Jump to content

alladyn21

Members
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Like
    alladyn21 got a reaction from MaLd0n in [Guide] Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT   
    buu
     
    the same situation...
    2017-12-23 21:34:17.980132+0100 localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: PEG1 PEGP PEG2 PEGP PXSX RP10 PXSX RP11 PXSX RP12 PXSX RP13 PXSX RP02 PXSX RP04 PXSX RP05 PXSX RP06 PXSX RP07 PXSX RP08 PXSX P When wol is off all is ok
  2. Like
    alladyn21 got a reaction from MaLd0n in [Guide] Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT   
    Oks my ioreg:
    https://ufile.io/etylv For what I need kext you add:
     
    IntelGraphicsFixup.kext?
    IntelMausiEthernet.kext
    NvidiaGraphicsFixup.kext
     
    I dont use this in my build
  3. Like
    alladyn21 got a reaction from MaLd0n in [Guide] Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT   
    But new bios for my board kill nvram ?
     
    Bios updated, dsdt extracted, the same:
    2017-12-23 10:06:02.747657+0100 localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: PEG1 PEGP PEG2 PEGP PXSX RP10 PXSX RP11 PXSX RP12 PXSX RP13 PXSX RP02 PXSX RP04 PXSX RP05 PXSX RP06 PXSX RP07 PXSX RP08 PXSX P origin.zip
  4. Like
    alladyn21 got a reaction from MaLd0n in [Guide] Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT   
    when wake on lan is active:
    2017-12-22 23:34:57.749665+0100 localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: PEG1 PEGP PEG2 PEGP RP10 RP11 RP12 RP13 RP02 RP04 RP05 RP06 RP07 RP08 RP18 RP20 RP14 RP15 RP16 PXSX (Network) Wakeup after one second of sleep 
     
    Or click sleep - power off screen - power on screen - nothing 
     

  5. Like
    alladyn21 got a reaction from MaLd0n in [Guide] Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT   
    ok sorry
     
    This is efi.zip
    https://ufile.io/p0smo this is ioreg :
    https://ufile.io/hy6c0 For forum is only 10mb this is 20mb
     
    Thanks!
  6. Like
    alladyn21 got a reaction from MaLd0n in [Guide] Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT   
    Hi MaLd0n
     
    I have problem with wol,
    lan: inteli210
     
    when pc go sleep it immediately wake up...
     
    wake reason: 
    2017-12-22 17:12:11.318397+0100  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: PEG1 PEGP PEG2 PEGP PXSX RP10 PXSX RP11 PXSX RP12 PXSX RP13 PXSX RP02 PXSX RP04 PXSX RP05 PXSX RP06 PXSX RP07 PXSX RP08 PXSX P z170 pro gaming 
     
    Thanks
  7. Like
    alladyn21 reacted to bryan51 in Asus Z170 Pro Gaming SUCCESS :)   
    Get the ALC-130 terminal command and most likely change from line out to external speakers and you'll be fine
  8. Like
    alladyn21 got a reaction from Max.1974 in AMD Polaris IDs on Sierra / High Sierra   
    1) ohh so no difrent for my i have helper gpu but my moste problem is no screen on clover ...
    is any way to fix that ? Becaouse i have windows and change boot without screen on clover is anoying ... (or even change on bios boot) 
     
    2) i try flash mod image but i have error (backup org file flash ok) VBIOS image not found - ATIWinflash
  9. Like
    alladyn21 got a reaction from Max.1974 in AMD Polaris IDs on Sierra / High Sierra   
    ok but one simple question or two
     
    if you have changed bios, you have screen on the clover? Or you have symbol "_" on black screen
    second someone confirm that you can switch bios between original to cfw? 
     

     
    ps this topic is mostly answer my question 
    https://forum.ethereum.org/discussion/9650/sapphire-rx-480-nitro-oc-8gb-11260-01-20g-modded-bios-29-mh-downvolt
  10. Like
    alladyn21 got a reaction from Max.1974 in AMD Polaris IDs on Sierra / High Sierra   
    RX480 from Sapphire have switch on board for bios select i think but for what you want to flash bios? this help something?  
  11. Like
    alladyn21 reacted to Matthew82 in AMD Polaris IDs on Sierra / High Sierra   
    You can boot OSX whiteout  helper card or igpu.
     
     
    When I find more time I will write some simple tutorial. But You can use this https://www.techpowerup.com/forums/threads/amd-ati-flashing-guide.212849/
  12. Like
    alladyn21 reacted to Mork vom Ork in Clover test and patches for Polaris GPU   
    Today my eGPU encloser "Akitio Node" just arrived. Now i can make tests with my MacBookPro late 2013 and the Sapphire RX460 NITRO gfx card. Just connected the encloser via USB-C-to-Thunderbolt2 adapter, installed the eGPU script (by Goalque) under SIERRA 10.12.5 beta1. First have to make some modifications to the script, cause it still tries to modify the AMD9500Controller.kext. But after modifying the script to the correct kexts-name, it installes flawlessly and the card runs well on the MacBookPro:


    Next step: make the AkitioNode encloser getting correctly detected by my Hackintosh via the Gigabyte AlpineRidge Thunderbolt3 PCIe-card. Until now, it already gets detected by the card, but the script does not recognize, that the enclose is there and the script will stop by mentioning: "HotPlug the Thunderboltcable and try again" ;-(
     
    EDIT#1: Luxmark test with only the Sapphire RX460 (36 CUs patch enabled) - but remember: eGFX connected to MacBookPro late 2013 via Thunderbolt2 :
     

     
    Maybe also interesting for our coders: device-path from Thunderbolt

    So if one of the coders might be interested in some settings you want me to try and post the results here afterwards: don't hessitate to ask
  13. Like
    alladyn21 reacted to Mork vom Ork in Clover test and patches for Polaris GPU   
    Ok, got some interesting news here:
     
    Got the following config here:
    • ASUS Maximus Extreme VIII Motherboard
    • Sapphire RX480 Nitro 8GB in PCIe Slot#1
    • Sapphire RX460 Nitro 4GB in AKiTiO Node Thunderbolt3 encloser connected to Gigabyte Alpine Ridge TB3 card in PCIe slot#3
    • SIERRA 10.12.5 beta 1 (rev. 16F43c)
    • CLOVER latest Rev. 4047
    • CSM disabled in BIOS
    • set PEG as primary GFX (thats the RX480 in PCIe slot#1)
    • patched only AMD9500Controller.kext to recognize Device-ID 0x67DF1002
    • NOT patched AMDRadeonX4100.kext with Device-ID 0x67DF1002
    • patched some of the AMD-related kext with the following entry: IOPCITunnelCompatible = true
    • NOT patched AMDRadeonX4100 to get 36 CUs for the RX460
     
    booted the system via CLOVER right into desktop. Now take a look at System Information entries for both cards:
     
    RX480 first:

    as you can see: NO Metal support. Now lets see the RX460:

    Yes, it is true: this card HAS Metal support !
    Ok, so now see the entries for both cards from IORegExplorer - again RX480 (in slot#1) first:

    NO accelleration for this card, cause we don't have any AMDRadeonX4100 entries. Let's go for the RX460 (via TB3 NODE):

    Again: full support as you can see, we HAVE entries for AMDRadeonX4100.
     
    And: i could run any benchmarktool like HEAVEN or LuxMark with full speed on all 4 connected monitors !
     
    But there is one thing to mention: if i patch AMDRadeonX4100.kext to recognize 0x67DF1002 (RX480 device id),
    i got stuck on boot just before comming to the desktop with same effect, as running one of the RX cards w/o any helper card.
    Sorry guys... but i will try hard to found out, what causes the problem.
     
    And evan that there are no AMDRadeonX4100 entries for the RX480 card, i still believe it runs as if there where, because that kext is fully loaded and activated for the RX460 <--- but i wouldn't bet my hands for it.
     
    PS: forget to mention that i get BERBICE for the RX480, but AMDRadeonFramebuffer for the RX460 - but this is ok, cause both cards use different Connector patches - which could be made possible by CLOVERs "Arbitrary"-function, which i will try later this weekend.
     
    PPS: full 8-channel HDMI audio output support on the RX480 (cause of correct patched DSDT and CSM disabled in BIOS):

×