os leopard on my pc (Dell optiplex gx270) (i followed this http://www.insanelymac.com/forum/lofiversi...p/t155053.html) my computer: Pentium 4 ht, 2,6ghz (i think it supports only sse2) 1gb ram Intel 82865 onboard video card (shared memory) everything works fine except the onboard graphics..... i have the good resolution (1280x1024), but no Qe/Ci and when i start blender it says you need to have minimal 8mb of vram I think mac OS does only recognize the 7mb standard frame buffer (it's set in the bios) normally the vram should grow automatically when the os need more vram.... what can i do??? I have searched for kext's but I can't find a thing... i've used Linux ubuntu on this PC, that was running perfectly I hope, anybody can help me.., priegelaar