Jump to content
Welcome to InsanelyMac.com - No more ads! And some exciting news... Read more... ×

MrBryan

Members
  • Content Count

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MrBryan

  1. MrBryan

    Mac OSX on Acer Aspire One D270-28DWS_32_6C

    Did either of you ever get it working on this model?
  2. MrBryan

    [Help] Dell Latitude E6400

    Thanks -- you don't just have the admin password for that user? I managed to switch it to english just by going through menus and guessing. nevermind that worked fine. Thanks
  3. MrBryan

    [Help] Dell Latitude E6400

    ML image... username tomek i think it was
  4. MrBryan

    [Help] Dell Latitude E6400

    Hi there, -- thanks for making the image. I'm booted in but I'm stuck i polish as well -- the password "password" is not working on the default user... nor is "dell"
  5. MrBryan

    Trackpad and Keyboard randomly freeze

    Did you ever figure this one out? It's a problem that has plagued me since I've had this laptop (same one as you) I've seen it written up that interrupt requests are to blame and that certain versions of AppleACPIPS2Nub.kext or ApplsPS2Controller.kext will fix this...
  6. MrBryan

    [Help] Dell Latitude E6400

    Thanks for the tips koliberK -- I couldn't find the DSDT in the archive with your kexts. I made my own DSDT with the GUI patcher but using your kext setup and the pmset command, I still can't get my system to sleep (and wake). I have never succeeded in this with this computer -- e6400 with Quadro Cheers edit: Nevermind... found the dsdt in the second link with kexts. Going to try it now to see if sleep works edit2: it worked! But it will only sleep & wake once. If I try to sleep & wake a second time in a given uptime, it will fail the second time. It seems to lose the sleep mode setting as it makes a different noise like its shutting down the second sleep. edit3: Also I can't load the VoodooPS2 kext that you included... any tips there? I can use my trackpad just fine with ApplePS2 when i erase the trackpad plugin within it... but there is no side-scrolling or configuration of any kind which is annoying.
  7. Everything works great for me except Shutdown now, following the tips in this thread -- except: does anyone experience an issue (in 10.6.4) where the keyboard and mouse stop working? The external USB mouse still works but the keyboard just stops responding. It happens to me in a matter of time every time I use the computer.. i'm forced to restart. Any ideas?
  8. MrBryan

    GMA X4500

    Missing some context to know just how excited to be about this... was very close to ditching my laptop for another this weekend.
  9. MrBryan

    GMA X4500

    Is anyone able to sleep their display on gma x4500 mhd (with native resolution / quartz gl or not)? Given that these are laptops I'm sure that's a feature high up in the list for everyone short of getting QE working...
  10. MrBryan

    GMA X4500

    This finallly worked for me after no other native resolution method has! Finally -- on a Dell Latitude e6400 with gmax4500mhd!
  11. MrBryan

    GMA X4500

    It seems that all Dell "E" series laptops have this problem (black screen). I would add that it is not just a black screen -- the LCD appears to be powering off (as opposed to illuminating black)... Mines Latitude E6400
  12. MrBryan

    GMA X4500

    Perhaps not directly related to QE/CI -- but does anyone here have SLEEP working, either just display sleep or system sleep with x4500 (mhd in my case)? I'm happy leaving the resolution and acceleration unfixed.. its just a pain to have the screen on all the time. Is this dependent on having a working driver? It just locks up when you try to system sleep, and it tries then fails when trying to sleep video. Is there any simple way to diagnose this unrelated / less complicated than this QE/CI issue? Thanks so much again for working on this
  13. MrBryan

    GMA X4500

    Awesome -- I will try the external monitor when I'm next home but I suspect it won't work because its not as though the system is responsive still but just no video -- the caps lock indicator, sound adjustment keys etc all stop working full stop. I'm just happy there's hope -- i had been considering swapping the motherboard for an nvidia equipped one for ~$300 before realizing that is crazy.
  14. MrBryan

    GMA X4500

    Just wanted to report, FWIW, (bear with me, there are a few threads here) The latest and every script I have tried with my ideneb 10.5.7, and GMA X4500 MHD (Dell Latitude e6400) device id 24A2 Starts up, loads blue desktop screen, then the LCD appears to power off and the system halts completely, presumably when trying to switch resolution to native (1600x1200 is for this card & set up) I've messed with it so many times it always ends up corrupting my system files and I have to reinstall ideneb. And I'm not sure if this has been discussed, but under linux there is both a dev ID 24A2 AND 24a3 -- setting the script to the latter, 24a3 does nothing. If I recall, one is a VGA device and one is a graphics controller (according to lspci linux ID lookup anyways) And lastly a question: Do those who have this working with FB have the ability to sleep their display / machines? I've never been able to and its the major hurdle from using OSX86 on this laptop as main OS. It seems to get stuck at trying to sleep the display when trying to sleep the system, and when I try to sleep display directly it just stutters a bit and stays awake. Not sure if having a kext loaded with FB would affect that or if it has to do with some ACPI kext or something. Thanks so much for working on this --- any help I can provide I will gladly do in linux / windows / osx86
  15. MrBryan

    GMA X4500

    Well here's my $40 CAD pledge to anyone who makes a x4500 mhd card work.... which is like $47 USD
  16. MrBryan

    GMA X4500

    I have a laptop with gma 4500 mhd --- perhaps with all the demand here we can pool together a bounty so someone will work on a driver? The developer of the x3500 has suggeseted that it may be , but is not absolutely impossible...
  17. MrBryan

    Sleep on an Asus P5LD2?

    I realize this is an ancient thread -- but to anyone searching this: I finally got system sleep to work with my P5LD2 Bios settings: Menu:Advanced-> CPU Configuration --set Execute Disable Function to Enabled Menu:Power -> Set Sustpend mode to Auto Set Repost Video on S3 Resume to Yes ACPI APIC Support toe Enabled And I also typed in the code I think from the link in this thread that dsiables "safe sleep" mode as I recall . So now the system sucessfully emerges from system sleep when I push the power button. It used to just make noise and never show video. (think it was just the CPU function setting that did it) My vid card is x1950xt by sapphire.
  18. Any ideas how to fix this? I finally got it to boot into the bootmanager etc and gets to the blue background for the GUI, the mouse cursor shows up, and the disk goes crazy, then silent, then crazy intermittently and never succeeds in posting the menubar or desktop. I'm using a P5LD2 with a geforce 7300LE that all worked beautifully with Jas 10.4.9 I've repaired disks, permissions (though disk repair keeps giving me the same "repaired disk header info" report) Any help is greatly appreciated as I've given up
  19. I fixed by starting up WITHOUT the s-video cable connected. After booting, if I connect it again, detect displays, then turn OFF mirroring (which for some reason, is enabled by default) it works fine. THen on reboot it wants to try and mirror again and i have to restart the com w/o s-video cable hooked to tv. I also installed old dual 0.2 Natit, not sure if that helped
  20. I can confirm that the MSI 7300LE works with TV-OUT. I picked one up today for $60.. .huge downgrade from my X1600XT. PS anyone want to buy an X1600XT?!!
  21. MrBryan

    ATI/Nvidia/GMA TV Out-Solution

    I just want to point out that this will only work for certain Radeon cards such as the x1900xt. The part from Apple is not a converter, it merely activates a switch on the cards to use the pin-outs. On normal DVI outs you'll get garbled {censored}, as I did with my x1600xt. And that x1600xt has a great s-video out that doesn't work at all with OSX (as far as I know...) Boo-urns. Don't waste your $30. Speaking of which, anyone want to by an Apple MiniDV/DVI to NTSC/PAL?
  22. MrBryan

    AppleHDA Solution - Work in progress

    Awesome work on this. All is working for me on a P5LD2 MB, but i notice that the line-in has an extremely bad signal to noise -- making it still impractical for recording. Thanks, Bryan
  23. MrBryan

    AppleHDA Solution - Work in progress

    Fixed by getting newest Semthex kernel. Works beautifully now.
  24. Hi, Since upgrading to Jas 10.4.8 -- my sound stutters for a second then resolves itself. This happens with both the Azalia kext and the new HDA kext. Also, if another sound comes on (i.e. a MSN event while listening to an MP3), the sound stutters and fails for a second on BOTH sound instances (mp3 + MSN). Sounds like a buffer fail or something -- digital distortion. Azalia worked with 10.4.6 perfectly with regard to output. I'm using an Asus P5LD2 MB - AlC882 sound. Any suggestions appreciated.
×